fbpx

Familjerätt

Unik rådgivning från engagerade familjejurister

Familjejuridik för alla viktiga frågor

Våra familjejurister arbetar med rådgivning i förebyggande syfte men också som ombud när du hamnat i en tvist eller behöver stöd i svåra skeden i livet. Vi hjälper till med allt från testamenten, äktenskapsförord och andra familjerättsliga avtal till komplicerade bodelningar, familjerättsliga tvister, generationsskiften eller arvsskiften.

Bloggtips: Hur påverkas familjen av mitt företag? 4 juridiska frågor och svar!

Tjänster inom familjerätt

Personlig familjerätt med fokus på dina behov och förutsättningar

Behoven av familjerättsliga avtal ser olika ut i varje familj. För många är det viktigt att skapa bra långsiktiga lösningar för sin familj, men som också tar hänsyn till företag som finns med i bilden. Vi har experter på familjerätt som kan hjälpa dig ta fram rätt avtal och andra handlingar för din aktuella situation.

Familjejurister med bred kompetens under samma tak

Vi har familjerättsjurister på 130 orter över hela landet, vilket gör att du alltid har nära tillgång till en expert på din nuvarande situation – oavsett om du behöver hjälp med äktenskapsförord, samboavtal, testamente eller arvsfrågor. Samtidigt har vi tillgång till expertis inom såväl affärsjuridik, skatterådgivning och andra områden som ofta går hand i hand med familjerättsliga utmaningar. Hos oss får du samma kompetens och juridiska expertis som hos en dyr advokatbyrå – lättillgängligt och snabbt via ditt närmaste lokala kontor.

Bloggtips! Äktenskapsförord och samboavtal – så skyddar du som företagare dina närmaste

Att leva tillsammans – eller skiljas åt

Äktenskapsförord

Vi hjälper till med att utforma ett äktenskapsförord som möter bådas önskemål vid en framtida eventuell separation, ser till att det uppfyller alla formella krav, samt registrerar äktenskapsförordet så det blir giltigt.

Äktenskapsförord

Samboavtal

Vi ger er råd och stöd i hur sambolagen fungerar, och hjälper till upprätta ett komplett samboavtal som reglerar alla de viktiga ekonomiska frågorna och andra familjerättsliga detaljer som normalt är av intresse för sambor.

Samboavtal

Skilsmässa

Vid skilsmässa kan vi fungera som medlare mellan parterna, eller ombud. Vi ger råd inför skilsmässa och hjälper er med fördelning av egendom, samt anmälan om äktenskapsskillnad. Vi upprättar även andra handlingar i samband med skilsmässa – allt för att göra processen så smidig som möjligt.

Bodelning

Vi hjälper till med bodelningsavtal vid skilsmässa, med korrekt hantering av alla de gemensamma tillgångarna och skulderna, såsom bostad, lån och eventuella företag.

Bodelning

Familjerättsliga tvister

Vi hjälper till som ombud vid familjerättsliga tvister. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till oss.

När någon avlider

Bouppteckning

När en person avlider hjälper vi till att upprätta en bouppteckning som redovisar tillgångar och skulder och som tar hänsyn till dödsboets skattemässiga situation. Med hjälp av en familjejurist kan du säkerställa att bouppteckningen blir korrekt samt få rådgivning och stöd kring allt som ska göras kring dödsboet.

Bouppteckning

Arvskifte

Våra jurister hjälper till att upprätta ett avtal där du och övriga delägare kommer överens om hur tillgångarna i dödsboet ska fördelas. Redan vid bouppteckningen kan en familjerättsjurist se till att ni planerar för arvskiftet, och hjälpa er hantera eventuella konflikter.

Arvskifte

Inför framtiden

Framtidsfullmakt

Vi hjälper dig ta fram en framtidsfullmakt där du utser en person som ansvarar för dina personliga och ekonomiska angelägenheter i en framtid där du inte längre kan göra det själv. Vi säkerställer att den uppfyller alla krav och regler och anpassas till dina behov och önskemål.

Framtidsfullmakt

Testamente

Våra jurister hjälper dig formulera ett testamente som både tillgodoser dina önskemål och säkerställer att alla de formella kraven är uppfyllda. Vi ger också rådgivning kring frågor om arv och tillgångar, samt hur testamentet ska förvaras och hanteras vid din bortgång.

Testamente

Generationsskifte

Vi reder ut vilka överenskommelser som krävs vid ett generationsskifte av ditt företag och dina fastigheter. Vi leder dig genom hela processen och ger dig en handlingsplan. Vi hjälper dig även att upprätta rätt avtal som förhindrar tvister.

Generationsskifte

Gåvor inom familjen

Vi ger rådgivning om hur ni på bästa sätt överlåter egendom inom familjen, samt hjälper till att upprätta överlåtelsehandlingar och kompletterande familjerättsliga dokument som ser till att gåvan inte medför några oönskade konsekvenser.

Gåvobrev

Sök bland bland våra familjerättsjurister

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du söka bland alla våra familjerättsjurister och se vilken kompetens som finns på din ort.

Hitta jurister

Senaste ur bloggen

I vår blogg hittar du massor av tips och råd kring familjerätt och andra aktuella frågor.

Se fler blogginlägg
Loading...

Prata familjerätt med oss