Elektronisk signering

Signera ditt avtal digitalt

Hos oss kan du välja att signera ditt avtal digitalt.

Nu kan du signera dina avtal digitalt. Vi har tillsammans med Scrive gjort signering av avtal ännu smidigare.
Den enda du behöver göra är att välja digital signering som en tilläggstjänst i kassan.(kostnadsfritt). Därefter väljer du om du vill signera ditt avtal med ditt BankID eller med digital signatur. Med digital signatur innebär att du skriver din signatur direkt på din surfplatta eller med din datormus. Nu behöver du inte längre skriva ut dina avtal för att signera utan kan signera dom digitalt och skicka in eller spara dom direkt.

Hur fungerar tjänsten?

När du har skrivit ditt avtal väljer du digital signering som en tilläggstjänst i kassan (kostnadsfritt). När du sedan slutfört din beställning kommer du till en sida där du skriver in hur och till vilka du vill skicka dokumentet.
Vi har två olika sätt att signera digitalt. Du kan välja att signera med BankID eller digital signatur. Med digital signatur innebär att du skriver under direkt på din läsplatta eller med hjälp av datormusen som penna.
När du valt vilket av dom digitala signerings sätten du vill signera avtalet på, skickar du ut ett mail eller ett sms till dom andra parterna som ska signera avtalet.
Dom får då ett sms eller e-post meddelande med en länk till avtalet. När alla parter har skrivit på får du ett nytt e-post meddelande där det står att alla har skrivit på och där du kan ladda ner det färdiga avtalet.

Tjänsten är just nu kostnadsfri, så passa på att prova.

Är det juridiskt bindande?
Blir det ett juridiskt bindande avtal där motparten faktiskt är skyldig att hedra avtalet?
Svaret på denna fråga är i 99.99% av alla fall väldigt enkelt: ja det är det. Avtalslagen har inga formkrav för de flesta typer av dokument.
Samma sak gäller även i samtliga världens länder med ytterst få undantag.

Är bevismaterialet tillräckligt?
Kommer bevismaterialet att vara användbart vid konflikt? Kommer jag att kunna vinna i domstol?
Detta är en något svårare fråga som kräver en djupare analys för att kunna förklaras fullständigt. Utan att dock gräva för
djupt kan vi säga följande.
Ett avtal signerat på papper håller tämligen hög kvalitet. Elektroniska dokument måste
medvetet designas för att de ska hålla tillräckligt hög kvalitet och typiskt sett slarvas det oerhört med designen av
de elektroniska dokumenten. Scrive däremot är världsledande på beviskvalitet och har efter många års
forskning och investeringar tagit fram ett format för elektroniskt bevismaterial som gör dokumentet i princip helt
oberoende av Scrive eller annan tredje part.

I övrigt är det sällan elektroniskt bevismaterial ifrågasätts i domstol och när det gör det så har det ändå väldigt goda chanser att röna framgångar jämfört med analogt material.

Christina Ramberg, professor i Civilrätt,
berättar om identifiering och affärsrisk.


Christina Ramberg - Om elektronisk signering 2 from Scrive on Vimeo.

Hur funkar det?

Hur betalar jag för avtalet?

Skriver du avtalet online eller med jurist över telefon så kan du betala med kort, Swish eller med faktura. Du kan även välja att delbetala på 3 månader vid belopp över 1 000 kr.

Kostar det något om jag vill göra ändringar i mitt avtal efter att jag köpt det?

Har du färdigställt ditt avtal och kommer på att du behöver göra ändringar i efterhand går det alldeles utmärkt. Du har alltid kostnadsfri ändringsrätt i 14 dagar. Under nästkommande sex månader kostar det 195 kr om du vill göra en ändring i ditt avtal. Därefter är det fullt pris.

Vilket ansvar har Lexly och Ludvig & Co?

Vi garanterar att våra avtal är korrekta och vi har en fulltäckande ansvarsförsäkring. Vi tar ansvar för att den information du ger oss leder till en avtalstext som är korrekt enligt samtliga tillämpliga rättskällor – lag, förarbeten, rättspraxis m.m. Eventuell felaktig rådgivning från våra jurister tar vi också ansvar för. Du ansvarar dock själv för att den information du delger oss och matar in i avtalsverktyget är korrekt.