fbpx

Falkenberg Krogsered 1:18

Högstbjudande

3 900 000 kr

Anmäl intresse

Om fastigheten

Fastigheten, som är belägen i Krogsered ca 40 minuter från centrala Falkenberg, ca 25 minuter ifrån Hyltebruk och endast 6 minuter bilväg från Ätran, erbjuder ett stillsamt läge med naturen som granne.
Fastigheten innehar ett trevligt bostadshus samt flertalet ekonomibyggnader, utmärkt till förvaring eller mindre djurhållning!

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

FALKENBERG KROGSERED 1:18

Adress

Krogsered Stomgård 113 31151 Ätran

Totalareal
21,3 ha
Övrigmark
4,0 ha
Åkermark
11,0 ha
Betesmark
5,0 ha
Skogsmark
1,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,3 ha
Boyta
95 kvm

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshuset

I bostadshuset som är uppfört 1958 finner du en fastighet som erbjuder det du behöver för bekvämt boende.
Väl inne i huset möter du en hall med källarnedgång, en mindre toalett samt en ingång som leder in i köket. Vidare kommer man i tv rummet med genomgång till ett rymligt allrum. På övervåningen finner du tre sovrum, förvaringsutrymmen samt en toalett med duschutrymme.
Huset har genomgått ett antal renoveringar, med fönsterbyten på delar av byggnaden och fasadbyte, som utfördes kring 2000. Under samma renovering tilläggsisolerades huset och en altan byggdes för att skapa en plats att koppla av och umgås med familj och vänner. Bostadshuset har under åren även fått en del uppdateringar. Bland annat ett luft/vatten värmesystem från Nibe som installerades för ca två år sedan. Dräneringen på västra sidan av huset förnyades för cirka 5-6 år sedan, och stuprören leder bort vatten från byggnaden. Fastigheten är utrustad med en ny avloppstank för ca 8 år sedan och har en tillgång till vatten genom en grävd brunn med god tillgång. Fiber är indraget och det finns idag två fiberingångar i huset. Källargrund, trästomme med träfasad under betongpannor.

Maskinhall

Äldre djurstall med en tillbyggd del som fungerar som maskinhall. Stallarna är gamla och har inte brukats på många år. Maskinhallsdelen har två stora portar med en höjd om ca 4 m vardera. El och vatten finns indraget. Betonggolv, plåtfasad samt eternittak. Se bifogade bilder.

Ladugård

Äldre ladugård. Används idag som förvaring. Byggnaden är av påtagligt äldre karaktär. Stenfot, trästomme samt plåt/träfasad under eternittak.

Jordkällare

Äldre byggnad med förvaringsutrymmen upptill samt en äldre jordkällare nertill.

Hönshus

Äldre hönshus. Används för förvaring. El finns indraget.

Jakt

Jakträtten är upplåten t.o.m. 2027-06-30.

Arrende/nyttjanderätter

All jordbruksmark är utarrenderad, enligt skriftligt avtal t.o.m. 2025-12-31. På den utarrenderade jordbruksmarken har arrendatorn tilldelats stödrätter.

Arrende/nyttjanderätter

Skriftligt servitut belastar fastigheten och ger kyrkan rätt att ta dricksvatten ur brunnen. detta ger en inkomst för den nye fastighetsägaren om 400 kr/år.

Arrende/nyttjanderätter

Muntligt avtal finns där arrendatorn ges rätt att nyttja gödselbrunnen som finns på fastigheten.

Arrende/nyttjanderätter

Skriftligt nyttjandeavtal belastar fastigheten. Nyttjanderätten gäller en vandringsled om 1,5 meters bredd som nyttjanderättsavtalet tillåter Krogsereds IK att nyttja och underhålla.

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som inte sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i den kommun där fastigheten ligger. https://www.lansstyrelsen.se/halland/natur-och-landsbygd/information-till-verksamma-pa-landsbygden/forvarv-av-lantbruksfastigheter.html

Områdesbeskrivning

Krogsered är en kyrkby i Krogsereds socken i Falkenbergs kommun. Krogsered är en mindre ort med ett antal hundra invånare till antalet. I direkt anslutning till byn finns flera sjöar och vandringsleder där bland annat Lyngsjön och Kroksjön kan erbjuda trevliga vyer. Utmed Lyngsjön finns även en kommunal badplats. Strax söder om sjön Lyngsjön finns det 38 hektar stora naturreservatet Lysegårdsmossen. Närmaste skola återfinns i Ätran ca 5 km ifrån som klasser från F - 6.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 355 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter