fbpx

Köp, sälj och värdera skog

Förmedling av skogsfastigheter

Förverkliga din dröm

Ludvig & Co är Sveriges största förmedlare av skogsfastigheter. Önskar du köpa skog är det därför stor sannolikhet att någon av våra skogsmäklare blir den som hjälper dig genom affären. Vi förmedlar ca 1 000 fastigheter per år till ett värde över 3 miljarder kronor.

skogsbild

Skogsfastigheter till salu

Hos Ludvig & Co hittar du skog som säljes av någon av Sveriges alla skogsägare. När du hittat rätt skogsfastighet behöver du prata med din bank om finansiering. Dessutom kan det vara intressant att göra en förvärvskalkyl för att se hur framtida intäkter och kostnader kommer att slå. Blir kassaflödet positivt redan från början eller är det mycket kostnader i form av skogsvård som gör att kostnaderna överstiger intäkterna? Detta kan vi på Ludvig & Co hjälpa dig med.

Se alla skogsfastigheter till salu

Köpa skog

Det är vanligt att den som redan äger skog köper ytterligare en skogsfastighet eller t.om. flera skogsfastigheter. Då är det ofta intressant att leta efter skog till salu i nära anslutning till den skogsfastighet man redan äger. Utökar man sitt innehav får man ofta en mer rationell brukningsenhet, man får stordriftsfördelar helt enkelt.

Det är dock även vanligt med så kallad nyetablering, alltså där person som aldrig ägt skog tidigare, har funnit en skogsfastighet som är till salu och slår till och blir skogsägare. Nyetablerade har olika kunskapsnivå. Vissa är skogligt utbildade medan andra saknar kunskaper om vad ett skogsägande innebär. Det går alldeles utmärks att köpa skogsfastigheter idag, utan adekvat utbildning. En rekommendation, för att få lite vetskap om vad skogsägande handlar om, är att gå någon typ av kurs om du skall köpa skog, t.ex. Ludvig & Co’s Skogsägarskolan.

Intressanta skogsfastigheter direkt till din mejl

Prenumerera på skogsfastigheter till salu direkt till din mejlinkorg. Sätt upp en bevakning kring det område och typ av fastighet som du är intresserad av, så får du tips så fort vi har en ny fastighet som matchar dina önskemål.

Prenumerera på skogsfastigheter till salu

Sälja skog

Ska du sälja skog? Då är det Ludvig & Co du skall anlita. Kärnverksamheten inom vår tjänst fastighetsförmedling är jordbruks- och skogsfastigheter. Samtliga fastighetsmäklare har specialkompetens om de komplexa frågeställningar som dyker upp vid försäljning av skogsfastigheter. Dessutom arbetar vi lokalt och finns över hela Sverige. Din fastighetsmäklare känner till omgivningarna kring där du skall sälja skog, vilket är mycket viktigt. Kontakta din lokala fastighetsmäklare redan idag för en diskussion om hur vi bäst kan hjälpa just dig.

Förutom specialistkompetens som är värdefull när du skall sälja din skog, får du som skall sälja din skogsfastighet även hjälp med en kraftfull marknadsföring. Varje skogsfastighet är unik, liksom varje skogsägare som skall sälja skog. Härav anpassar vi vår tjänst, så att det passar just dig när du skall sälja din skogsfastighet.

Bloggtips: Vill du sälja skog? Här är våra bästa råd!

Värdering av skog

Det finns många anledningar till varför man kan tänkas behöva en värdering av skog. När man skall sälja, inför ett generationsskifte, när man skall bygga ut, bygga nytt eller renovera, när man skall köpa mer skog, inför en eventuell äktenskapsskillnad mm. Oavsett anledning är du välkommen till Ludvig & Co när du behöver värdera din skogsfastighet? Våra fastighetsmäklare har lång erfarenhet av värdering av skogsfastigheter.

Bloggtips: Värdera skog – så går det till!

Läs vidare om vår fastighetsvärdering

Pris på skog

Ända sedan 1995 har vi på Ludvig & Co fört noggrann statistik över de skogsfastigheter vi förmedlat försäljningen av. Vi känner därför väl till hur priser förändras över tiden, hur skogspriset, eller skogsmarkspriset som vi brukar uttrycka det, är där du har din skog. Priser på skogsfastigheter skiljer sig avsevärt, även i samma område. Det beror av många anledningar som t.ex. virkesförråd, kvalitet, arrondering, jakt, läge samt hur många närliggande fastighetsägare som kan tänkas vara intresserade av en specifik utannonserad skogsfastighet.

Ladda ner prisstatistik

Kontakta våra skogsmäklare

Oavsett om du skall sälja eller värdera din skogsfastighet, kontakta någon av våra skogsmäklare eller fastighetsvärderare. Vi kan värdering av skog och förmedling av din skogsfastighet.

Kontakta oss!

Sveriges närmaste rådgivningsföretag

Ludvig & Co är Sveriges största rådgivningsföretag med drygt 70 000 kunder och cirka 1 300 medarbetare på 130 orter. Vi är den nationella men lokala helhetsleverantören för ditt företags behov. Med enkla lösningar och bred kompetens inom redovisning, fastighetsförmedling, juridik, skatt och affärsrådgivning fokuserar vi på att skapa värde för dig som företagare.