fbpx

Avdrag

Koll på avdragen ger kontroll över utgifterna

Så identifierar du vad som är avdragsgillt i företaget

Det är många snåriga regler kring avdrag och avskrivningar. Vi kan hjälpa dig bedöma om din investering utgör en företagskostnad eller ska tas privat, samt identifiera vilka övergripande kostnader och tillgångar du har i din verksamhet. Din redovisningskonsult eller rådgivare kan även reda ut vilka löpande avdrag du bör göra, exempelvis kring avskrivning av inventarier, fordon eller byggnader, och vilka kostnader som du har möjlighet att göra avdrag för på en gång, som vissa typer av arbetsutrustning och reparationer på byggnader, etc. Vi kan också hjälpa dig med anställda att reda ut vilka regler som gäller för din verksamhet, såsom skatteavdrag på löner och arbetsgivaravgifter.

Bloggtips! Detta kan du dra av i ditt företag – smarta avdrag som sparar pengar

Vi hjälper dig reda ut möjligheterna för avdrag i företaget

För många företagare kan det vara svårt att hålla koll på alla avdrag man får göra i sitt företag, i vilken omfattning de får ske och på vilket sätt de ska redovisas. Vi hjälper dig att bena ut vilka skatteregler som gäller för just ditt företag och göra relevanta och genomtänkta avdrag i inkomstdeklarationen.

Våra rådgivare hjälper dig planera

Vi hjälper dig ta ut rätt lön, disponera din vinst optimalt och göra rätt avdrag – oavsett vilken verksamhet du bedriver. Olika regler gäller för olika företagsformer, vilket gör att det blir ännu viktigare att ha en rådgivare med klar insikt i vad som är avdragsgillt och inte. Ju oftare ditt företag behöver deklarera och redovisa, desto viktigare är det att ha en återkommande diskussion med din rådgivare över året. Vi ser till att du får de tips och det stöd du behöver för att kunna göra kloka avdrag i verksamheten.

Bloggtips: Kris eller lågkonjunktur? Förbered företaget redan nu!

Skogsavdrag

När du köper en skogsfastighet får du rätt till skogsavdrag. Det innebär att ett visst belopp kan tas ut utan att beskattas. Läs mer om skogsavdrag.

Läs mer om skogsavdrag

Vill du veta mer om skatteplanering?

Hör av dig till oss!

Tjänster inom skatterådgivning