fbpx

Bokföringsbyrå

Din personliga bokföringsbyrå

 • Srf-auktoriserad bokföringsbyrå
 • Egen redovisningskonsult (med reserv redo)
 • Spetskompetens på din bransch
 • Bra svar på dina frågor
 • Ekonomi, juridik och rådgivning – på samma ställe!

Välj en auktoriserad bokföringsbyrå som förenklar din vardag

När du anlitar vår bokföringsbyrå får du smidiga digitala lösningar och tryggheten av ett stort och stabilt bokföringsföretag. Samtidigt slipper du kompromissa bort det personliga.

Med oss får du nämligen en redovisningskonsult (eller bokföringskonsult som vissa kallar det), som du kan maila eller ringa när du har frågor om det ekonomiska. Dessutom har du en reservkonsult, som hålls uppdaterad om ditt företag och snabbt kan kliva in om din ordinarie konsult inte finns tillgänglig. På så sätt är du alltid trygg i att vår bokföringsfirma lämnar in allt till Skatteverket i tid.

En ytterligare trygghet är att vi är en auktoriserad bokföringsbyrå genom Srf konsulterna. Vem som helst kan kalla sig redovisningskonsult, eftersom det inte är en skyddad titel. Men bara redovisningskonsulter som uppfyller rätt kriterier blir auktoriserade av Srf. Till kriterierna hör utbildning, examen, att utföra uppdrag utifrån vissa standarder och att bli kvalitetskontrollerad.

 

Komplett ekonomifunktion för stora och små företag

En bokföringsbyrå som ger dig allt

 • Löpande bokföring
 • Momsredovisning
 • Bokslut
 • Årsredovisning
 • Deklaration
 • Personlig bokföringskonsult

Digitala lösningar online och i mobilen

 • Slipp fylla i samma sak flera gånger
 • App för att fota av underlag och skicka in
 • Alltid någon att fråga

Mer än bara bokföring

 • Sveriges största rådgivningsföretag
 • Över 130 lokala kontor
 • Breda branschkunskaper
 • Specialister på juridik, skatt och affärsrådgivning

Vad kostar det?

Nöjdkundgaranti första 90 dagarna

Är du inte nöjd med oss som partner så får du pengarna tillbaka.  Det viktigaste för oss är att vi har nöjda kunder. Våra kunder ger oss betyget 9 av 10* och vi känner oss därför trygga med att du också kommer bli nöjd med oss som din ekonomipartner. Skulle vår tjänst mot förmodan inte motsvara dina förväntningar kan du avsluta samarbetet med oss under de första 90 dagarna från kontraktstecknandet och få tillbaka kostnaden för den löpande redovisningen**.

* Genomsnittsbetyg för kundupplevelsen av vår rådgivning i vår löpande kundundersökning
** Fullständiga villkor för vad som gäller för erbjudandet regleras i ditt uppdragsavtal med oss

Fördelar med att välja Ludvig & Co som din bokföringsfirma

Din helhetslösning för all redovisning och bokföring

Olika företagare har skilda behov. Därför anpassar vi oss efter dig. Vissa låter oss hantera hela företagsekonomin. Andra tar in oss för enskilda insatser, som årsredovisningen.

Din egen bokföringskonsult, med ersättare redo

Med oss får du en personlig bokförings- och redovisningskonsult som sköter din bokföring varje månad. Den här experten kan du också kontakta direkt vid frågor. En reservkonsult finns redo att ta över om den ordinarie exempelvis blir sjuk.

Lokal närvaro – din konsult är ett samtal bort

Din redovisnings- och bokföringskonsult är aldrig mer än ett mail eller samtal bort. Till exempel när du har frågor om regelverk och ovanliga händelser. Jämför det med att sitta i telefonkö för att komma fram till en kundtjänstmedarbetare som inte vet något om ditt företag. Givetvis är du också välkommen till våra 130+ lokalkontor.

En auktoriserad och kvalitetssäkrad bokföringsbyrå

Att vi är en auktoriserad bokföringsbyrå genom Srf konsulterna är en kvalitetsstämpel på att vi vet vad vi håller på med. Vem som helst kan nämligen kalla sig redovisningskonsult, det är inte en skyddad titel. Srf:s auktorisering finns därför till för att hjälpa företagare som dig att välja seriösa aktörer.

Smarta digitala lösningar – online och i din mobil

Vi är en av de största bokföringsbyråerna i Sverige. I och med det har vi kunnat ta fram digitala lösningar som gör det lättare för dig att hantera din del av administrationen. Till exempel har vi en app som låter dig fota av och skicka in underlag direkt när du får det.

