fbpx

Mindre gård i natursköna Skogaryd

Prisindikation

2 000 000 kr

Anmäl intresse

Om fastigheten

Välkommen till skogaryd Södergård 5!

Längtar du ut på landet och letar du efter en egen gård? Då finns nu möjligheten att förvärva Södergård 5. I Skogaryd ca 3 mil sydväst om Ljungby finns denna mindre gård med bostadshus, ekonomibyggnader och cirka 4 ha åkermark.

Bostadshuset är på 130+20 kvm och uppfördes omkring 1920. På entréplan ryms hall, badrum, kök, matsal, samt vardagsrum. På övre plan ryms hall och tre stycken sovrum. Bostadshuset har ett underhåll/renoveringsbehov.

Ekonomibyggnaderna består av högbyggd ladugård med sedvanliga utrymmen såsom fähus, logdel och ränne. Ladugården har ett renoveringsbehov. Enklare förrådsbyggnad, samt maskinhall uppförd i träkonstruktion och plåt på väggar och tak. I del av maskinhallen finns slaktbod.

Markerna består av ca 4 ha åkermark, samt mindre del betesmark. Fastigheten har fin arrondering med all mark samlad i ett skifte.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

LJUNGBY SKOGARYD 2:29

Adress

Skogaryd Södergård 5 34172 Lidhult

Totalareal
5,5 ha
Inägomark
4,8 ha
Småhusmark lantbruk
0,7 ha
Boyta
130 kvm
Antal rum
5 st

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshuset är på 130+20 kvm och uppfördes omkring 1920. På entréplan ryms hall, badrum, kök, matsal, samt vardagsrum. På övre plan ryms hall och tre stycken sovrum. Bostadshuset har ett underhåll/renoveringsbehov

Ladugård

Högbyggd ladugård om cirka 400 kvm (uppmätt på ortofoto). Ladugården rymmer sedvanliga utrymmen såsom fähus, logdel och ränne. Ladugården är uppfördmed murat fähus, träkonstruktion och fasad. Tak belagt med eternit. Ladugården har ett renoveringsbehov.

Maskinhall

Maskinhall uppförd i träkonstruktion. Väggar och tak beklätt med plåt. cirka 2/3 delar har gjutet golv och resterande del grus. I en del av maskinhallen finns slaktbod.

Inägomark

Inägomarken består av cirka 4 ha åkermark och 0,5 ha betesmark. Inägomarken är muntligt upplåten innevarande växtsäsong, därefter fri för ny ägare.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Mark och omgivningar kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Taxeringsvärde

Fastigheten är samtaxerad idagsläget och saknar eget åsatt taxeringsvärde.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 430 000 kr

Dokument & bilagor

Övrigt

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter