fbpx

Redovisning

Framgång i företaget med hjälp av din lokala redovisningsbyrå

Vi kan det här med bokföring och redovisning. Med över 700 ekonomer samlade i en redovisningsbyrå spridd över hela Sverige är det nämligen få problem vi inte stött på förut. Eller branscher vi inte redan är proffs på. För det skiljer sig rätt mycket om du är en skogsägare som behöver din deklaration gjord, eller byggföretag med försystem. Eller att kassasystemen ska synka smidigt med bokföringen för dig inom handel och lagersaldot för dig med webbshop.

Oavsett bransch vet vi att bokföring inte alltid är enkelt. Men framförallt att den lösning som passar ett företag inte är den bästa för ett annat. Därför tror vi på flexibla lösningar som passar just dig. Självklart till rätt pris och en kompetent redovisningskonsult som gör att du sover gott om natten.

Ta reda på ditt pris för bokföring och redovisning

Testa oss gratis i 3 månader!

Är du trött på att sitta med dina kvitton i slutet av månaden och att alltid göra momsen i sista sekund? Då finns vi här och vi har ett exklusivt erbjudande till dig!

Du får:

  • Bokföring
  • Momsredovisning
  • Månadsrapportering av ditt företags ekonomi
  • De första tre månaderna kostnadsfritt

Vi tar hand om din bokföring och momsredovisning, så att du kan fokusera på din verksamhet och sova lugnt på natten. Genom en månadsvis rapportering har du fortfarande samma kontroll över ekonomin. Underlag skickar du digitalt via vår app – enkelt och smidigt.

 

Läs mer om erbjudandet

En av Sveriges största redovisningsbyråer

Ludvig & Co har i över 100 år hjälpt Sveriges företagare med ekonomi, redovisning och bokföring. Idag finns vi på över 130 orter runt om i landet, det gör oss till en av Sveriges största och mest erfarna redovisningsbyråer.

Vår starka lokala närvaro finns av en enkel anledning, det personliga mötet är en viktig kärna för vi ska kunna leverera bästa möjliga rådgivningskompetens. Samtidigt erbjuder vi kompletta digitala lösningar så att du kan nyttja våra redovisningstjänster oavsett vart du befinner dig.

Så jobbar vi med redovisningshjälp

Redovisning kräver både mycket kunskap och tar en hel del tid. Om ditt företag inte har resurserna eller tiden att göra detta internt löser vår redovisningshjälp alla dina problem. Vi är en redovisningsbyrå med specialister inom bokföring, lön och skatter som ser till alla dina siffror redovisas på rätt sätt – oavsett vilket företag du driver.

Vi hjälper dig att lägga upp din redovisning så att du varje månad får fram relevanta nyckeltal för just ditt företag och kan utnyttja redovisningen för att fatta viktiga beslut. Samtidigt kan vi hjälpa till med allt från löneutbetalningar och fakturering till analys och rådgivning för att effektivisera och optimera företagets ekonomi.

Flexibla tjänster inom redovisning, bokföring och ekonomi

Kanske vill du hantera löner och fakturor själv, men behöver extra hjälp med redovisning och bokslut? Du kan anlita oss oavsett om du behöver en redovisningsbyrå som tar ett helhetsgrepp kring hela redovisningen eller endast behöver enskild redovisningshjälp och rådgivning. Vi skräddarsyr alltid våra tjänster efter dina önskemål och situation.

Löpande redovisning och bokföring

Bokföring ska bara funka och vara rätt. Men det får gärna vara enkelt också. Att ha en redovisningskonsult som vet hur bokföringen bör skötas för ett bolag inom just din bransch är mycket värt. Då blir det inte bara rätt och enkelt med smarta lösningar för just dig. Det blir tryggt också.

