fbpx

Arrende

Unikt fritidshus i Solgen

Högstbjudande

600 000 kr

Försäljningssätt

Anbud senast tor 6 maj

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
0,1 ha
Tomtområde
0,1 ha
Boyta
25 kvm
Antal rum
2 st

Fastighetsbeteckning

Fastighetsbeteckning

Fritidshus på Stavö i Solgen

Om fastigheten

På ön Stavö i sjön Solgen ligger detta fritidshus precis intill vattnet. Huset består av två rum och kök samt ett inglasat uterum med vacker utsikt ut över sjön. Nere vid vattnet finns en rymlig altan och en mindre brygga. Huset ligger i västerläge, vilket ger långa härliga sommarkvällar med vacker solnedgång.

Prisidé: 600 000 kronor, bud senast den 6/5.

Bilder

Visa alla bilder

Flygfilm

Fakta

Byggnad

Fritidshus som är beläget på ön Stavö i Solgen. Huset är byggt på ofri grund och marken tillhör fastigheten Eksjö Edshults-Näs 1:1. Idag finns ett kontrakt gällande arrendetomt för fritidshuset. Tomten uppgår till ca 1 000 kvm enligt kontraktet och 1 300 kvm enligt beslutet gällande reservatet.

Ön ingår i Solgens centrala övärlds-naturreservat och sjön är även klassad som Natura 2000-område. I beslutet gällande naturreservatet finns reservatsföreskrifter gällande vad man får och inte får göra i reservatet. I föreskrifterna regleras även vad som gäller för uppförda byggnader i reservatet.

Till byggnaden följer inget fiske i sjön, men det finns möjlighet att köpa fiskekort.

Till fritidshuset hör en båtplats i Solgens båtklubb, vars brygga är belägen vid Mellby badplats. Till båtplatsen är det en bom med kodlås och gjuten nedfart i sjön.

​Fritidshuset är beläget på ofri grund och det finns ett arrendekontrakt gällande arrendetomten för fritidshuset. Arrendeavgiften är 7 % av prisbasbeloppet (SCB) för respektive år och mervärdesskatt tillkommer. För år 2021 var avgiften 4 165 kronor. För köpets giltighet måste markägaren godkänna överlåtelsen.

Byggnadssätt

Fritidshuset är beläget på en berghäll med tillbyggd altan vid vattnet samt en mindre brygga. Hus i ett plan, troligen byggt under 60- eller 70 tal. Husets byggnadsarea uppgår till cirka 25 kvm och altanens storlek uppgår till cirka 15 kvm. Huset har stående röd träpanel och betongpannor på taket. Tvåglasfönster. Det finns inget vatten indragit i huset. Solceller är monterade på husets yttervägg och elen från dessa har räckt till belysning och TV. Intill huset finns det även ett mindre vindkraftverk men detta har inte använts. Intill huset finns det ett förråd med en torrtoa.
Huset har trästomme och är förankrat i berget med betongplintar.

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Uppgifterna som lämnas i denna beskrivning innebär inte att köparen kan uppfatta dessa som korrekta utan ges för att underlätta köparens egna undersökning.
Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.​​

Rum

Fritidshuset har två mindre sovrum, i ett av rummen är det en våningssäng. I köket finns det en gasolspis, ett gasolkylskåp samt en öppen spis. Intill köket finns ett rymligt inglasat uterum med vacker utsikt ut över sjön.

Övrigt

Försäljning av fastigheten sker via skriftlig budgivning, med en prisidé om 600 000 kronor.
Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkommit skriftligt bud eller att hålla en efterföljande förhandling/auktion mellan budgivarna.
Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.

Budet ska vara Johan Olausson, Ludvig & Co tillhanda senast 6/5-2021 kl. 12:00 insändes via e-post johan.olausson@ludvig.se eller per post Ludvig & Co Att: Johan Olausson, Box 223, 574 23 Vetlanda. OBS! Märk kuvertet med "Stavö". Använd gärna bifogad budblankett.

Vägbeskrivning

Ön Stavö ligger i sjön Solgen i Eksjö kommun. Går endast att ta dig till ön med båt, finns ingen vägförbindelse.

Koordinater: N:6379786, E:508648

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter