fbpx

Köpa fastighet

När du vill köpa fastighet

Vi hjälper dig till ett smidigt fastighetsköp

Att köpa fastighet är en stor investering. Vi strävar efter att du ska kunna känna dig trygg hela vägen, och ser till att fastighetsaffären går till på rätt sätt. Oavsett om du planerar att utöka dina ägor eller göra en ny investering finns det många saker att tänka på vid köp av fastighet. Vi har lång erfarenhet av fastighetsöverlåtelser och kan hjälpa dig med alla nödvändiga handlingar inför ditt fastighetsköp. Samtidigt har vi specialistkompetens inom allt från juridik till skattefrågor – allt som krävs för att du ska kunna göra en så enkel fastighetsaffär som möjligt.

Fastigheter till salu

Vi har fastigheter till salu över hela landet. Här hittar du allt från ren skog och åkermark till jordbruk- och lantbruksfastigheter med såväl bostadshus som ladugårdar eller andra byggnader.

Se alla fastigheter till salu

Så hjälper vi dig att köpa fastighet

Fastighetsförvärv

Om du vill förvärva en fastighet kan vi hjälpa till med både planering och förhandlingar, så du kan försäkra dig om att processen går till på rätt sätt.

Bloggtips: Ska du köpa skog? Då måste du veta det här!

Due Diligence

Inför ett köp kan vi också hjälpa till med due diligence, det vill säga besiktning av en fastighet som ligger ute till försäljning. På så sätt kan du enklare avgöra vilka risker och vinster som finns med en affär, och förhandla om priset.

Förvärvskalkyl

Genom förvärvskalkylen får du med skogsbruksplanen som grund en bild över hur kassaflödet förväntas se ut, från idag och upp till tjugo år framåt. Om du redan äger en skogsfastighet ser du hur ett tillköp påverkar ditt kassaflöde och hur den befintliga fastigheten påverkar din möjlighet till finansiering.

Förvärvskalkylen ger dig en bild över hur olika finansieringsalternativ påverkar likviditeten och vilka kostnader och intäkter du kan förvänta dig, och när i tiden de infaller.

Förvärvskalkylen är användbar då en köpare står inför ett förvärv av en skogsfastighet, och ger både köpare och bank en trygghet inför finansieringen. Förvärvskalkylen kan också användas vid generationsskifte där kalkylen ger en överskådlig bild av vilka förutsättningar skogen ger och förbättrar dialogen mellan överlåtare och övertagare.

Överlåtelseavtal

När en fastighet byter ägare genom försäljning eller gåva kan vi hjälpa till att upprätta ett korrekt överlåtelseavtal, exempelvis ett köpekontrakt eller ett gåvobrev.

Få tips på intressanta fastigheter direkt till din mejl

Prenumerera på fastigheter till salu direkt till din mejlinkorg. Välj det område och typ av fastighet som du är intresserad av och sätt upp din bevakning, så får du tips så fort vi har en ny fastighet som matchar dina önskemål.

Prenumerera på fastigheter till salu

Sugen på att flytta till landet?

Många fastigheter är mycket mer än ”bara mark”. Ungefär hälften av alla lantbruksfastigheter vi förmedlar är även någons hem. Det kan vara allt från vackra slott till underbara bostadshus, charmiga torp, stall, ladugårdar och andra byggnader som har stor betydelse för fastighetens attraktivitet och samlade värde. Hos oss kan du finna ditt framtida drömboende på landet.

Se våra gårdar till salu

Kartan som hjälper dig köpa fastighet

Många av de fastigheter som vi förmedlar kommer med en interaktiv gårdskarta – där du i din mobil enkelt kan se hur fastighetens gränser går när du väl står i fält. Genom att använda gårdskartan i en mobil enhet kan du enkelt navigera runt, se var fastighetsgränserna går och få mer information från exempelvis skogsbruksplanen.

Hitta fastigheter till salu

Våra senaste nyheter

Se alla nyheter
Loading...

Vill du veta mer?

Hör av dig så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa till när du vill köpa fastighet!

Kontakta oss!