Löpande bokföring

Bokslut & årsredovisning

När året är slut ska det göras bokslut, och en årsredovisning ska tas fram. Det är summeringen av året, och det är här det är viktigt att tänka rätt. Ska det göras några periodiseringar? Eller kanske bokslutsdispositioner? Med en erfaren redovisningskonsult blir inte sista raden i årsredovisningen rätt, den blir optimal också.

Bokslut

Deklaration

Att deklarera sker löpande, och görs både för löner och moms. Men även årsvis för hela ditt bolag. Momentet att deklarera kan vara tämligen enkelt, men att ha full trygghet i de deklarerade siffrorna kan vara desto svårare att uppnå. Med löpande avstämningar och ständigt uppdaterad bokföring hos Ludvig & Co blir det rätt och lätt!

Deklaration

Fakturahantering

Vi erbjuder en flexibel lösning för att hantera fakturor. Vill du ta emot dina egna fakturor och betala dem själv? Inga problem, bara skicka underlagen till oss digitalt så fixar vi resten. Eller vill du kanske slippa allt? Då kan du ställa om både den digitala och fysiska fakturaadressen, och bara godkänna fakturorna när de kommer så ordnar vi resten.

Fakturahantering

Löneadministration

Kollektivavtal? Tidrapportering? Utläggshantering? Vi erbjuder en flexibel och modern löneadministration, som du kan använda även om du till exempel sköter bokföringen själv. Vi erbjuder lönekonsulter över hela Sverige och en tjänst du enkelt kan växa i, i takt med att du växer ditt företag.

Löneadministration

Rådgivning

Löpande bokföring, skattedeklarationer och löneadministration i all ära. Dessa saker ska så klart bara funka. Men ett riktigt stort värde får du ofta som kund av din rådgivare när du får förslag du själv inte tänkt på. Kanske när det är dags att göra en investering, eller byta till ett annat system som skulle passa dig bättre. Att ha en rådgivare är att ha ett bollplank som skapar värde i din vardag.

Rådgivning

Redovisning behöver inte vara svårt med rätt hjälp

Du kanske inte behöver en revisor!

Du som har ett mindre aktiebolag kan lika tryggt och säkert välja att anlita en auktoriserad redovisningsbyrå för att kontrollera ditt företags räkenskaper.

De företag som omfattas är aktiebolag som inte överskrider max 2 av följande värden:

  • 3 anställda
  • 1,5 miljoner i balansomslutning
  • 3 miljoner i nettoomsättning

 

När behövs en revisor?

Redovisningsbyrå på plats hos dig

Låt oss ta ett helhetsansvar för företagets ekonomiska administration om tiden inte räcker till. Våra redovisningskonsulter har möjlighet att åka ut på plats hos dig och kan bistå att hjälpa till med allt från löpande redovisning till bokföring, fakturering och lönehantering. Du får du tillgång till en expert att bolla ekonomiska frågor med, samt som kan komma med förslag och lösningar som förbättrar företagets ekonomi över tid.

Vi är en auktoriserad redovisningsbyrå

Vi som byrå lägger stor vikt vid proaktiv rådgivning och har som mål att överträffa förväntningar varje dag. Våra rådgivare och redovisningskonsulter finns på drygt 130 orter runt om i Sverige, vilket gör att vi har koll på den lokala marknaden. I över 100 år har vi hjälpt företag med ekonomi, redovisning och bokföring. Det gör oss till en av Sveriges mest erfarna redovisningsbyråer. 2006 utsågs våra konsulter bland de första i Sverige att bli auktoriserade redovisningskonsulter utifrån Srf konsulternas standard.

Anlita en Srf Auktoriserad redovisningsbyrå

Vi hjälper dig oavsett företagsform

Aktiebolag

Ett aktiebolag behöver sköta redovisningen löpande, och du även ska deklarera moms och skatt löpande. När året är slut behöver du ta fram en årsredovisning som skickas till Bolagsverket. Ofta är aktiebolag en bra bolagsform för dig som har lite större verksamhet, och vill hålla isär din privata ekonomi med bolagets.

Enskild firma

En enskild firma är inte en egen juridisk person. Dock behöver bokföringen fortsatt skötas. Det är viktigt att särskilja på företagets ekonomi och din egen som privatperson när du bokför din enskilda firma. Du får helt enkelt inte blanda ihop din och företagets pengar, något som kan vara lätt att göra.

Handelsbolag och kommanditbolag

Handelsbolag är en egen juridisk person som kan drivas och ägas av två eller fler bolagsmän. Då du är personligt ansvarig i ett handelsbolag är det av stor vikt att din bokföring blir rätt, därför är inte bara de ekonomiska bitarna viktiga, utan även de juridiska så att ägarna kan vara trygga i sitt företagande.

Ideell- och ekonomisk förening

Driver du en ekonomisk förening ska du alltid upprätta en årsredovisning och ha en revisor. En årsredovisning ska upprättas senast 7 månader från räkenskapsårets slut, och ska enligt Årsredovisningslagen (ÅRL) innehålla balansräkning, resultaträkning och en förvaltningsberättelse.

Hitta din närmaste redovisningsbyrå

Ludvig & Co finns på över 125 orter över hela landet, det betyder att du kan hitta en redovisningsbyrå i din närhet.

Hitta kontor

Gör en offertförfrågan för redovisningshjälp

Vanliga frågor och svar

Vilka bokföringsprogram arbetar ni med?

Vi arbetar i primärt Fortnox. Dock nyttjar vi även andra program, och framförallt en rad olika försystem för att skapa den bästa lösningen för dig som kund.

Kan ni hjälpa till att både skicka och ta emot fakturor?

Självklart gör vi det om du som kund önskar! Att ta emot fakturor, sprätta kuvert och hantera betalningar är en tjänst man ofta vill ha hjälp med, framförallt i takt med att företaget växer. Att sköta faktureringen kan vi också göra, men kostar ofta mer än det smakar. För att vi ska kunna göra en faktura behöver vi ju veta vad som är sålt, vem som är kunden och betalvillkor etc. Och när du meddelat oss detta, hade fakturan redan varit klar.

Ingår rådgivning om jag anlitar er för redovisningshjälp?

Självklart får du en rådgivare som sköter din bokföring som kund hos oss på Ludvig & Co. Själva rådgivningen är dock inte samma tjänst som den löpande bokföringen, utan handlar istället om att skapa värde för dig som kund genom smarta avdrag, planering av likviditet eller investeringar.

Behöver jag anlita en redovisningsbyrå som enskild företagare?

Nej, det behöver du absolut inte. Ingen bolagsform kräver att en extern redovisningsbyrå sköter din löpande bokföring. Dessutom är det så att även om en redovisningsbyrå sköter din bokföring, är du faktiskt fortfarande ansvarig för den. Men ofta känns det tryggt att en redovisningskonsult har koll på siffrorna.

Erbjuder ni alla redovisningstjänster digitalt?

Ja, vi erbjuder digitala lösningar på alla dina behov. Dock kan det kräva viss omställning för dig som kund. T.ex. att själv inte ta emot fysiska fakturor eller byte av system. Men vi försöker alltid finna den lösning som är bäst för dig som kund, och detta är inte detsamma som digital i samtliga fall. Och framförallt så betyder inte opersonlig bokföring. Tvärtom, hos oss håller vi den mänskliga relationen till våra kunder högt och tycker en kaffe med en trevlig kund är dagens höjdpunkt.

Håller ni koll på alla viktiga datum som är kopplade till redovisning?

Absolut. Vi är ofta deklarationsombud åt dig och ditt företag, och har därför full koll på alla viktiga datum åt dig under året!

Kan ni hjälpa mig med tidredovisning?

Visst kan vi det! En bra start är att kontakta vår lönetjänst så ett proffs får ta sig an din fråga och se hur vi kan hjälpa till!