fbpx

Gamla Lundavägen 466

Högstbjudande

4 995 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklaren för visning.

Anmäl intresse

Om fastigheten

Med högt och vackert läge i Skårby ges nu en möjlighet att förvärva en gård med drygt 6 ha åkermark. Granne med Ystad Djurpark kan du här få chansen att förverkliga drömmen om livet med gård. Ystad ligger knappt 1 mil bort. Kommunalt vatten och avlopp samt fiber är redan på plats jordvärmen borgar för god driftsekonomi. I samma ägares hand finns även ca 12,4 ha mark till i närområdet till försäljning. Länk finns under dokument & bilagor- externa länkar.
Varmt välkommen!

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

YSTAD SKÅRBY 7:25

Adress

Gamla Lundavägen 466 27191 Ystad

Totalareal
6,8 ha
Boyta
125 kvm

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnad

Bostadsbyggnad i 1 1/2 -plan som bedöms att vara uppförd strax efter sekelskiftet. De senaste större förändringarna gjorde på 50-talet. Mindre moderniseringar och underhåll har gjorts löpande. Byggnadens standard och skick bedöms som äldre, men byggnaden har också potential till att renoveras upp till en modern och fin bostad. Kommunalt vatten och avlopp samt fiber är redan på plats och jordvärmeslingorna var man tidig med redan på 70 talet, nuvarande jordvärmepump installerades för bara något år sedan.

Planlösning

Nedre plan
Köksentré med hall , kök, allrum, stort sällskapsrum i vinkel med utgång till inglasad altan/veranda med fina snickerier. Finentré med hall och trapp till övre plan. Duschrum och separat Wc.

Övre plan
Hall, sovrum, råvind med ett enklare inrett rum.

Källare
Källare under mindre del av huset bjuder på tvättmaskin och jordvärmepump.

Stall och loge

Stallänga med loge i vinkel. Uppfört år 1910
Stall i murad konstruktion med putsad fasad, äldre stallinredning, loft ovanpå. Loge i träkonstruktion med träfasad, öppen stor loge med ett mindre äldre grisstall i den östra delen.
Tak av plåt och eternit.

Uppskattad byggnadsarea,
Stall, ca 15*9=135 kvm
Loge, ca 28*10=280 kvm

Garagebyggnad

Garagebyggnad uppförd år 1937.
Tidigare kvarnhus och hönshus. Två garageportar. Äldre drängkammare.
Murad byggnad med fasad av puts. Yttertak av eternit. Säljaren uppger att taket på denna byggnad behöver en översyn. Mindre tillbyggnad i plåt.
Uppskattad byggnadsarea. Ca 6m*14m=84 kvm

Jordbruksmark

Åkermarken ligger inom jordklass 8. Åkermarken har en areal på ca 6,4 ha och ligger i ett skifte.

Jakt

Jakträtten är upplåten i arrendet.

Friskrivning

En friskrivningsklausul kommer att finnas med i köpekontraktet där säljaren friskriver sig från fel eller brister i fastigheten. En köpare skall vara medveten om att en friskrivning av detta slag är mycket långtgående.

Betalning och tillträde

10 % av köpeskillingen erlägges kontant som handpenning vid kontraktstecknandet och resterande köpeskilling erlägges vid tillträdet. Tillträde efter överenskommelse, snabbt tillträde kan ordnas.

Försäljningssätt

Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkommit bud eller att hålla en efterföljande förhandling/auktion mellan budgivarna. Friprövningsrätt förbehålles säljaren. Skriftligt bud mailas till maria.abel@ludvigfast.se. Märk mailet: "Ystad Skårby". Sker ej återkoppling till budgivare inom 2 arbetsdagar efter lämnat bud, kontakta mäklare för att säkerställa att bud framkommit.

Arrende

Marken är idag utarrenderad på 5 årsavtal tecknat 2020.

Visning

Besiktning av marken kan ske på egen hand, med sedvanlig hänsyn till fastighetsägare, arrendator, eventuell jakt samt växande gröda.
Visning av gårdsbild hänvisas till de tider som erbjuds via hemsidan alternativt bokas med fastighetsmäklaren.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 352 900 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter