fbpx

Företag

Så får Jeanette chans att utveckla sitt företag

— Istället för att oroa sig för bokföringen

Ett svårt diskbråck fick busschauffören Jeanette Almgren att ifrågasätta sin framtida yrkesväg. Hennes starka drivkraft har alltid varit att hjälpa människor och hon utbildade sig till hälsopedagog. Efter fem år som timanställd massör tog hon steget till att bli egenföretagare och driver sedan 2016 företaget ”JA till Kropp & Själ” som fokuserar på just massage, meditation och healing.

– Jag kände att det var dags att prova mina egna vingar så jag började med att se mig om efter en egen lokal, men det var dyrt och svårt att hitta någonting lagom stort. Som av en slump en dag, efter ett inställt jobb, bestämde jag mig för att gå till en akupunktör. Det visade sig att han hade ett rum att hyra ut, och där har jag hållit till sen dess. Det var verkligen meningen att det skulle ske, berättar Jeanette glatt.

Jag vill fokusera på det jag är bra på så får Ludvig & Co sköta det andra

Trodde hon skulle klara allt själv

Som nystartad egenföretagare stöter man på en del utmaningar. Jeanette tänkte till en början att hon skulle hantera sin bokföring, men upptäckte snabbt att det var mer komplicerat och tog mer tid än hon trott. Efter att ha läst om Ludvig & Co i en annons tog hon kontakt.

– Min kontaktperson Maria är fantastisk. Hon är så kunnig och jag är fantastiskt nöjd. Eftersom jag ofta är ute hos kunder på olika jobb så kan jag inte alltid hålla koll på om betalningar via Swish kommer in till exempel. Det har lett till att jag och Maria varje månad tar en avstämning och hjälps åt för att se så att alla betalningar är på plats, berättar Jeanette.

Jag valde Ludvig & Co dels på grund av enkelheten och även för att det är mycket prisvärt. Goda råd behöver inte alltid vara dyra!

Håller koll på det administrativa med hjälp av digitalt arbete

Ludvig & Co sköter Jeanettes löpande bokföring, fakturering, bokslut och deklaration digitalt. Hon får en sammanställning varje månad där hon, bland annat, enkelt kan se till att betalningarna kommit in. I summeringen kan hon även följa tillväxten i företaget.

– Till en början var jag mest nyfiken på att jobba digitalt eftersom nästan allt sköts via telefon och surfplattor numera. Det är superkul att se hur mitt företag går med vinst via olika diagram, för även om det inte rusar uppåt så rör det sig uppåt, skrattar Jeanette. Hon säger dock att det viktigaste faktiskt inte är att tjäna mycket pengar utan att hon får syssla med det hon älskar.

Min rådgivare Maria får göra det hon är bäst på, och jag får göra det jag är bäst på. Tillsammans är vi ett superbra team!

Med en rådgivare som partner kan hon fokusera på det hon är bra på

Stödet Jeanette får via Ludvig & Co har gjort att hon kan lägga tid på att utveckla sitt företag istället för att oroa sig över bokföringen. Nu har hon funnit tid att kunna planera inför framtiden och har precis köpt sin egen lokal. Där planerar hon att inom kort börja hålla meditationskurser.

– Det är mycket bättre att jag får fokusera på det jag är bra på, så får Ludvig & Co sköta det som jag är mindre bra på. Det är även mina bästa tips till andra företagare: ha tilltro till det ni gör, våga var kreativa – och överlåt det ni inte är så duktiga på till andra! avslutar Jeanette.

 

Namn: Jeanette Almgren
Företag: JA till kropp & själ
Ort: Uppsala
Bransch: Hälso- och skönhetsvård. De erbjuder massage (i egna lokaler och även ute hos företag), Dorn, Healing och meditation samt även försäljning av kryddor/hälsokost.
Operativt sedan: Sedan 2016 på deltid. Heltid sedan juli 2017.