fbpx

Redovisning

Din personliga och moderna redovisningsbyrå

 • Egen redovisningskonsult (och en reserv redo)
 • Spetskompetens på din bransch
 • Rätt och relevant hjälp när du behöver
 • Enkla och kundanpassade lösningar
 • Ekonomi, juridik och rådgivning – Allt på samma ställe!

Personlig redovisningshjälp för alla företag

En stor och modern redovisningsbyrå behöver inte vara opersonlig. Vi är nämligen en av Sveriges största redovisningsbyråer. Samtidigt fokuserar vi på den personliga relationen mellan dig som företagare och din personliga redovisningskonsult.

Din redovisningskonsult har också en ersättare med i bakgrunden. Den här personen hålls uppdaterad om ditt företag och kan snabbt hoppa in om din konsult blir sjuk eller liknande.

Du får hjälp med just de delar av redovisningen du vill. Tillsammans hittar vi ett upplägg som passar. Och som kan anpassas när saker ändras för dig och ditt företag.

Redovisningsbyrån som ger dig allt

Heltäckande redovisningshjälp

 • Löpande bokföring
 • Momsredovisning
 • Bokslut
 • Löneadministration
 • Deklaration
 • Allt annat inom redovisning efter dina önskemål

Digitala lösningar online och i mobilen

 • Fota och ladda upp underlag i mobilen
 • Slipp bläddrandet i pärmar
 • Missa inte obetalda fakturor
 • Signera i datorn
 • Få tillgång till allt på ett ställe

Mer än bara redovisning

 • Ring din konsult för svar på frågor om företagsekonomi
 • Lägg till ytterligare hjälp med redovisning och bokföring när du behöver den.
 • Ta hjälp med juridik, skatte- och affärsrådgivning.

Ta reda på ditt pris för bokföring och redovisning

Branschspecifika redovisningslösningar

Eftersom ditt upplägg skräddarsys efter dina behov anpassas också priset därefter. För att du redan nu ska kunna få en uppfattning om kostnaden har vi tagit fram några prisexempel. Faktorer som företagsform, antal anställda och antal fakturor per månad spelar in.

Nöjdkundgaranti första 90 dagarna


Är du inte nöjd med oss som partner så får du pengarna tillbaka.  Det viktigaste för oss är att vi har nöjda kunder. Våra kunder ger oss betyget 9 av 10* och vi känner oss därför trygga med att du också kommer bli nöjd med oss som din ekonomipartner. Skulle vår tjänst mot förmodan inte motsvara dina förväntningar kan du avsluta samarbetet med oss under de första 90 dagarna från kontraktstecknandet och få tillbaka kostnaden för den löpande redovisningen**.

* Genomsnittsbetyg för kundupplevelsen av vår rådgivning i vår löpande kundundersökning
** Fullständiga villkor för vad som gäller för erbjudandet regleras i ditt uppdragsavtal med oss

Fördelar med att välja Ludvig & Co

Du får en personlig redovisningskonsult

Din personliga redovisningskonsult följer din redovisning varje månad. Den här personen har därför full överblick på din företagsekonomi.

En andra redovisningskonsult redo att kliva in som ersättare

Utöver din konsult finns en reservkonsult med i bakgrunden, som kan kliva in som ersättare om din redovisningskonsult exempelvis blir sjuk.

Redovisningsbyrå nära dig – konsult ett samtal bort

Redovisningskonsulten är aldrig mer än ett samtal bort. Så det är bara att ringa när du undrar hur något i företagsekonomin fungerar. Du är också välkommen på besök till våra kontor.

Tryggheten av auktoriserad redovisningsbyrå

Ludvig & Co är en Srf auktoriserad redovisningsbyrå. Det innebär att vi har blivit auktoriserade av branschorganisationen Srf som en av de bästa i Sverige.

Just den redovisningshjälp du längtar efter

När du kommer som ny kund hos oss diskuterar vi vilken typ av redovisning du vill ha och behöver hjälp med. Sedan sätter vi ihop en tjänst efter just det som du längtar efter att lämna hos en kunnig konsult.

