fbpx

Bostadsrättsjuridik

Stadgar bostadsrättsförening

Juridisk rådgivning för både styrelse och medlemmar i bostadsrättsföreningar

Många olika frågor kan komma upp i en bostadsrättsförening. Våra bostadsrättsjurister kan hjälpa dig med både stora och små frågor kring bostadsrättsföreningen. Det kan vara frågor som om de inte hanteras korrekt kan ge oönskade konsekvenser till exempel att stadgarna inte är uppdaterade. Vi har erfarna jurister inom bostadsrättsjuridik samt inom juridiken kring ekonomiska föreningar. En bostadsrättsförening lyder under båda lagstiftningarna.

Se över stadgarna i er bostadsrättsföring

Har ni sett över era stadgar på senaste tiden? Inte? Då kan det vara hög tid nu. Sedan några år tillbaka finns det ny och tvingande lagstiftning som bostadsrättsföreningen och dess styrelse måste följa. Det kan vara läge att samtidigt städa upp i de gamla stadgarna och ta bort samt ändra skrivningar som inte är aktuella längre eller som inte hör hemma i stadgarna. Här kan våra erfarna jurister hjälpa till att ändra de befintliga stadgarna eller att helt enkelt byta till Ludvig & Co’s egna standardstadgar med anpassningar för eran bostadsrättsförening. Just nu till ett fast paketpris med de dokument som behövs för att genomföra en stämma med stadgeändring på agendan.

Det här kan våra jurister hjälpa till med

Stadgeuppdateringar

Vi kan ändra befintliga stadgar eller byta ut dem mot helt nya.

Mötesordförande

Vi kan leda föreningsstämman eller vara juridisk expert i svåra ärenden.

Styrelsearbete

Vi kan hjälpa till med det praktiska styrelsearbetet.

Tvistelösning

Vi kan medla mellan styrelse och medlem eller vara ombud i en rättslig tvist.

Hyresavtal

Vi kan hjälpa till med avtalsskrivning mellan föreningen och medlem t.ex. vid hyra av parkeringsplats eller mot extern part vid lokalhyra.

Ombildning

Ska hyresvärden sälja fastigheten? Då kan hyresgästerna få möjlighet att köpa loss fastigheten och bilda en egen bostadsrättsförening. Vi hjälper till med ombildningsprocessens alla steg.

Juridisk rådgivning för dig som medlem

Vad får du som medlem göra i och utanför lägenheten? Vem ansvarar för studsmattan ute på gården? Hur länge får jag hyra ut i andrahand? Får styrelsen ta ut en städavgift av de medlemmar som inte dyker upp på städdagen? Det finns många frågor och det är inte säkert att styrelsen gör rätt i alla lägen. Här kan vi hjälpa dig att reda ut vad som gäller men även att bistå i ärenden.

Senaste ur bloggen

I Företagarbloggen hittar du massor av tips och råd kring ekonomi och andra aktuella frågor för dig som företagare.

Loading...

Kontakta oss

Kontakta oss!

Våra tjänster inom affärsjuridik