fbpx

Företag

En spikrak företagsresa i tuff byggbransch

— Österskogs Bygg

När Mathias Wilhelmsson startade Österskogs Bygg AB 2004 var det en liten, ambitiös snickerifirma med en anställd – Mathias själv. Bolaget, som erbjuder ombyggnationer, renoveringar och nybyggnationer för både företag och privatpersoner, växte fort. Trots att byggbranschen är både konjunkturkänslig och att konkurser inte är ovanliga har Österskogs bygg under alla år utvecklats i rätt riktning. Idag är det ett mycket uppskattat byggföretag och en stabil arbetsgivare för de sju medarbetarna. 

Bolaget gör mycket rätt vilket syns både i ekonomin och i kontakten med kunder. Mathias beskriver arbetsgruppen som ett rutinerat gäng som får många uppdrag för att de gör just det lilla extra och “går hela vägen”.

– Vi är inte rädda för att bolla idéer med våra kunder och är gärna med under hela byggprocessen, från idéstart till genomförande. Ibland arbetar vi strikt efter färdiga ritningar men vi har också varit med och tagit fram idéer och designer.

Ludvig & Co har varit en trygg partner under hela företagsresan

Redan när Mathias skulle starta sitt företag vände han sig till Ludvig & Co (som då hette LRF Konsult) – på rekommendation av både vänner och familj. På så sätt fick han hjälp med att komma igång med sitt företagande på ett hållbart sätt, för både bolaget och sig själv.

– Christer Ramberg, min rådgivare på Ludvig & Co, var tidigt väldigt mån om hur jag ska förvalta verksamheten för att få en trygg privatekonomi. Från dag 1 fick jag hjälp med både skatteplanering och pensionsavsättningar, något jag är väldigt tacksam över idag.

Läs vidare: Så hjälper Ludvig & Co byggfirmor med ekonomi och rådgivning

Mathias beskriver Ludvig & Co som en trygg partner som har varit en stor hjälp i att utveckla verksamheten till det stabila bolag det är idag. Kontinuitet och personlig kontakt nämns som en framgångsfaktor i samarbetet. Mathias rådgivare har stor inblick i verksamheten och vet hur Mathias vill arbeta. De känner Österskogs Bygg väl och är proaktiva och engagerande.

Idag hjälper Ludvig & Co Österskogs Bygg främst med löpande bokföringshjälp, årsredovisning och bokslut. Mathias berättar om en trygghet i att “experter sköter ekonomin” och ser till att rätt moms och skatt betalas in i tid. Genom åren har administrationen utvecklats, i samråd med Ludvig & Co, bytte bolaget bokföringsprogram vilket gjorde samarbetet ännu enklare. När det behövs har Mathias dessutom alltid någon att vända sig till.

Stöttande bollplank vid behov

Förutom att hjälpa till med den löpande ekonomihanteringen, fungerar Ludvig & Co som ett bollplank och någon att vända sig till vid när frågor uppstår. När Mathias ville utveckla verksamheten och ta in kollegan Daniel som delägare i bolaget hjälpte Ludvig & Co till med delägaravtal, affärsrådgivning och stöd.

– När man blir två kompanjoner behövs det bra hjälp kring hur man ska sköta det. Här var Ludvig & Co till stor hjälp med både tips och råd.

Eftersom han vet att hans rådgivare har kontroll på ekonomin kan Mathias slappna av och fokusera på att driva och utveckla sitt företag. Byggbranschen kan vara en tuff bransch med hög konkurrens om både uppdrag och medarbetare. Att Mathias slipper oroa sig över administration tror han har bidragit till att Österskogs Bygg har utvecklats till det stabila bolaget det är idag.

– Jag är både stolt och tacksam över att driva ett bolag där personalen trivs och mår bra. Flera av våra medarbetare har jobbat hos oss under många år, någon så länge som femton år. Det ser jag som ett tecken på att vi hör mycket rätt.

Namn: Mathias Wilhelmsson
Företag: Österskogs Bygg AB
Ort: Hok, Småland
Bransch: Bygg & Hantverk
Operativt sedan: 2004

 

Läs vår blogg

I bloggen hittar du massor av tips och råd kring ekonomi och andra aktuella frågor för dig som hantverkare.

Fler inlägg
Loading...