fbpx

Konsult

Redovisning, juridik och rådgivning för dig som konsult

Som konsult har du ofta flera bollar i luften samtidigt. Driver du ditt eget bolag behöver du ofta sköta både försäljning och marknadsföring, ta hand om kunder och samtidigt sköta det administrativa som hör till att ha företag. Löpande bokföring, årsredovisning, moms och fakturering kan vara både komplext och ta tid. Tid som du hellre skulle lägga på andra uppgifter.

Vi på Ludvig & Co hjälper tusentals konsulter med sin bokföring och har full förståelse för din unika situation och behov. Låt oss stötta dig med din ekonomi, så du kan fokusera på din kärnverksamhet.

Vi hjälper konsulter få en enklare vardag

Oavsett om du är egenanställd som konsult eller driver en konsultfirma har du ditt område som du är expert på – och det är sannolikt inte redovisning och bokföring. Det är däremot vårt område. Vi på Ludvig & Co är specialister det och allt som rör lön, skatter, moms och allt annat som ett företag behöver hantera. Vi stöttar dig med allt det som behövs för att din vardag ska vara så enkel som möjligt.

Låt experten ta hand om ekonomin så du kan fokusera på kärnverksamheten

Vi vet att yrkeslivet som konsult kan vara intensivt och det kan vara svårt att få både tid och energi till att sköta bokföringen. Löner ska administreras, fakturor ska skickas ut och betalas och deklarationen ska skickas in korrekt. Att sköta detta effektivt kräver både tid och kunskap, något som vi Ludvig & Co har gott om. Vi kan hjälpa dig med företagets ekonomi så får du mer tid över till att göra det du gör bäst.

Utveckla konsultverksamheten tillsammans med oss

När du lämnar över den ekonomiska administrationen till oss får du tid och energi över till annat. Vi ser till att lönen betalas ut i tid, att fakturor och kvitton bokförs på korrekt sätt, att momsen deklareras och att årsredovisningen sammanställs och skickas in i tid. Till din hjälp har du en personlig rådgivare, insatt i din bransch och verksamhet. Vid semester och sjukfrånvaro ser vi till att en ersättare finns redo att rycka in. Tillsammans arbetar vi proaktivt med målet att du ska kunna utveckla ditt konsultföretag tillsammans med oss.

Vår mest använda tjänster för konsulter

Löpande bokföring

Trygg, digital bokföring med hjälp av personlig redovisningskonsult med bred erfarenhet av konsultbranschen.

Löneadministration

Automatiserad lönehantering med stöd av personlig lönekonsult som säkerställer att löner betalas ut i rätt tid.

Deklaration

Du får hjälp med att beräkna rätt skatt och göra regelrätta avdrag som exempelvis för hemmakontor och inköp av utrustning.

Momsredovisning

Löpande hjälp med att redovisa inkommande och utgående moms samt att säkerställa att rätt summor betalas in till skatteverket, i rätt tid.

 

Digital och modern redovisning för konsultbolaget

Vi erbjuder en digital och modern redovisningstjänst kombinerad med en hög personlig service. Vi använder oss av Fortnox – marknadens bästa digitala bokföringssystem. Till Fortnox kan du koppla andra system du använder dig av, som till exempel tidrapporteringssystem. Du slipper dubbelarbetet med att fylla i samma uppgifter i flera olika system, så fort något registreras i ett av dina system registreras det även i Fortnox.

Redovisning för konsulter – från 1 495 kr/månad

Trygg och enkel kvittohantering

Med Fortnox app kan du enkelt fota och skicka in kvitton, direkt med din mobiltelefon. Det bokförs automatiskt och du slipper hålla reda på alla utlägg och papperskvitton du kan samla på dig under en månad. Din personliga redovisningskonsult hos Ludvig & Co ser sedan över alla siffror och säkerställer att allting stämmer. Detta kallar vi trygg, digital bokföring.

Kom igång med ekonomin med tre enkla steg

Lästips: Så lätt är det att byta redovisningsbyrå

Uppgifter och avtal

Berätta för oss om ditt bolag så ordnar vi resten. Tillsammans går vi igenom din nuvarande situation och vilka behov du har. Därefter tar vi fram ett avtal anpassat efter just din verksamhet och förutsättningar.

Behörigheter och åtkomst

För att vi ska kunna hjälpa dig med ditt bolags ekonomi behöver vi viss behörighet. Vi kommer bland annat behöva tillgång till företagets bankkonto och få rollen som deklarationsombud. Men oroa dig inte, vi förklarar hur du ska gå tillväga.

Relevant historik

Som ett tredje och sista steg hjälper vi ta fram relevanta historiska uppgifter som vi behöver känna till, som ditt senaste bokslut, kund- och leverantörsreskontra och SIE-fil. Därefter är vi redo att sätta igång med arbetet.

Varför Ludvig & Co?

Ekonomitjänster efter dina behov

Varje företag har sina unika behov och förutsättningar. Därför har vi inga fasta paket utan erbjuder istället en flexibel och skräddarsydd ekonomitjänst, anpassad efter just ditt bolag.

