fbpx

Vad kostar en revisor?

Pris och kostnad för revisor

Vi erbjuder:

 • Auktoriserade redovisningskonsulter
 • Breda branschkunskaper
 • Marknadens ledande system
 • Enkla och flexibla lösningar
 • God lokalkännedom
 • Ekonomi, juridik och rådgivning – Allt på samma ställe!

Att anlita en revisor kan vara en onödig kostnad för ditt företag

Visste du att revisorns jobb är att göra en oberoende granskning av företag – inte att sammanställa årsredovisningar eller sköta löpande ekonomiadministration?

Många blandar ihop revisorer med auktoriserade redovisningskonsulter, som hjälper företag med ekonomisk rådgivning och administration av exempelvis löner och att skapa dokumentation som årsredovisningar.

Det finns något som kallas lagstadgad revisionsplikt. Den innebär att vissa bolag måste anlita en revisor för att granska räkenskaperna och hur företaget sköts av vd:n och styrelsen.

Om ditt företag inte måste anlita en revisor enligt lagen, kan det i många fall ses som en onödig kostnad. En onödig kostnad med en stor prislapp dessutom.

Så om du kan, ta kostnaden du hade lagt på revisorn och satsa på att låta en redovisningskonsult strukturera företagsekonomin för att följa regelverken och hjälpa dig nå dina affärsmål. Med våra auktoriserade redovisningskonsulter får du rådgivning och praktiskt stöd för just det.

Men vad kostar en auktoriserad redovisningskonsult då? I vårt fall sätts priset utifrån hur en vanlig månad ser ut på ditt företag och vad du vill ha hjälp med. Du betalar alltså bara för det du behöver.

Det finns ingen tid som nuet för att börja spara in på onödiga utgifter för företaget. Så om du har chansen, spola kostnaden för revisorn och testa våra redovisningstjänster.

Behöver ditt företag en revisor eller redovisningskonsult?

Alla företag behöver faktiskt inte revisor. I grund och botten är det framförallt aktiebolag som har nått två av följande värden de senaste två räkenskapsåren som måste ha det:

 • Över tre anställda
 • Över 1,5 miljoner kronor i balansomslutning
 • Över 3 miljoner kronor i nettoomsättning.

Om ditt företag inte måste ha en revisor finns det mycket att vinna på att ha en auktoriserad redovisningskonsult istället. På så sätt kan du spara många tusenlappar och få rådgivning utifrån ditt företags bästa.

 

Så sparar du tid och kostnad för revision och redovisning

Om du inte måste ha en revisor är det mest effektiva sättet att reducera kostnaderna att helt enkelt inte ha någon. För om du inte behöver ta in utomstående granskning som säkrar att siffrorna är rätt å statens vägnar, finns det sällan anledning att göra det.

Däremot kan det vara fördelaktigt att ta hjälp av en kompetent auktoriserad redovisningskonsult, som håller koll på ekonomin å dina vägnar. För det är svårt att hantera all ekonomisk administration och strategi själv som företagare och lekman. En redovisningskonsult kan säkerställa att rådande regelverk följs – och ge rådgivning med ditt företags bästa i fokus.

Men om ditt företag hör till dem som måste ha revisor, hur kan du påverka priset? Faktum är att redovisningskonsulten kan hjälpa dig spara pengar även i det här läget.

Ju fler arbetstimmar revisorn måste lägga på att gå igenom din ekonomi, desto dyrare blir priset. Så om en redovisningskonsult hjälper dig att lägga upp den löpande bokföringen och redovisningen på ett sätt som är lättöverskådligt och lättgranskat, kan du spara pengar när det är dags att koppla in en revisor.

Normala kostnader för att anlita en revisor

Så vad kostar en revisor för ett litet företag per år? Ofta kan det gå på mellan 10 000 och 20 000 kronor. Priset för en revisors tjänster kan dock variera beroende på en rad faktorer.

Priset påverkas inte minst vad som ska göras, vad som ingår i tjänsten och hur eftertraktad revisorn är. Ditt företags förutsättningar kan också inverka på kostnaden. Arbetet för att utföra samma tjänst åt olika kundföretag kan nämligen skilja sig åt, exempelvis utifrån hur de gör sin löpande bokföring.

Om du är på jakt efter en billig revisor, ha i åtanke att ett lågt pris kan spegla vad du får – inte minst vad gäller smidig och tydlig kommunikation. Du kan ofta komma undan med revisorn lite billigare om du väljer en leverantör som har lagt krut på digitala lösningar för att effektivisera sitt arbete.

Vissa revisorer tar betalt med en kostnad per timme, medan andra ger dig ett fast pris per månad eller år.

Beräkna pris för hjälp med bokföring och redovisning

Ludvig & Co är den trygga stöttepelaren som du kontaktar när du tvekar i ditt företagande. Oavsett om det handlar om ekonomi, juridik eller något annat av våra områden finns vi där, redo att stötta dig. När du anlitar oss för bokföring och redovisning ingår alltid en personlig ekonomikonsult som aldrig är mer än ett samtal bort. Dessutom har vi utvecklat smidiga digitala lösningar för att förenkla det som annars lätt blir krångligt med administrationen.

Med oss betalar du utifrån vad du vill ha hjälp med och hur vardagen ser ut på ditt företag. Du kan själv räkna ut en ungefärlig kostnad direkt på webben. Hör av dig till oss när du är redo, för att få en exakt offert. Vi har även tagit fram några prisexempel för att det ska bli tydligare för dig som kund, läs mer om de nedan:

Räkna ut pris för redovisning och bokföring.

Nöjdkundgaranti första 90 dagarna


Är du inte nöjd med oss som partner så får du pengarna tillbaka.  Det viktigaste för oss är att vi har nöjda kunder. Våra kunder ger oss betyget 9 av 10* och vi känner oss därför trygga med att du också kommer bli nöjd med oss som din ekonomipartner. Skulle vår tjänst mot förmodan inte motsvara dina förväntningar kan du avsluta samarbetet med oss under de första 90 dagarna från kontraktstecknandet och få tillbaka kostnaden för den löpande redovisningen**.

* Genomsnittsbetyg för kundupplevelsen av vår rådgivning i vår löpande kundundersökning
** Fullständiga villkor för vad som gäller för erbjudandet regleras i ditt uppdragsavtal med oss

Så hjälper vi småföretagare att skapa framgång

När du anlitar oss kan du bland annat släppa majoriteten av arbetet med:

Du vill troligen att det ekonomiska på ditt företag bara ska flyta på. Därför skräddarsyr vi vårt erbjudande efter ditt företags verklighet. På så sätt blir vi verkligen den där ekonomiska klippan i stormen som du längtar efter. Läs mer om våra priser för bokföring och redovisning.

Gör en offertförfrågan för redovisningshjälp

Vi återkommer till dig inom kort, vanligtvis inom en arbetsdag. En bekräftelse med ditt meddelande skickas även till din e-postadress.

Vanliga frågor och svar om kostnad för revisor

Hur vet jag om mitt företag behöver en revisor eller enbart en redovisningskonsult?

Om ditt aktiebolag inte har nått upp till två av de här värdena de två senaste räkenskapsåren kan du välja bort revisor:

 • Fler än 3 anställda
 • Balansomslutning på mer än 1,5 miljoner kronor
 • Nettoomsättning på mer än 3 miljoner kronor

Enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag behöver normalt inte ha revisor, men det finns undantag. Läs mer om vad en revisor gör.

Är revision dyrare för aktiebolag kontra enskilda firmor?

Vad en revisor kostar beror inte så mycket på om du har enskild firma eller aktiebolag – kostnaden styrs till exempel av hur din revisor eller revisionsbyrå sätter sina priser.

Generellt behöver inte enskilda firmor ha revisor, även om undantag finns. Vissa aktiebolag behöver inte heller ha revisor.

Företag utan revisor kan ändå behöva hjälp med löpande bokföring, redovisning och ekonomisk administration som lönehantering. Eftersom enskilda firmor generellt är ”mindre komplicerade” administrativt kan kostnaden för den här typen av tjänster blir lägre för dem.

Vi sätter våra priser utifrån faktorer som hur många fakturor, kvitton och löner som ska hanteras en vanlig månad. Läs mer vår bokföringshjälp för aktiebolag och enskilda firmor.

Vad är skillnaden i pris mellan en auktoriserad revisor och andra typer av revisorer?

Det kan variera, men ofta är prisskillnaden inte relevant. Om ditt aktiebolag har revisionsplikt måste du anlita ett registrerat revisionsbolag eller en auktoriserad eller godkänd revisor.

Revisor kan nämligen vem som helst kalla sig. Auktoriserad eller godkänd revisor får man bara kalla sig efter beslut från Revisorsinspektionen.

Tar revisorer normalt ett fast pris eller kostar det per timme?

Både och förekommer. Fördelen med fast pris är att du vet på förhand hur mycket du kommer få betala till din revisor. Pris per timme har fördelen att du inte betalar för fler timmar än du behöver.

Hur mycket kan jag spara på att ta bort en befintlig revisor om mitt företag faller utanför gränsvärdena för revision?

Under ett år kan du som driver småföretag spara någonstans mellan 10 000 och 20 000 kronor på att inte ha revisor. Det exakta beloppet kan dock variera.

Skiljer sig kravet på revisor mellan olika företagsformer?

Ja. Det är framförallt för aktiebolag som grundregeln är att alla ska ha revisor (även om många aktiebolag är undantagna det kravet). Läs mer om krav på revisor.