fbpx

Köp, sälj och värdera jordbruk

Förmedling av jordbruksfastigheter

Förverkliga din dröm

Ludvig & Co är Sveriges största förmedlare av jordbruksfastigheter. Önskar du driva jordbruk och köpa en jordbruksfastighet är det därför stor sannolikhet att någon av våra fastighetsmäklare blir den som hjälper dig genom affären. Vi förmedlar ca 1 000 fastigheter per år till ett värde över 3 miljarder kronor. Vi har även ekonomer, jurister, affärsrådgivare och skatteexperter. Välkommen till Ludvig & Co.

Jordbruk till salu

När du hittat rätt jordbruksfastighet behöver du prata med din bank om finansiering. Dessutom kan det vara intressant att göra en förvärvskalkyl för att se hur framtida intäkter och kostnader kommer att slå. Detta kan vi på Ludvig & Co hjälpa dig med.

Se alla jordbruksfastigheter till salu

Köpa jordbruksfastighet

Det är vanligt att den som redan äger en jordbruksfastighet köper ytterligare åkermark. Då är det ofta intressant att leta efter jordbruksfastigheter med åkermark till salu i nära anslutning till den jordbruksfastighet man redan äger. Utökar man sitt innehav får man ofta en mer rationell brukningsenhet, man får stordriftsfördelar helt enkelt.

Det är dock även vanligt med så kallad nyetablering, alltså där person som aldrig ägt jordbruksfastighet tidigare, har funnit drömgården som är till salu och slår till och börjar driva jordbruk. Någon typ av agrar utbildning i bakgrunden är att rekommendera men det går förstås att lära sig grunderna även för dig som har ett brinnande intresse. Någon typ av förberedande kurs är dock högst lämpligt innan du genomför drömmen om ett eget jordbruk.

Våra senaste fastigheter

Fastigheter till salu

Intressanta jordbruksfastigheter direkt till din mejl

Prenumerera på jordbruksfastighet till salu direkt till din mejlinkorg. Sätt upp en bevakning kring det område och typ av fastighet som du är intresserad av, så får du tips så fort vi har en ny fastighet som matchar dina önskemål.

Prenumerera på jordbruksfastighet till salu

Sälja jordbruksfastighet

Ska du sälja din jordbruksfastighet? Då är det Ludvig & Co du ska anlita. Kärnverksamheten inom vår tjänst fastighetsförmedling är just skogs- och jordbruksfastigheter. Samtliga fastighetsmäklare har specialkompetens om de komplexa frågeställningar som dyker upp vid försäljning av jordbruk och jordbruksfastigheter. Dessutom arbetar vi lokalt och finns över hela Sverige. Din fastighetsmäklare känner till omgivningarna kring där du skall sälja, vilket är mycket viktigt. Kontakta din lokala fastighetsmäklare redan idag för en diskussion om hur vi bäst kan hjälpa just dig.

Förutom specialistkompetens som är värdefull när du skall sälja din jordbruksfastighet, får du som skall sälja ditt jordbruk även hjälp med en kraftfull marknadsföring. Varje jordbruksfastighet är unik, liksom varje jordbrukare som skall sälja jordbruksfastighet. Härav anpassar vi vår tjänst, så att det passar just dig när du skall sälja ditt jordbruk.

Värdering av jordbruk

Det finns många anledningar till varför man kan tänkas behöva en värdering av sin jordbruksfastighet. När man skall sälja, inför ett generationsskifte, när man skall bygga ut, bygga nytt, renovera eller investera, när man skall köpa mer åkermark, inför en eventuell äktenskapsskillnad mm. Oavsett anledning är du välkommen till Ludvig & Co när du behöver värdera ditt jordbruk. Vi har lång erfarenhet av värdering av jordbruksfastigheter.

Läs vidare om vår fastighetsvärdering

Vad kostar en jordbruksfastighet?

Sedan lång tid tillbaka har vi på Ludvig & Co fört noggrann statistik över pris på de jordbruksfastigheter vi förmedlat försäljningen av. Vi känner därför väl till hur priser förändras över tiden och hur åkermarkspriset är där du bedriver jordbruk. Priser på jordbruksfastigheter och inte minst åkermark, skiljer sig avsevärt, även i samma område. Därför är det viktigt att anlita lokal kompetens, oavsett om du skall köpa, sälja eller behöver experthjälp för att få ordning på dina kostnader och intäkter som ditt jordbruk genererar.

Ladda ner prisstatistik

Kontakta våra jordbruksmäklare

Oavsett om du skall sälja eller värdera din jordbruksfastighet; kontakta någon av våra jordbruksmäklare eller fastighetsvärderare. Vi kan värdering av jordbruksfastigheter och förmedling av ditt jordbruk.

Kontakta oss!