Konsult med spetskompetens på just din bransch

Våra redovisningskonsulter tenderar att specialisera sig på att hjälpa företag inom en eller ett par branscher var. Eftersom vi har många konsulter finns troligen en med spetskompetens på din typ av verksamhet.

Så ser en vanlig månad med vår redovisningsbyrå ut

Steg 1 – Du lämnar underlag digitalt

Du lämnar in dina underlag till oss digitalt. Får du fysiska original kan du enkelt fota och skicka in dem med Fortnox app (Laddas ner via App store eller Google Play). Vi kan också hjälpa dig att få underlag levererade digitalt, direkt in i bokföringssystemet.

Steg 2 - Konsulten sätter igång med redovisningshjälpen

När du har skickat underlaget sätter vi igång med vårt arbete. Oavsett om det är fakturor, löner och/eller deklarationer. Vissa vill lämna allt till oss, medan andra gärna sköter delar av ekonomin själva. Då arbetar vi i samma system (Fortnox), vilket gör samarbetet smidigt.

Steg 3 – Konsulten rapporterar till Skatteverket

När månaden är bokförd och klar sammanställer vi och deklarerar till Skatteverket åt dig.

Steg 4 – Du får en resultatrapport

Du får din resultatrapport som sammanställer intäkter och kostnader för den senaste perioden. Den fungerar som ett kvitto på vad som har hänt sedan sist. Du får också information om hur mycket du är skyldig att betala in till Skatteverket. Konsulten lämnar även en skriftlig kommentar. Till exempel om en faktura inte blir betald eller något annat ser ut att behöva redas ut.

Steg 5 – Eventuell avstämning mellan dig och konsulten

Din konsult finns tillgänglig för telefonsamtal eller möten när du har frågor att ta upp. Vissa kunder föredrar tätare kontakt än andra. Där anpassar vi oss efter dig.

mall affärsplan

Du kanske inte behöver en revisor!

Du som har ett mindre aktiebolag kan lika tryggt och säkert välja att anlita en auktoriserad redovisningsbyrå för att kontrollera ditt företags räkenskaper.

De företag som omfattas är aktiebolag som inte överskrider max 2 av följande värden:

 • 3 anställda
 • 1,5 miljoner i balansomslutning
 • 3 miljoner i nettoomsättning
När behövs en revisor?

Flexibla tjänster inom redovisning, bokföring och ekonomi

Kanske vill du hantera löner och fakturor själv, men behöver extra hjälp med redovisning och bokslut? Du kan anlita oss oavsett om du behöver en redovisningsbyrå som tar ett helhetsgrepp kring hela redovisningen eller endast behöver enskild redovisningshjälp och rådgivning. Vi skräddarsyr alltid våra tjänster efter dina önskemål och situation.

Löpande redovisning och bokföring

Bokföring ska bara fungera och vara rätt. Men det får gärna vara enkelt också. Att ha en redovisningskonsult som vet hur bokföringen bör skötas för ett bolag inom just din bransch är mycket värt. Då blir det inte bara rätt och enkelt med smarta lösningar för just dig. Det blir tryggt också.

Bokslut & årsredovisning

När året är slut ska det göras bokslut, och en årsredovisning ska tas fram. Det är summeringen av året, och det är här det är viktigt att tänka rätt. Ska det göras några periodiseringar? Eller kanske bokslutsdispositioner? Med en erfaren redovisningskonsult blir inte sista raden i årsredovisningen bara rätt, den blir optimal också.

Läs mer om bokslut och årsredovisning

 

Deklaration

Att deklarera sker löpande, och görs både för löner och moms. Men även årsvis för hela ditt bolag. Momentet att deklarera kan vara tämligen enkelt, men full trygghet i de deklarerade siffrorna kan vara desto svårare att uppnå. Med löpande avstämningar och ständigt uppdaterad bokföring hos Ludvig & Co blir det rätt och lätt!

Läs mer om hjälp med deklaration

Fakturahantering

Vi erbjuder en flexibel lösning för att hantera fakturor. Vill du ta emot dina egna fakturor och betala dem själv? Inga problem, bara skicka underlagen till oss digitalt så fixar vi resten. Eller vill du kanske slippa allt? Då kan du ställa om både den digitala och fysiska fakturaadressen, och bara godkänna fakturorna när de kommer så ordnar vi resten.

Läs mer om fakturahantering

Löneadministration

Kollektivavtal? Tidrapportering? Utläggshantering? Vi erbjuder en flexibel och modern löneadministration, som du kan använda även om du till exempel sköter bokföringen själv. Vi erbjuder lönekonsulter över hela Sverige och en tjänst du enkelt kan växa i, i takt med att ditt företag växer.

Läs mer om löneadministration

Rådgivning och personlig redovisningskonsult

Löpande bokföring, skattedeklarationer och löneadministration i all ära. Dessa saker ska så klart bara fungera. Som kund får du ett stort värde när din rådgivare ger förslag och perspektiv du inte hade fått annars. Exempelvis när det är dags att göra en investering, eller byta mellan system. Att ha en rådgivare är att ha ett bollplank som skapar värde i din vardag.

Så lätt är det att byta redovisningsbyrå till oss

Ett par enkla steg, sedan är vi igång

Dina uppgifter & avtal

Det är mycket lättare att byta redovisningsbyrå än många tror. Din konsult ber dig om exakt det som behövs och hjälper dig om du har frågor. Först behöver vi lite grundinformation om ditt företag. Vi ska också skriva avtal med dig som kund.

Läsaccess bank

Vi behöver läsaccess till ditt företags bankkonto. Med det menas behörighet att göra avstämningar mot kontot direkt, istället för att du ska behöva skicka bankkontoutdrag. Du kan lägga till behörigheten via internetbank. Om du hellre vill kan du skicka ett mail till din bankkontakt med oss på kopia, så kan vi hantera dialogen därifrån.

Deklarationsombud

För att vi ska kunna deklarera arbetsgivaravgifter, skatt och moms behöver vi bli deklarationsombud åt ditt företag. Det kan du enkelt anmäla oss som via Skatteverkets webbplats. Vi skickar gärna en guide som hjälper dig steg för steg!

Historik

Om ditt företag inte är nytt finns det historik som vi bör ha koll på. Bland annat SIE-fil, senaste bokslutet och kund- och leverantörsreskontra. Vi hjälper dig plocka fram rätt dokumentation. Har du haft redovisningsbyrå sedan tidigare kan vi naturligtvis ta dialogen direkt med dem.

Vi hjälper dig oavsett företagsform

Enskild firma

En enskild firma är inte en egen juridisk person. Dock behöver bokföringen fortsatt skötas. Det är viktigt att särskilja företagets ekonomi och din egen som privatperson när du bokför din enskilda firma. Vi rekommenderar att du har ett separat företagskonto hos banken. På så sätt blir det lättare att säkra att allt som ska bokföras är bokfört

Handelsbolag och kommanditbolag

Handelsbolag är en egen juridisk person som kan drivas och ägas av två eller fler bolagsmän. Eftersom du är personligt ansvarig i ett handelsbolag är det av stor vikt att din bokföring blir rätt. Därför är inte bara de ekonomiska bitarna viktiga, utan även de juridiska (så att ägarna kan vara trygga i sitt företagande).

Ideell- och ekonomisk förening

Driver du en ekonomisk förening ska du alltid upprätta en årsredovisning och ha en revisor. En årsredovisning ska upprättas senast 7 månader från räkenskapsårets slut, och ska enligt Årsredovisningslagen (ÅRL) innehålla balansräkning, resultaträkning och en förvaltningsberättelse.

Hitta din lokala redovisningsbyrå

Ludvig & Co finns på över 130 orter i hela landet. I och med det kan du troligen hitta en av våra redovisningsbyråer i din närhet. Vi gillar det personliga mötet öga mot öga, men är samtidigt vana att ha kundkontakter med företagare helt via telefon och digitalt. Det viktiga för oss är att du trivs och får det samarbete som passar dig.

Hitta kontor

Gör en offertförfrågan för redovisningshjälp

Vi återkommer till dig inom kort, vanligtvis inom en arbetsdag. En bekräftelse med ditt meddelande skickas även till din e-postadress.

Vanliga frågor och svar om vår redovisningsbyrå

Till vilka branscher hör företagen som Ludvig & Co jobbar med?

Vi jobbar med företagare inom allt från skönhet till bygg och lantbruk. Alla branscher är välkomna till oss. I och med att vi är en av de största redovisningsbyråerna i Sverige har vi många rådgivare med olika branschinriktningar. Troligen finns det en redovisningskonsult som är specialiserad på just din bransch.

Hur skickar jag in material som kvitton?

Med Fortnox app kan du fota av och skicka in fysiskt material digitalt. Du behöver alltså inte samla kvitton för att posta till oss eller lämna in på vårt kontor. Däremot ska fysiska kvitton sparas under tre år. Läs mer om hur länge bokföring ska sparas.

Vad är och gör en redovisningsbyrå?

En redovisningsbyrå hjälper företag med redovisning och bokföring. Det kan inkludera löpande arbete med lönehantering, fakturahantering, moms, deklarationer, bokslut och mycket mer.

Vilka bokföringsprogram arbetar ni med?

Vi arbetar i Fortnox och erbjuder inga försystem. Om du skaffar försystem på egen hand kan vi däremot ofta koppla ihop Fortnox med dem. Till exempel kan vi koppla på vissa kassasystem för att läsa över dagskassorna.

Kan ni hjälpa till att både skicka och ta emot fakturor?

Självklart gör vi det om du som kund önskar! Att ta emot fakturor, sprätta kuvert och hantera betalningar är en tjänst man ofta vill ha hjälp med, framförallt i takt med att företaget växer. Att sköta faktureringen kan vi också göra, men det kostar ofta mer än det smakar. För att vi ska kunna göra en faktura behöver vi ju veta vad som är sålt, vem som är kunden och betalvillkor etc. Och när du har meddelat oss detta, hade fakturan redan kunnat vara klar.

Ingår rådgivning om jag anlitar er för redovisningshjälp?

Självklart får du som är kund hos oss på Ludvig & Co en personlig redovisningskonsult som sköter din bokföring. Den här konsulten ger dig löpande rådgivning och kan svara på frågor. Givetvis står vi även till tjänst med större rådgivningsinsatser med större uträkningar, men då för en extra kostnad.

Behöver jag anlita en redovisningsbyrå som enskild företagare?

Nej, det behöver du inte. Ingen bolagsform kräver att en extern redovisnings- och bokföringsbyrå sköter din löpande bokföring. Dessutom är det så att även om en redovisningsbyrå sköter din bokföring, är du faktiskt fortfarande ansvarig för den. Men ofta känns det tryggt att en redovisningskonsult har koll på siffrorna. På så sätt kan du fokusera på det du är bra på.

Erbjuder ni alla redovisningstjänster digitalt?

Ja, vi erbjuder digital bokföring och smarta lösningar för alla dina behov. Dock kan det kräva viss omställning för dig som kund. T.ex. att själv inte ta emot fysiska fakturor eller byte av bokföringssystem. Men vi försöker alltid finna den lösning som är bäst för dig som kund, och detta är inte detsamma som digital i samtliga fall. Och framförallt så betyder det inte opersonlig bokföring. Tvärtom, hos oss håller vi den mänskliga relationen till våra kunder högt och tycker en kaffe med en trevlig kund är dagens höjdpunkt.

Håller ni koll på alla viktiga datum som är kopplade till redovisning?

Absolut. Vi är ofta deklarationsombud åt dig och ditt företag, och har därför full koll på alla viktiga datum åt dig under året!

Kan ni hjälpa mig med tidredovisning inför anställdas löner?

Visst kan vi det! En bra start är att kontakta vår lönetjänst så att ett proffs kan ta sig an din fråga och se hur vi kan hjälpa till!