Betala bara för tjänsterna du vill använda

När du hör av dig till vår bokföringsbyrå diskuterar vi dina behov och sätter ihop ett upplägg av tjänster som matchar dem. I och med anpassningen betalar du enbart för de ekonomitjänster du behöver och vill ha.

Kom igång - så enkelt är det att anlita oss

Byt från annat bokföringsföretag

Många tror att det är svårt att byta redovisningsbyrå, men med stödet från oss är det lätt. Din redovisningskonsult kommer hjälpa dig ta fram den dokumentation som behövs längs vägen och säkra att allt finns på plats.

Det första steget är att skriva avtal mellan vår bokföringsfirma och dig.

Därefter kommer vi behöva läsaccess till ditt företags bankkonto, vilket innebär att vi kan se kontot men inte ändra något. På det här sättet slipper du skicka bankkontoutdrag till oss manuellt.

Vi avlastar dig gärna med deklaration av arbetsgivaravgifter, skatt och moms. För att kunna göra det behöver vår bokföringsbyrå bli deklarationsombud för ditt företag.

Vår bokföringsfirma behöver också tillgång till delar av ditt företags ekonomiska historik, som SIE-fil, ditt senaste bokslut och kund- och leverantörsreskontra. Om du använder en annan redovisningskonsult eller bokföringsbyrå sedan tidigare kan vi sköta dialogen för att få den här dokumentationen direkt med dem, om du föredrar det.

Nystart

Har du aldrig anlitat en bokföringsbyrå förut? Inga problem. Uppstarten går till på i princip samma sätt som om du hade bytt till oss från en annan bokföringsfirma. I varje steg kommer vi vara tydliga med vilken dokumentation vi behöver. Vi hjälper dig även rent praktiskt om du är osäker på hur något ska gå till. Det är vårt jobb att göra uppstarten enkel för dig, inte tvärt om.

När du hör av dig till oss kommer vi ställa frågor för att ringa in vilka behov du har. Du kommer till exempel få frågor om ungefär hur många fakturor och kvitton ditt företag hanterar på en månad. Om du har några svårigheter med att svara på frågorna är våra konsulter vana att hjälpa företagare som dig.

Därefter kan du räkna med en process i stil med den som beskrivs under ”Byt från annat bokföringsföretag” på den här sidan.
Du behöver inte ha ett eget bokföringsprogram sedan tidigare. Vår bokföringsbyrå jobbar med Fortnox, som kan kopplas ihop med ett stort antal försystem.

Vi har också digitala lösningar för att förenkla din del av samarbetet. Till exempel en app som du kommer använda för att fota av kvitton och annat underlag. Om du har svårt att komma igång med de här lösningarna kan du alltid be oss om hjälp. Sannolikt kommer du dock klara dig bra på egen hand med det mesta, eftersom lösningarna är gjorda för att vara lättanvända för icke-proffs.

Så ser en vanlig månad ut med vår bokföringsbyrå - steg för steg

Steg 1 – Du lämnar enkelt in underlag

Vi kan sätta upp tekniska lösningar som ser till att delar av ditt underlag levereras automatiskt direkt in i bokföringssystemet. Underlag på papper fotar du av och skickar in med vår app. Givetvis är vi vana att hantera alla sorters underlag, så hör av dig om frågor uppstår.

Steg 2 – Redovisningskonsulten hanterar ekonomin

Utifrån underlaget sätter din redovisningskonsult igång. Vissa företagare lämnar hela ekonomin till oss, medan andra behåller vissa delar själva. Att vi använder Fortnox användarvänliga system blir en fördel ifall du ska hantera vissa delar själv.

Steg 3 - Vi rapporterar till Skatteverket och till dig

När allt är klart för månaden deklarerar vår bokföringsbyrå till Skatteverket åt dig. Vi skickar även en resultatrapport till dig, där du kan se dina intäkter och kostnader för den senaste perioden. I rapporten ingår en skriftlig kommentar från din konsult, så att vi kan flagga upp obetalda fakturor eller liknande.

Steg 4 – Du och konsulten hörs av

Du kan höra av dig till din konsult när som helst under månaden på mail eller telefon. Vår redovisningsbyrå anpassar hur ofta vi hörs utifrån vad som passar dig.

En bokföringsfirma för alla företagsformer

Aktiebolag

Redan när du startar ditt AB finns det en hel del ekonomiskt pappersarbete att hantera och strategiska beslut att fatta. Om du har drivit enskild firma tidigare finns det nya regler att förhålla dig till, eftersom ett aktiebolag är en egen juridisk person. I den här omställningen är det tryggt att ha en van rådgivare vid din sida. Vårt bokföringsföretag hjälper dig längs vägen och ser till att inget faller mellan stolarna.

