fbpx

Bokföring i aktiebolag

Få professionell hjälp med ditt aktiebolags bokföring

Vi erbjuder:

  • Breda branschkunskaper
  • Specialistkompetens
  • Komplett lösning

Välj en bokföringsbyrå som får ditt företag att växa

Enkel bokföring för ditt aktiebolag – och en personlig rådgivare som du alltid kan fråga. Det är vad du får när du väljer oss.

Vi finns för dig som vill känna dig trygg i att bokföringen för ditt aktiebolag blir korrekt genomförd. För dig som vill se till att inte missa något i skatteplaneringen. Och för dig som vill förstå vad alla svårbegripliga termer handlar om. Eller bara vill att någon kunnig ska lösa det hela åt dig.

Låt oss ta hand om bokföringen för ditt aktiebolag och ge trygga råd, medan du fokuserar på att leda och växa ditt företag. Kontakta oss för att diskutera mer.

Bokföringstjänster och avlastning för ditt aktiebolag

Ludvig & Co kan avlasta dig med företagsekonomin. Oavsett om du är ensam ägare i ett litet AB eller har hundratals anställda. Som en av Sveriges äldsta och ledande bokföringsbyråer har vi erfarenhet inom i stort sett alla branscher och kan erbjuda den experthjälp som just ditt företag behöver.

Vi är vana att ge ett personligt bemötande utifrån våra flexibla upplägg. Med andra ord ser din dedikerade rådgivare till att upplägget formas efter dina behov och önskemål. Kanske är du intresserad av ekonomi och vill lära dig samtidigt som du får stöd. Kanske kunde du inte bry dig mindre och vill bara lämna över allt till en expert.

En stor trygghet blir att vi säkrar korrekt utfört pappersarbete. Om du exempelvis anlitar oss för bokföring i ditt aktiebolag så håller vi koll på viktiga datum och blir din klippa för att hitta lösningar på nya utmaningar. I och med att vi ständigt är på tårna och ger snabba svar gör vi det möjligt för dig att släppa en större del av det ekonomiska– och fokusera på att växa ditt företag.

Ta reda på ditt pris för bokföring i aktiebolag

Nöjdkundgaranti första 90 dagarna

Är du inte nöjd med oss som partner så får du pengarna tillbaka.  Det viktigaste för oss är att vi har nöjda kunder. Våra kunder ger oss betyget 9 av 10* och vi känner oss därför trygga med att du också kommer bli nöjd med oss som din ekonomipartner. Skulle vår tjänst mot förmodan inte motsvara dina förväntningar kan du avsluta samarbetet med oss under de första 90 dagarna från kontraktstecknandet och få tillbaka kostnaden för den löpande redovisningen**.

* Genomsnittsbetyg för kundupplevelsen av vår rådgivning i vår löpande kundundersökning
** Fullständiga villkor för vad som gäller för erbjudandet regleras i ditt uppdragsavtal med oss

Så får du hjälp med redovisning och löpande bokföring

Maximal avlastning med aktiebolagets bokföring

När du blir kund hos oss kommer ordet bokföring få en helt ny (och positiv) betydelse. Och din personliga rådgivare är bara ett samtal bort.

Bokföringen i ditt AB blir en lättavklarad uppgift som du inte alls behöver lägga samma tankekraft på längre.

Om du brukar dra dig för att lägga in nya saker i bokföringen, tappar bort dig bland siffrorna och inte har någon att fråga om hjälp – gör dig själv tjänsten att byta till oss.

Vi håller koll på viktiga datum åt dig

Slipp lusläsa myndigheternas traggliga instruktioner om datum och riktlinjer för när olika saker ska göras. Låt ett proffs hålla koll på det åt dig medan du fokuserar på ditt företag. Du slipper onödiga påminnelseavgifter och kommer spara en hel del tid och energi.

Du får full kontroll över företagets ekonomi

Upplever du att du inte har full överblick på ditt AB:s bokföring – och ekonomi överlag? Om du har haft svårt att få till en bra översikt (och att tolka den) kommer du få stor nytta av vårt tydliga rapportsystem. Här samlas allt material från din bokföring i smidiga rapporter som ger dig löpande bild och kontroll över nuläget.

Låt oss axla ansvaret för att bokföra lönerna

Oroa dig aldrig mer över att lönerna för dig eller dina anställda ska bli rätt. Utöver din löpande bokföring i aktiebolaget kan vi nämligen hantera löner också. Semester, sjukdom och andra avvikelser redovisas på korrekt sätt enligt tidsplan. Rapportera bara in lönegrundande uppgifter så löser vi resten!