Personlig redovisningskonsult, med insatt ersättare

Hos oss på Ludvig & Co har du alltid en personlig redovisningskonsult som förstår sig på din verksamhet. Vid semester eller sjukfrånvaro har vi en reserv tillgänglig, så du alltid har någon att vända dig till.

Smarta digitala lösningar

Det har aldrig varit enklare att sköta ekonomin. Skicka in allt material via vår app eller med e-post så hanterar vi resten. Oavsett om du är på kontoret eller på resande fot kan du alltid ha kontroll på ekonomin.

Proaktivt och nära samarbete

När du samarbetar med oss på Ludvig & Co har du alltid någon att bolla med. Vi hjälper dig hålla ordning på ekonomin men vi hjälper dig också att utveckla och förbättra den.

Trygg partner med rätt kompetens

Våra konsulter är auktoriserade och uppdaterade efter det senaste regelverket. Vi arbetar bland annat efter REX och SALK och du kan vara trygg i vårt arbete håller hög kvalitet och att alla dokument hanteras korrekt.

Redovisning, bokföring och mycket mer

Vi på Ludvig & Co kan stötta din konsultfirma med mer än ekonomi. Har du frågor om pension, skatteplanering, juridik eller affärsutveckling finns kompetensen i vår byrå.

Lokal närvaro över hela landet

Telefon, e-post och digitala möten har sina fördelar. Men för oss är det fortfarande viktigt med möjligheten till ett personligt möte. Med över 100 kontor har vi en lokal närvaro på de flesta orter i Sverige. Du är alltid välkommen in till oss för ett möte och en kopp kaffe. Eller så kommer vi och besöker dig på ditt kontor. Det viktiga är att vi hittar ett bra sätt att arbeta tillsammans.

Juridisk rådgivning vid behov

Otydliga avtal kan leda till tråkiga tvister och meningsskiljaktigheter om vad som gäller i ett uppdrag. Som konsult vill du känna dig trygg i att dina avtal är korrekt och tydligt formulerade. Våra juridiska rådgivare finns här för dig om du har avtal du vill se över eller om du vill ha hjälp med att ta fram nya. Vi kan också bidra med att ta fram kompanjonavtal, aktieägaravtal eller andra juridiska dokument du behöver ha för att utveckla din konsultverksamhet.

Skulle en tvist uppstå är det inte allt helt självklart hur man ska tolka regelverket. Vi finns med som bollplank under processens gång och hjälper dig reda ut vem som faktiskt har rätt.

3 steg till snabb juridisk rådgivning

Ludvig & Cos juridiska rådgivare har stor förståelse för konsultbranschen och de juridiska utmaningar som kan uppstå. Så här enkelt är det att få hjälp av oss.

Kontakta en jurist

Hör av dig till oss

Kontakta oss och berätta kortfattat vad du önskar få hjälp med. Inom 48 timmar sammanför vi dig med rätt juridisk rådgivare som planerar och tidsuppskattar uppdraget.

Förslag på upplägg

När du har bestämt dig för att gå vidare delar du de handlingar vi behöver med din juridiska rådgivare. Vi gör en mer utförlig bedömning av ärendet och presenterar ett förslag på lösning.

Vi börjar arbeta

När du godkänner förslaget påbörjar juristen sitt arbete – och håller dig uppdaterad löpande kring hur arbetet fortskrider.

Kapa kostnader med Samköpsrabatter

Som kund hos Ludvig & Co kan kapa dina kostnader och få rabatt hos fler än 50 omtyckta leverantörer. Det är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.

Läs mer om Samköpsrabatter

FAQ – Vanliga frågor och svar för konsultbolag

Vad behöver jag göra för att börja jobba med er?

Beroende på vad vi ska hjälpa dig med kan vi behöva visst underlag eller information. Det kan handla om

  • Tidigare bokslut och årsredovisning
  • Information om partners och leverantörer
  • Interna rutiner

Men du behöver inte vara orolig. Vi berättar exakt vad vi behöver från dig.

Hur mycket måste jag göra själv när jag samarbetar med er?

När du samarbetar med oss tar vi hand om nästan allting. Det du behöver göra är att löpande skicka in kvitton och andra bokföringsunderlag, något du enkelt gör i vår app.

Vad kostar det att anlita er?

Vi skräddarsyr alltid vårt erbjudande efter ditt företags unika behov och har därför inga fasta priser. Du betalar bara för det du har behov av. Har du ett specifikt case du vill ha juridisk rådgivning för får du alltid ett förslag för just det ärendet.

Får jag en personlig rådgivare hos er?

Ja. Hos oss har du alltid en personlig rådgivare som är med dig genom hela vägen, oavsett om det handlar om juridisk rådgivning eller redovisning. Vi tror starkt på den personliga relationen och vikten av att lära känna dig och ditt bolag. Många av de konsultbolag vi samarbetar med har haft samma rådgivare ända sedan starten.

Läs vår blogg

I bloggen hittar du massor av tips och råd kring ekonomi och andra aktuella frågor för dig som konsultföretagare.

Läs fler inlägg
Loading...

Kontakta oss

Vi återkommer till dig inom kort, vanligtvis inom en arbetsdag. En bekräftelse med ditt meddelande skickas även till din e-postadress.

Branscher