fbpx

Konkurrentanalys

Ett bra hjälpmedel för att hitta rätt fokus i ditt företagande

Hitta styrkor och svagheter i ditt företagande

En viktig del för din utveckling som företagare kan vara att jämföra din verksamhet med andra, och därigenom hitta dina verkliga styrkor och svagheter. På så sätt kan du hitta motivation och inspiration till att finna in i bättre lönsamhet och i just de förändringar som hjälper ditt företag framåt. Det finns många olika situationer när Ludvig & Co kan hjälpa dig med detta. Ett naturligt tillfälle kan vara i samband med att ditt bokslutet är klart men också när du upprättar en affärsplan, vid olika kriser eller inför större beslut såsom investeringar. Självklart står vi redo att hjälpa till när som helst du känner dig redo för att utveckla ditt företagande!

Lyckas konkurrenterna bättre än dig?

I jämförelsen med dina konkurrenter kan du hitta många punkter som agerar ögonöppnare. Lyckas elektrikerna i staden du är verksam i att omsätta långt mer per anställd än du? Kan de andra frisörerna i ditt område hålla nere kostnaderna på ett bättre sätt och därför plocka ut utdelning varje år till skillnad från dig? Vilken bransch du än tillhör så kan det finnas saker du inte tidigare reflekterat över som plötsligt blir tydliga och klara.

Jämför din lönsamhet med dina konkurrenter

En annan möjlighet är att du efter genomförd analys faktiskt får ett på kvitto på att det är just ditt företag som är den lysande stjärnan! Kanske är det just din lönsamhet som sticker ut på ett positivt sätt eller dina kostnader som ligger lägre än snittet. Vad analysen än visar så kommer den att bidra med mycket värdefull information för din framtid.

Ta chansen till nästa steg i ditt företagande genom att med fakta och jämförelser hitta in i vilka områden du borde fokusera på under den närmaste tiden.

Hör av dig till ditt närmaste Ludvigkontor så hjälper vi dig att göra en konkurrentanalys!

Kontakta oss!

Kontakta oss!