Upplev fakturahantering som går som på räls

Är du säker på att du har koll på alla fakturor du får och skickar till andra? Vi stöttar dig i den löpande fakturahanteringen. Allt för att maximera din likviditet och se till att du slipper påminnelseavgifter i onödan.

Korrekt bokslut, årsredovisning och deklaration – från början

Om du bävar inför årsredovisningen varje år kommer du inte ångra att du anlitade oss för att ordna den åt dig. Du kan känna dig trygg i att den genomförs på ett korrekt sätt och att allt som ska komma med ingår. Du kan dessutom lita på att vi utreder möjligheter för årsredovisningen att hjälpa dig nå dina ekonomiska mål. Det samma gäller bokslut och deklarationer.

Behöver du extra hjälp med bokföring? Vi åker ut till dig!

För extra personlig stöttning kan du få en ekonomikonsult till ditt AB, som hjälper dig med bokföring och andra ekonomiska uppgifter på plats.

En ekonomikonsult avlastar i vardagsekonomin på företaget och tar fram månadsrapporter och underlag för exempelvis bokslut. Du har också en särskilt lättillgänglig person att bolla med, som kan hjälpa dig förbättra dina processer kring företagsekonomi och förbättra bolagets ekonomiska situation.

Ta hjälp av oss, gör en offertförfrågan.

Vi återkommer till dig inom kort, vanligtvis inom en arbetsdag. En bekräftelse med ditt meddelande skickas även till din e-postadress.

Frågor och svar om bokföring i AB

Vad är skillnaden mellan redovisning och bokföring?

Bokföring innebär att du ”registrerar affärshändelser” – det vill säga registrerar underlag som fakturor och kvitton. Det här materialet ska också sparas för att ge möjlighet till kontroll.

Bokföring är en del av det större begreppet redovisning. I företagets redovisning ingår till exempel även bokslut, deklaration och årsredovisning.

Hur ofta ska bokföring göras i ett AB?

Det ska ske löpande. En kontant in- eller utbetalning ska registreras senast nästa arbetsdag. Annat ska skrivas in snarast (men senast månaden därpå). Läs vidare om hur du väljer rätt bokföringsmetod.

Är era tjänster inom bokföring online?

Vi hanterar bokföringen online rent praktiskt – men med oss får du framförallt en personlig rådgivare som hjälper dig se till att allt blir rätt för ditt aktiebolag. Utöver det har vi marknadens modernaste system, som är utformat för att göra vardagen enklare för företagare som dig.

Erbjuder ni rådgivning och hjälp med bokföring av utdelning till aktieägare?

Ja, vi kan ge råd i de flesta företagsekonomiska frågor och detta är en av dem. Din personliga redovisningskonsult kan hjälpa dig optimera utdelningen i ditt aktiebolag på ett korrekt sätt – och att säkra bokföringen kring den.

Vad kostar det att få hjälp med redovisning och bokföring i ett AB?

Kostnaden för bokföring av ditt aktiebolag påverkas bland annat av antalet anställda och hur en vanlig månad kan se ut. Läs mer och få en prisuppskattning på redovisning här.

Om du försöker tackla bokföringen på egen hand hamnar du troligen ofta i lägen då du inte vet hur du ska göra – och har ingen lättillgänglig person att fråga.

Oftast lyckas du kanske få det att fungera efter otaliga googlingar och att ha tragglat igenom myndighetsinformation. Men troligen har du kvar en oroskänsla kring att det kanske blev fel ändå. Dessutom upplever du det kanske som rörigt att hålla koll på datum – och har kanske redan fått betala påminnelseavgifter.

Om du känner igen dig, eller om du använder en klassisk redovisningsbyrå som du inte känner fullt förtroende för eller har svårt att få tag i …

… vad väntar du på?

Med oss får du just den ekonomiska hjälp du behöver. Och vi kan även bli en helhetsleverantör för tjänster inom bland annat företagsjuridik och affärsrådgivning.

Att investera i en flexibel och personlig lösning för bokföring i ditt AB kommer du helt enkelt inte ångra. Mer troligt är att du kommer undra varför du inte anlitade oss tidigare.

Hur länge måste man spara bokföring i ett aktiebolag?

Du måste spara bokföring för ditt aktiebolag i minst 7 år. Med det menas att du ska spara alla kvitton, dokumentation och underlag för all bokföring från så lång tid tillbaka.

Erbjuder ni hjälp med bokföring för andra företagsformer än AB?

Absolut, vi finns till för alla företagare. Inte minst dig som driver: