fbpx

Skog

Redovisning, juridik och rådgivning för dig som skogsägare

Ludvig & Co har sedan 1918 funnits vid skogsägarens sida. Vi har hittills hunnit hjälpa hundratusentals skogsägare med allt från att vara helt ny i skogen till att genomföra generationsskifte eller försäljning, samt allt däremellan såklart. Vi har expertkunskap och marknadens bredaste tjänsteutbud för skogsägare. Våra tjänster ger dig trygghet genom hela ditt skogsägande, oavsett vilket behov du har.

Våra tjänster för dig som skogsägare

Din oberoende skogliga rådgivare med över hundra års erfarenhet

Vi är en oberoende och trygg partner som alltid står på skogsägarens sida. Vi har inga intressen i virkeshandeln och sitter inte i knät hos någon myndighet. Hos oss finns skogsmästare, jägmästare, redovisningskonsulter och jurister med gedigen och långvarig kunskap, redo att ge dig som skogsägare råd och handfast hjälp med dina frågor.

Förutom ekonomisk rådgivning  finns det massor av frågor som rör de praktiska delarna i ditt skogsägande. Behöver du ett bollplank eller konkreta råd kan du ta hjälp av oss som är oberoende rådgivare när du vill prata om din skog. Vi guidar dig genom hela ditt skogsägande med dina frågor och funderingar. Oavsett vilket mål du har med ditt skogsägande så vill vi hjälpa dig att nå dem. Brinner du för tillväxt, naturvärden, pengar eller kanske något annat?

Hur vi praktiskt kan erbjuda dig skoglig rådgivning!

Skogsskötsel

Det finns flera sätt att sköta sin skog på och , även en hel del regler att förhålla sig till. Hur man ska skötas sin skog är starkt kopplat till vilket mål man har med skogen. Skogsskötsel kan också handla om dikning, gödsling, viltvård, plantera nya trädslag mm. Våra skogliga rådgivare är utbildade och oberoende experter inom området och hjälper dig gärna i dessa frågor. En skogsbruksplan är ett alldeles utmärkt instrument för att planera insatserna i din skog. Vi upprättar gröna skogsbruksplaner, som kan ligga till grund för ett FSC- eller PEFC-certifikat.

Åtgärdsplan

På en skogsfastighet finns oftast åtgärder att utföra. Men hur prioriterar man dem? Vilket bestånd bör jag avverkas först? När är det smartast att gallra? Hur mycket kostar det att röja? Frågorna är många och ibland svåra, men ack så viktiga! Med hjälp av våra oberoende skogliga rådgivare kan vi hjälpa dig att svara på dina frågor och se till just din situation, åtgärderna är ofta starkt kopplade till din ekonomi.

Avverkning och virkesförsäljning

Att avverka och sälja virke är oftast en stor affär. Det finns flera olika försäljningsformer och priserna anges i olika enheter, ibland för samma sortiment. Dessutom kan priserna skilja otroligt mycket mellan olika bolag eller föreningar.

Vill du försäkra dig om högsta pris då du ska sälja virke? Vi kan hjälpa dig att formulera, skicka ut, sammanställa och granska anbudsförfrågan till olika virkesköpare kring området där du har din skog. Som oberoende rådgivare kan vi försäkra dig om bästa pris och ett enkelt förfarande.

Avtalsgranskning virkeskontrakt

Virkeskontrakt kan vara svåra att läsa, vad gäller egentligen och vad förbinder jag mig till? Det är viktigt att veta vad man skriver under på. Kontakta oss om du är osäker så kan vi hjälpa dig!

Kalkyler

Dags för vägbygge eller att räkna om det lönar sig att köpa grannens skifte? Med vår erfarenhet och kunskap kan vi hjälpa dig att upprätta kalkyler och ge dig råd i dina frågor. Vi hjälper dig att räkna på en skogsinvestering.

Fastighetsrådgivning

Vad krävs inför en avstyckning, klyvning eller ett arrende? Våra Rådgivare inom skog och jordbruk kan hjälpa dig som fastighetsägare att reda ut alla möjliga utmaningar. Vi kan exempelvis bistå vid förhandlingar, hjälpa till vid myndighetskontakt eller ge dig stöd vid olika lantmäteriförrättningar.

Läs mer i vår blogg

Tips och råd kring ekonomi, affärsrådgivning och andra aktuella frågor för dig som skogsägare.

Loading...

Kontakta oss!

Branscher