fbpx

Norrbo

Högsta bud

8 300 000 kr

Utgångspris: 9 400 000 kr

Anmäl intresse

  • Budgivning pågår

Om fastigheten

Bland Söderslätts idylliska omgivningarna mellan de pittoreska byarna och slättlandskap finner vi gården Norrbo. Norrbo välkomnar dig med en välvårdad trädgård, vars grönska ramar in gården från söder och väster. Med en markareal på omkring 14 hektar är detta en plats för dig som söker ditt eget lilla paradis, endast en kort 15-minuters bilfärd från både Trelleborgs och Svedalas bekvämligheter.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

TRELLEBORG VÄSTRA VIRESTAD 10:4

Adress

Västra Virestads byaväg 205-35 23191 Trelleborg

Totalareal
14,0 ha
Tomtområde
14,0 ha

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Prospekt

Ladda gärna ned prospekt under rubriken "Snabbfakta" ovan.

Mangårdsbyggnad

Ståtlig mangårdsbyggnad om ca 186 kvm uppförd i tegel på gråstengrund med inbjudande entré med dubbeldörr. Genom entrén kommer man in i hallen som erbjuder goda möjligheter för avhängig, från hallen nås den stora salen, badrum med toalett och badkar, sovrum samt kontor som är möjlig att göra om till mindre sovrum. Från hallen kommer man vidare in till husets allrum med fönsterläge i söder mot trädgården. Från allrummet nås den stora salen, salen är vackert smyckad med takmålning i original från husets uppförande. Salen har utsikt i söder mot trädgård och öster över åker och infartsväg. Tillbaka i allrummet kommer vi till vardagsrummet och vidare ut i köket. Köket bjuder på utsikt över trädgård, gårdsplan och ut i uterummet. Förråd under trappa till vind. Från köket tar man sig ut till grovhall, uterum, grovkök med tvättrum och dusch samt vidare ut i torkrum och förråd. Från grovhallen tar man sig via trappa upp till den oinredda vinden.

​Torpargrund, ytterväggar av tegel och yttertak av eternit. Dränerat runt bostadshus på 90-talet.

Uppvärmning via radiatorer, värmekälla jordvärme. Golvvärme i badrum.

Enskilt vatten och avlopp. Avlopp godkänt år 2016 av kommunen. ​

Fiber är indraget i bostadshus. ​

Ventilation på vind med värmeväxlare​.

Bostadens area enligt fastighetstaxeringen är 130 kvm och enligt uppmätt area vid energideklaration 186 kvm.

Uterum

Uterum som smidigt nås från köket via grovhallen. Uterummet i sydvästligt läge med utsikt över den härliga trädgården. En plats där du kan njuta av trädgårdens skönhet i bekväm och skyddad miljö, oavsett väder och vind. Uterum med gjutet golv, stomme och väggar i trä, skjutdörrsparti i väster och yttertak av plast.

Garage

Garage och förråd om ca. 80 kvm, sammanbyggt med groventré/bostadshus i söder. Gjutet golv, putsade ytterväggar av lersten och tegel och yttertak av eternit. Dörr och port i öster mot gårdsplan. Mindre enskild garagedel i norr med dubbelport.

Stall

Stall om ca. 100 kvm, dörr i väster mot gårdsplan samt i öster till gödselstack. Gjutet golv, ytterväggar delvis tegel och delvis putsade lersten/tegel. Gavelpanel i trä och yttertak av eternit. Loft ovan stall.

Loge

Loge om ca. 280 kvm, port i samtliga vädersträck. Sammanbyggd med stall i SÖ. Delvis jordgolv och delvis gjutet golv, stomme av trä och väggar delvis av trä och delvis av plåt. Yttertak av plåt.

F.d. grishus

Mindre f.d. grishus, nyttjas idag som förråd. Gjutet golv, putsade ytterväggar av tegel och lersten och yttertak av eternit. Ingång genom dörr i sydväst.

Trädgård

Lummig trädgård med trädgårdsland, flertalet buskar och träd. I Trädgården, liksom runt uthusen, erbjuds goda möjligheter för egen odling. En fristad för den med drömmar om en blomstrande trädgård, där varje vrå lockar med potential för skapande och förnyelse.

Åkermark

Åkermark om ca 14 ha samlat i ett skifte. Samtlig åkermark är inom jordklass 10 enligt den fysiska riksplaneringen, vänligen se karta under "Dokument & bilagor" längre ned.

Arealuppgifter

Enligt fastighetsregisterutdrag är total areal 14,00 ha,
taxerad areal åkermark är 13 ha och övrig mark 1 ha,
enligt uppmätning på karta är åkerarealen 13,15 ha,
enligt arrendeavtalet är arealen 13,5 ha.

Jakt

Jakträtten är ej utarrenderad. Jakten tillfaller köparen på tillträdesdagen.​

Arrende

Åkermarken är utarrenderad enligt 1-årigt arrendeavtal. Arrendet är ej uppsagt.

Energideklaration

Energideklaration är utförd, vänligen se bilaga under rubriken "Dokument & Bilagor" längre ned på sidan.

Inteckningar

På fastigheten finns 2 stycken pantbrev om totalt 154 500 SEK.

Dikningsföretag

Fastigheterna har del i dikningsföretag:
V. Virestad - Fru Alstad,
Wirestadsbäcken,
Nr 5 Vestra Wirestad.
Det utgår idag ingen ersättning till dikningsföretagen.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Försäljningssätt

Bud skall lämnas tillsammans med bankreferens. Av budet skall även önskat tillträdesdatum framgå. Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkommit skriftligt bud eller att hålla en efterföljande förhandling/auktion mellan budgivarna. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.

Skriftligt bud mailas till filippa.jonsson@ludvigfast.se. Märk mailet: V Virestad.

Sker ej återkoppling till budgivare inom 2 arbetsdagar efter lämnat bud, kontakta mäklare för att säkerställa att bud framkommit.

En friskrivningsklausul kommer att finnas med i köpekontraktet där säljaren friskriver sig från fel eller brister i fastigheten.

Betalningsvillkor

10 % av köpeskillingen erlägges kontant som handpenning vid kontraktstecknandet och resterande senast vid tillträdet.
Budgivaren skall efter avslutad budgivning vara beredd att teckna avtal, varför besiktning av objektet/fastigheten och kontroll av finansieringsmöjligheter mm bör vara klart innan bud lämnas.​

Friskrivning

En friskrivningsklausul kommer att finnas med i köpekontraktet där säljaren friskriver sig från fel eller brister i fastigheten. En köpare skall vara medveten om att en friskrivning av detta slag är mycket långtgående.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 154 500 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter