fbpx

Lantbruk

Skogsgård 72 Ha, Keddabygget

Utgångspris

11 000 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
69,1 ha
Tomtområde
69,1 ha
Boyta
118 kvm
Antal rum
4 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HALMSTAD KEDDABYGGET 1:8

Adress

Keddabygget Gammelgården 602 31392 Oskarström

Om fastigheten

På hög höjd i Keddabygget ligger Gammelgården, med bostad, uthus och öppen mark i byn, och med ca 64 Ha skogsmark i ett skifte. Total areal är 72 Ha.
Skogen har tydlig barrdominans, 81 % och virkesinnehåll ca 10 750 M3sk, enligt Skogsbruksplan från Mars 2020. Juridisk person kan förvärva Gården!!
Bra skogsvägar, trevliga jaktmarker och lugnt naturskönt läge.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshus uppfört år 1897 enligt uppgifter från fastighetstaxeringen. Bostad som sannolikt grävts ut och försetts med källare under 1960-talet, samt därefter renoverats löpande. Bostaden har fritt läge på stor tomt mitt i byn, med natursköna omgivningar. Bottenvåningen har kök, hall med ingång från framsidan till stort genomgående vardagsrum samt uppgång till ovanvåningen. På bottenvåningen finns även badrum av äldre snitt samt förrådsutrymmen. Intill köket finns köksingång, med källarnedgång och plats att hänga av ytterkläderna. Ovanvåningen har möblerbar hall med utgång till balkong och två sovrum, samt toalett med vask. Bostaden har renoveringsbehov, såväl i kök, badrum som ytskikt och övrig inredning. Källaren innehåller tvättstuga, pannrum, förrådsutrymmen och garage med nedfart utifrån, typiskt från 1960-talet då bilismen gjorde sitt intåg.
Uppvärmning: Kombipanna TMV inst. år 1987, ved / el / olja, ackumulatortank 500 liter. Vattenburet system, radiatorer. EJ Fiberanslutning
Vatten: Borrad brunn, Avlopp av äldre modell, årtal okänt. Robotgräsklippare Huskvarna, ingår i köpet
Utvändigt har huset stående träpanel, 2-glasfönster, och tegeltak.

Stall / Loge

Byggnad uppförd med måtten ca 7 x 35 m, i träkonstruktion och med logdel och stall, båda av äldre modell och i enklare skick.
Träpanelklädda väggar, takbeklädnad av tegel. Tillbyggt bilgarage med pulpettak.

Gäststuga

Gäststuga ca 10 kvm med indragen el. Mysig stuga, med uteplats under tak. Byggår ca 1985.

Övriga byggnader

Gården har försetts med ett enklare vedskjul, med måtten ca 3 x 10 m, plåttak. På motsatt sida vägen från gårdens övriga byggnader finns en jordkällare och uthus för förvaring, ca 4 x 5 m vardera.

Bolag som köpare möjligt

Jordförvärvslagstiftningen begränsar i många fall möjligheterna att låta juridisk person, t.ex AB stå som köpare till jord & skogsfastighet med typkod 110 eller 120. Undantag finns, och ett av dem gäller när säljaren är juridisk person, då är det möjligt att även köparen är juridisk person.
Inget förvärvstillstånd behövs för fastigheten Halmstad Keddabygget 1:8, kontroll har gjorts hos Länsstyrelsen Halland av ansvarig fastighetsmäklare i samband med försäljningens start, Maj 2021.

Lagfartskostnaden är högre, 4,25 % mot normalfallet 1,5 %, i övrigt är förutsättningar detsamma. Vinsten ligger i framtida möjligheter till paketering i dotterbolag, eller att låta fastighetsinnehavet följa juridisk person, i framtida aktieöverlåtelser, eller att på nytt vid framtida avyttring rikta in försäljningen mot vilken köpare som helst, såväl fysiska som juridiska personer.

Teknisk hjälp vid fältbesök -Gårdskarta

Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på www.ludvig.se/fastigheter/ . Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig och genom att klicka på olika områden få upp aktuell information om t.ex. skogens ålder och virkesvolym.

Fastighetsgränser

Gränserna har normalt tydliga linjer och sträckningar i fält intill grannfastigheter och utgörs av markeringar eller av naturliga gränser. Dock kan gränserna bitvis vara bristfälligt markerade, säljaren ansvarar ej för uppmärkning av dessa innan eller efter köpet.

Energideklaration bostadshus, upprättas ej.

Energideklaration är ej utförd. Säljaren kommer i köpekontraktet ta med en klausul som avtalar bort rätten att upprätta en energideklaration på säljarens bekostnad.

Städning

Fastigheten kommer att överlåtas utan avstädning. Säljarna har för avsikt att genom auktion eller loppis under Juli månad sälja lös egendom.
Det som därefter ej avyttrats, kommer att lämnas kvar på fastigheten. Städning, ytterligare röjning kommer således ej att genomföras av säljaren.

Besiktning och undersökningsplikt

Fastighetens markområden kan undersökas på egen hand med hjälp av försäljningsmaterial och kartor. Hänsyn skall visas mot markägare, grannar, växande grödor och eventuell jakt i området.
För den som önskar visning med mäklare, kontakta Ludvig & Co.

Områdesbeskrivning

Gammelgården ligger 6 km öster om tätorten Oskarström.

Oskarström ligger längs landsvägen mellan Jönköping och Halmstad i Nissans dalgång.

I Oskarström finns vårdcentral, apotek, tandläkare, bibliotek, skolor, restauranger, biograf, bensinstationer och flera butiker. Det finns alla möjligheter till att vara aktiv i Oskarström då det på orten finns gym, två idrottshallar, simanläggning, skidbacke och konstfrusen isbana. Det finns ett aktivt föreningsliv med klubbar inom många olika sporter, t ex. fotboll, badminton, cykel och skytte. Med en järnvägsstation går det lätt att resa både norr- och söderut.

Den kända vandringsleden Hallandsleden, som i norr anknyter till Bohusleden och i söder till Skåneleden, passerar genom Oskarström. Leden följer gamla färdvägar och man vandrar genom både öppna landskap och djupa skogar, med mängder av kulturspår längs vägen. Strax öster om Oskarström längs leden kan man besöka Vrenninge gravfält och längre fram Virsehatts naturreservat.

För den som vill till kusten når man hamnstaden Halmstad efter bara 23 minuter (23 km). Halmstad är centralort i Halmstads kommun och residensstad för Hallands län. Här finns något för alla. Shopping i centrums alla butiker eller vid köpcentrum Hallarna, kulturvandring i stadskärnan, som bevarat mycket av tidig 1900-talets karaktär. Tylösand och Östra stranden är populära besöksmål sommartid.
Halmstad har även flygplats för reguljärtrafik, flera golfbanor och högskola.

Kommunikationer

Se Hallandstrafiken för mer information.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter