fbpx

Affärsjuridisk byrå

Praktisk juridisk hjälp för företagare i alla situationer

Låt en riktig affärsjuridisk byrå hantera företagets svåraste frågor

Våra jurister arbetar med all affärsjuridik som rör både dig som enskild näringsidkare som delägare i aktiebolag eller handelsbolag. Vi hjälper dig med allt från företagsöverlåtelser till kompanjonavtal, och har ett nätverk av specialister inom både ekonomi, skatterätt och processrätt, allt under samma tak. Vi ger dig stöd och rådgivning kring fusioner eller likvidationer, omstruktureringar i företaget eller ombildning från en företagsform till en annan. Samtidigt kan vi även företräda dig i tvister inför domstol och liknande.

Professionell rådgivning inom affärsjuridik

Det är vanligt att företagare stöter på flera affärsjuridiska utmaningar eller svåra situationer i sin verksamhet. Det kan vara allt från uteblivna leveranser till styrelseansvar eller frågor kring bolagsordning eller ägarskiften. Hos oss kan du alltid vara säker på att du alltid får den professionella hjälp inom affärs- och bolagsjuridik som just du behöver – när du behöver den.

Bloggtips: Hur påverkas familjen av mitt företag? 4 vanliga frågor och svar

Som företagare är det lätt att hamna i oenigheter med kompanjoner, leverantörer eller andra parter som ditt företag har att göra med. Samtidigt finns det många komplicerade bolags- och skattefrågor som är viktiga att ta hänsyn till när du utvecklar ditt företag. Vi är din lokala affärsjuridiska byrå och hos oss får du praktisk hjälp och professionell rådgivning från erfarna affärsjurister som ser möjligheterna att skapa större lönsamhet i ditt företag.

Gratis rådgivning i frågor om affärsjuridik


Du som är kund hos oss kan helt kostnadsfritt ringa till vår Affärsjuridikjour för att få hjälp i olika situationer. Våra kunniga affärsjurister svarar på frågor och ger råd kring allt från bolagsförvärv och ägarskiften till åtgärder vid obetalda fakturor eller fel vid köp av varor. Affärsjuridikjouren har öppet alla helgfria vardagar klockan 9-11, och du når oss på 010-179 09 00.

 

mall affärsplan

Trygghetstestet – En juridisk analys av ditt företag

Hur tryggt är ditt företag? Testa nu!

Svara på frågorna och få en överblick över ditt företags juridiska situation. Testet ger dig en analys av ditt företag med råd och rekommendationer från våra experter inom affärs- och bolagsjuridik. Helt kostnadsfritt!

Trygghetstestet innehåller bland annat frågor om:

  • Samarbeten med leverantörer och kunder
  • Ansvarsfördelning inom företaget
  • Avtal, villkor och testamenten

Gör trygghetstestet nu!

Vi har koll på arbetsrätt

För dig med anställda finns det många affärsjuridiska regler och villkor att förhålla sig till, speciellt när lagen ständigt är i förändring. Vi är en erfaren affärsjuridisk byrå och kan hjälpa till att se över dina anställningsavtal och vilka anställningsformer du bör använda dig av i verksamheten. Behöver du säga upp eller avskeda en anställd kan våra arbetsrättsjurister hjälpa till med all formalia som krävs för att uppsägningen ska bli giltig, och vi kan också ge dig rådgivning inför en verksamhetsöverlåtelse i frågor om personalens rättigheter och anställningar.

Bloggtips! Så formulerar du ett anställningsavtal

Läs mer om arbetsrätt

Affärsjurister säkerställer och kvalitetssäkrar avtal

Som företagare hamnar du i en mängd avtalssituationer – från inköpsavtal, kund- och leverantörsavtal till hyresavtal eller kompanjonavtal. Det är viktigt att ha skriftliga, tydliga avtal som dokumenterar överenskommelsen och minska risken för onödiga diskussioner eller kostsamma tvister. Våra affärs- och bolagsjurister kan hjälpa dig med att ta fram olika typer av avtal och anpassa innehållet till vad som är viktigast för dig. Vi kan också erbjuda hjälp med avtalsgranskning från din motpart och vara med i förhandlingar.

Bloggtips! 5 saker om avtal du som småföretagare bör ha koll på

Detta kan vi bland annat hjälpa till med inom affärs- och bolagsjuridik

Kompanjonavtal

Vi hjälper dig att upprätta ett kompanjonavtal som är juridiskt korrekt, berör just era utvalda frågor och speglar båda parters önskemål och viljor. Våra affärsjurister ger dig rådgivning i frågor om samägande och hur ett lyckat samarbete kan se ut.

Kompanjonavtal

Tvister

Våra affärsjurister kan hjälpa dig i tvister, både med att upprätta handlingar och genom att fungera som ditt ombud i domstol och framföra dina krav på bästa möjliga sätt. Vi har stor erfarenhet från att driva både stora och små mål, varav några bildat rättspraxis.

Bluffakturor

Vi kan ge rekommendationer på hur du ska hantera oseriösa företag som skickar ut falska fakturor, ge förslag på svar samt stöd och råd från en affärsjurist om hur du går vidare om företaget hotar med att ta ärendet till inkasso eller kronofogden.

Bloggtips! Så skyddar du dig mot bluffakturor

Företagsöverlåtelser

Vi hjälper till med alla förberedelser inför försäljning eller köp, undersökning och utvärdering av bolaget, samt ser till att upprätta alla nödvändiga handlingar och skriftliga avtal – så att hela företagsöverlåtelsen går rätt till och minimera onödiga tvister.

Ägarskifte i aktiebolag

Sök bland våra affärsjurister

Behöver du affärsjuridisk rådgivning? Här kan du söka bland alla våra affärsjurister och se vilken kompetens som finns på din ort.

Hitta jurister

Senaste från bloggen

I Företagarbloggen hittar du massor av tips och råd kring affärsjuridik och andra aktuella frågor för dig som företagare.

Till bloggen
Loading...

Vill du veta mer om affärs- och bolagsjuridik?

Skriv direkt till oss