Enskild firma

Även för dig som driver enskild firma är byråkratin kring bokföring svårförstådd. Regelverken kring allt från avskrivningar till moms och löneuttag är långt från lättnavigerade. Kanske har du försökt googla dig fram till svar, men ofta känt dig osäker på att du hittat rätt och förstått. Hos vår bokföringsfirma har du alltid din redovisningskonsult, som du kan ringa med de där frustrerande frågorna.

Handelsbolag och kommanditbolag

I handelsbolag är du som ägare personligt ansvarig för att det står rätt till med det ekonomiska. Därför är det naturligtvis viktigt att det blir rätt, för att du ska kunna känna dig trygg i företagandet. Stödet av en kunnig bokföringsfirma blir välbehövd avlastning. I takt med att saker förändras på ditt företag kan du också välja att ta mer eller mindre hjälp från oss.

Ideell- och ekonomisk förening

Alla lovord till dig som sitter i styrelsen på din bostadsrättsförening, är drivande i en idrottsförening eller engagerar dig i föreningslivet på andra sätt. Du sitter troligen på många stolar med bravur, men ekonomi kan vara ett särskilt utmanande område. Med en redovisningskonsult från vårt bokföringsföretag får du välbehövlig hjälp och en person du kan ringa när du inte vet hur du ska lösa något med det ekonomiska.

Hitta ditt lokala bokföringsföretag

Letar du efter en bokföringsbyrå i Stockholm, Göteborg, Malmö eller i Umeå? Vi har lokalkontor på över 130 platser runt om i Sverige och finns kanske närmare än du tror. Du är varmt välkommen att komma förbi för ett möte på ett kontor – eller att höra av dig på mail eller telefon. Hur vi hörs och ses är upp till dig. Vi uppskattar möten i samma rum lika mycket som digitalt.

Hitta kontor

Gör en offertförfrågan

Vi återkommer till dig inom kort, vanligtvis inom en arbetsdag. En bekräftelse med ditt meddelande skickas även till din e-postadress.

Vanliga frågor och svar om vår bokföringsbyrå

Vad är skillnaden mellan en bokföringsbyrå och revisionsbyrå?

Revision (det en revisor gör) är att granska företags ekonomi enligt lagstadgad revisionsplikt. Redovisningskonsulter hjälper företag att utföra bokföring och redovisning. En redovisningskonsult driver ofta eget företag eller jobbar på bokföringsbyrå/redovisningsbyrå.

Skillnaden på redovisningsbyrå och bokföringsbyrå är i princip obefintlig, men termen redovisningsbyrå är vanligare. Vi använder båda orden – och de som jobbar med din ekonomi på Ludvig & Co är redovisningskonsulter.

Kanske tänker du ”men min revisor hjälper ju mig med att göra redovisningen”. Det finns inget som hindrar revisorer från att ta uppdrag som redovisningskonsulter, så det kan vara så det ligger till. En annan möjlighet är att du kallar din redovisningskonsult för revisor av gammal vana.

Behöver jag ett eget bokföringsprogram?

Nej. Vi ordnar det åt dig. Vår bokföringsbyrå jobbar med systemet Fortnox, som kan kopplas ihop med ett stort antal försystem som du har eller skaffar på egen hand.

Är Ludvig & Co en digital bokföringsbyrå?

Vi är en digital bokföringsbyrå, på så sätt att vi har smidiga digitala lösningar. Samtidigt finns vi inte bara online – utan tror på en mix av digitala verktyg och personliga möten. Därför har vi lokalkontor på över 100 orter i Sverige. Du är varmt välkommen att komma förbi.

Som löpande ekonomikund hos oss får du också en personlig bokföringskonsult. Den här personen kan du ringa eller maila när du har en fråga eller något du vill prata om. Så på sätt och vis har vi blandat det bästa från den digitala och verkliga världen.

Tar ni ett helhetsansvar för att min bokföring och redovisning är korrekt?

Även när du tar in hjälp med bokföring och redovisning så är det du som företagare som har det övergripande ansvaret för att den är korrekt.

Måste jag som enskild företagare anlita en bokföringsfirma?

Ingen bolagsform måste anlita en bokföringsfirma.

Vissa företag har revisorskrav, men revisorns uppgift är att granska din ekonomi i efterhand – inte att hjälpa dig utföra redovisning och bokföring. Generellt finns det dock inga lagkrav på enskilda näringsidkare att anlita en revisor heller.

Läs mer om bokföringshjälp för enskild firma.

Ingår rådgivning när jag anlitar Ludvig & Co som min bokföringsbyrå?

När du anlitar vår bokföringsbyrå för löpande ekonomitjänster får du en personlig redovisningskonsult, som du kan höra av dig till direkt för löpande frågor. Mer omfattande rådgivningsinsatser, som till exempel kräver större uträkningar, kan du givetvis lägga till som en extra tjänst.