fbpx

Interimskonsulter inom ekonomi

Interimslösningar inom ekonomi, redovisning och lön

 • Ta in en interimskonsult med kort varsel
 • Vi täcker upp alla roller inom ekonomi, redovisning och lön
 • Heltid, deltid, på plats eller distans
 • Hyr din konsult precis så länge du behöver
 • Vi har alltid en reservkonsult redo att hoppa in
 • Bollplank och rådgivning

Ta in en interimskonsult med expertis inom ekonomi

Genom att anlita en interimskonsult från Ludvig & Co kan ni känna er trygga i att få en extra resurs med bred erfarenhet och kompetens som sätter sig in i er unika verksamhet och behov. När det dröjer innan en ny rekrytering är på plats, när ni drabbas av en längre sjukfrånvaro eller har kortare perioder av arbetstoppar kan vi snabbt ha en tillfällig lösning på plats. Men inte vilken lösning som helst. Vi sätter stor vikt på ett nära samarbete och säkerställer att du får rätt kompetens för din unika situation.

 

Anledningar att anlita en interim konsult

Täcka upp längre sjukfrånvaro

Ibland händer det att vi blir sjuka och behöver vara borta från arbetet under en längre period. Om detta händer nyckelpersoner som t ex bolagets lönechef eller cfo kan en interim konsult vara en bra lösning för att täcka upp under frånvaron.

När en rekrytering drar ut på tiden

När man är mitt uppe i en rekryteringsprocess eller tillsättningen av en ny medarbetare dröjer kan det uppstå en period då en tjänst tillfälligt står vakant. En interimskonsult kan hoppa in och täcka upp med kort varsel, i väntan på att er nya medarbetare är på plats.

Om du inte vill anställa

Ibland finns det behov av extra resurser men inte tillräckligt för att motivera att anställa ytterligare en medarbetare. Det kan handla om att det inte finns tillräcklig beläggning för en heltidsanställd eller att du vill slippa tänka på pensions- och arbetsgivaravgifter eller hantera sjukskrivningsfrånvaro och semesterperioder.

Vid föräldraledighet

När det är dags för en medarbetare från ekonomiavdelningen att gå på föräldraledighet är det inte alltid aktuellt att inleda en omfattande rekryteringsprocess. Ett bra alternativ är att istället ta en interim ekonomiassistent.

Stärka ekonomiavdelningen vid hög arbetsbelastning

Under tillfälliga, intensiva perioder kan en interimskonsult rycka in och ge extra stöttning till er ekonomiavdelning. Exempelvis under bokslutsperioder när det är dags att lämna in årsredovisningen.

Stöd vid organisationsförändringar

Vid större omorganisationer, bolagsfusioner eller andra extraordinära händelser kan det kännas tryggt att ta in senior expertis med erfarenhet av tidigare situationer. En interim CFO eller controller kan komma in och se på situationen med nya ögon och vägleda er under den här tiden.

Vad kostar det?

Interim ekonomi - på heltid eller deltid, så länge du behöver

Vi är fullständigt flexibla i hur en interimslösning hos oss kan se ut. Oavsett om du är i behov av en kortare punktinsats eller ett längre åtagande kan vi hjälpa dig. Ludvig & Co kan bistå dig med en interimskonsult på hel- eller deltid men även om du bara är i behov av en extra resurs ett par timmar i månaden.

Vi ser heller ingen begränsning kring vilken typ av uppdrag eller vad du behöver hjälp med. Vi kan avlasta er med löpande uppgifter under en kortare såväl som längre period. Detsamma gäller även för enskilda, avgränsade projekt. Behöver ni tillfällig hjälp vid till exempel bokslut eller bolagsfusioner kan vi stötta er.

Interimskonsult på distans eller på plats hos dig

Våra konsulter har möjlighet att avlasta er från distans eller på plats. Vi utgår alltid ifrån era behov och önskemål. Kommunikation och arbete kan skötas helt eller delvis digitalt och över telefon, men det går lika bra att en konsult arbetar tillsammans med er på ert kontor.

Ludvig & Co har närvaro över hela landet med mer än 120 lokala kontor. Vi prioriterar att ha ett nära och personligt samarbete tillsammans som passar och fungerar bra för er. Vår flexibla tjänst gör att vi kan anpassa oss efter er verklighet och hjälpa er med det ni behöver.

Våra kontor

Exempel på roller inom ekonomi och lön som vi kan axla

Yrkesområdet ekonomi och lön innefattar ett stort antal roller och titlar med både liknande och skilda krav på kompetens och erfarenhet. Vi på Ludvig & Co kan täcka upp de flesta tänkbara roller inom ekonomi, redovisning, bokföring och lön som ni kan vara i behov av.

Seniora roller

 • Interim CFO / Ekonomichef
 • Interim lönechef
 • Interim redovisningschef
 • Interim koncernredovisare
 • Interim controller

Roller inom ekonomi

 • Interim redovisningsekonom
 • Interim ekonomiassistent
 • Interim redovisningskonsult
 • Interim redovisningsassistent
 • Interim redovisningsansvarig

Roller inom lön

 • Interim löneadministratör
 • Interim lönekonsult
 • Interim löneassistent
 • Interim lönespecialist

Din konsult löser precis det du vill ha hjälp med

Bokföring

När ni behöver tillfällig hjälp med återkommande ekonomihantering kan en interimkonsult stötta er. Få hjälp med uppgifter som löpande redovisningshjälp, månadsavslut och rapportering. Vi har dessutom kompetens inom automatiserade system och integrationer till försystem.

Bokslut och årsredovisning

När räkenskapsåret närmar sig till slut ökar ofta arbetsbelastningen för ekonomiavdelningen. Genom att ta in en erfaren interim konsult får ni hjälp med att sammanställa bokslutet och årsredovisningen i god tid.

Fakturahantering

När ni har ett tillfälligt behov av kompetens inom fakturahantering är en interimskonsult från Ludvig & Co en bra lösning. Få avlastning med att skapa kundfakturor, hantering av inkasso och påminnelser samt andra arbetsuppgifter som hör fakturahantering kring.

Deklaration

Med bred kompetens och erfarenhet från de flesta branscher kan en interim ekonomikonsult avlasta er med de flesta deklarationer som till exempel skattedeklaration, momsdeklaration, deklaration via K10, rapportering till Skatteverket och mycket mer.

Lön

En konsult från Ludvig & Co stöttar er med hela eller delar av er lönehantering. Vi hjälper er med allt ifrån löpande uppgifter rörande tid, resor och utlägg till attestering, utbetalningar och arbetsgivardeklarationer.

Rapporter och rådgivning

Få tillgång till en personlig ekonomikonsult som förstår er verksamhet och verklighet. Vi stöttar er i precis de frågor ni har behov av. Våra konsulter kan fungera som en extra resurs för extra trygghet med spetskompetens inom er bransch. När du har frågor om återkommande uppgifter, behöver avlastning under rapporteringsperioder eller förståelse för olika digitala lösningar kan vi stötta er.

Skicka in din förfrågan om interim ekonomi

Vi återkommer till dig inom kort, vanligtvis inom en arbetsdag. En bekräftelse med ditt meddelande skickas även till din e-postadress.

Vanliga frågor och svar inom interim lön, ekonomi och redovisning

Vilka fördelar ger en interim konsult i jämförelse med en fast anställning?

När ni hyr in en tillfällig konsult istället för att tillsätta en fast medarbetare stärker ni upp er verksamhet med erfarenhet och kompetens men slipper tänka på semesterfrånvaro, pension, arbetsgivaravgifter, sjukfrånvaro och liknande.

Vad händer om min interimskonsult blir sjuk?

Om din interimskonsult skulle bli sjuk säkerställer vi att du får en fullgod ersättare. Vi har ett brett nätverk av erfarna konsulter som finns tillgängliga.

Arbetar ni även med rekrytering inom ekonomi?

Nej, vi tillhandahåller interimskonsulter vid behov men arbetar inte med rekrytering.

Kan ni hjälpa mig enbart med interim lön?

Ja. Har ni behov av enbart löneoutsourcing kan vi stötta er med det. Vi skräddarsyr vår lösning för att passa just er och er verksamhet och behov.

Spelar min bransch någon roll?

Nej, våra interimslösningar passar alla tänkbara branscher. Vi kan hjälpa dig oavsett om du driver konsultföretag, byggföretag eller en skönhetssalong. Många av våra interimskonsulter är även specialiserade på just din bransch.

Hur länge kan jag hyra in en konsult från er?

Så länge ni önskar och har behov. Vi kan avlasta er med det mesta inom ekonomi och lön. Oavsett om det handlar om löpande bokföring tills vidare eller om ni är i behov av stötvis hjälp i samband med bokslut eller deklaration kan vi hjälpa er.

Arbetar era interimskonsulter enbart med vissa företagsformer?

Våra interimslösningar inom ekonomi passar alla företagsformer. Du kan alltså anlita oss oavsett om du driver aktiebolag, enskild firma, kommanditbolag eller ett handelsbolag, etc.