fbpx

Lantbruk

Skogsgård

Högstbjudande

3 900 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast fre 24 sep kl 17:00

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
44,0 ha
Skogsmark
38,0 ha
Åkermark
4,9 ha
Övrigmark
1,1 ha
Virkesförråd
6 343 m3sk
Boyta
144 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

OCKELBO MÖRTEBO 1:15

Adress

Norrgårdarna 35 816 93 Ockelbo

Om fastigheten

Välkommen till en av Mörtebos vackrast belägna skogsgårdar med ostört läge och härlig utsikt över ägorna belägen ca 12 km norr om Ockelbo. Gårdscentrum består av en mangårdsbyggnad med trevlig planlösning som har 7 rum, kök och sommarkök, ekonomibyggnad byggd i vinkel och garage. Tota areal är ca 44 hektar varav 4,9 hektar är åkermark och 38 hektar skogsmark fördelad på två skiften varav ett är beläget vid gården och ett söder om Gopån där det ligger en lada med ett soldäck ett stenkast från den egna stranden, skogsmarkens produktiva areal är ca 38 hektar med en uppskattad volym om 6 343 m³sk som domineras av tallskog med god tillväxt varav 2 700 m³sk har nått slutavverkningsbar ålder.

Jakt i Mörtebo viltvårdsområde som jagar på en areal om ca 2 140 hektar.

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Mangårdsbyggnaden med högt läge och utsikt över ägorna uppförd runt sekelskiftet i 1- 3/4-plan med 7 rum, kök och sommarkök. Byggnaden har stensatt källare under del av huset och krypgrund under resterande del, timmerstomme på bottenvåningen och trästomme på övervåningen som utvändigt är klädd med stående rödmålad träpanel, 2-glas fönster på bottenvåningen, 3-glasfönster och 1-glas fönster på övervåningen under tak klätt av plåt. Uppvärmningen sker via vedpanna (märke Atmos DC 40 SX) med elpatron och två ackumulatortankar om 750 liter kopplat till ett vattenburet värmesystem samt vedspisar, kakelugnar och öppna spisar. Eget vatten från grävd brunn och avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration. Bostaden är rymlig och välplanerad med en genomgående takhöjd på ca 250 cm och det finns möjlighet att inreda fler rum på övervåningen som idag delvis utgörs av en kallvind. Boarea om 144 m² och biarea 80 m² enligt taxeringsinformationen.

Entré plan
Välkomnande farstukvist med entre som tar dig in till en ytterhall med trapp till övervåningen samt en innerhall med trapp till källaren, där det också finns en WC med dusch/badkar som är av äldre standard. Till vänster ligger ett rymligt och lantligt kök med vedspis och naturlig matplats intill fönsterparti där man kan njuta av vyn över de intilliggande ägorna. Rakt fram hittar man ett stort vardagsrum med kakelugn och på sidorna två sovrum varav ett med öppenspis och ett med kakelugn. Till höger ligger ett allrum med öppenspis. Planlösningen är bra och det finns gott om förvaringsutrymmen och eldstäder som kan bidra till uppvärmning och mysfaktorn en kulen höst dag.

Övervåning
Hall/rum med trapp till entréplan, två isolerade kattvindar, ett sovrum med platsbyggda garderober och en kakelugn samt en kallvind som är oinredd.

Källare
Förrådsyta med trapp upp till entréplan, stensatt jordkällare i natursten och grovingång. I anslutning till förrådsutrymmet ligger ett pannrum och ett sommarkök med vedspis, via köket kommer man till ett rum med kakelugn. Kök och rum har vitmålad träpanel i tak och grova golvsocklar som ger ett gediget intryck.

Ladugård

Välhållen ladugårdsbyggnad byggd i vinkel med stensatt och gjuten grund , stomme av trä klädd med stående rödmålade brädor, en glas fönster under tak av plåt som byttes för ca 10 år sedan. Byggnaden inrymmer förråd, vagnslider, ladugårdsdel och höskulle som man når via en vacker skullbro i natursten. El finns indraget.

Garage

Dubbelgarage på gjuten platta med murade väggar under tak av plåt. Vidbyggt i byggnadens norra del finns en mindre öppen hall uppfört i lösvirke med tak av plåt.

Lada

Lada med stomme av trä klädd med rödmålade brädor under tak av plåt belägen vid badet i Gopån. Intill ladan på den sydöstra sidan finns ett soldäck ett stenkast från Gopåns strand. Ladan har hyrts ut till byföreningen vid lokala evenemang.

Bastu

Bastu på ofri grund vid Gopåns strand som tillhör byföreningen. Enligt ägarna finns en muntlig överenskommelse men inget skriftligt arrendeavtal.

Skogsuppgifter

De uppgifter om skogstillståndet som presenteras i detta underlag har erhållits från en skogsbeskrivning upprättad av Andreas Östlund på Ludvig & Co under juni 2021.

Den produktiva skogsmarken uppgår totalt till 38 hektar med ett uppskattat virkesförråd om ca 6 343 m³sk som domineras av tall varav ca 2 700 m³sk har uppnått slutavverkningsbar ålder. Medelvolymen per ha är ca 167 m³sk, medelboniteten på fastigheten är beräknad till 6,2 m³sk/ha och den beräknade tillväxten är ca 210 m³sk för kommande tillväxtsäsongen.

För övriga upplysningar se sammanställning över ålders- och huggningsklasser samt avdelningsbeskrivning och skogskarta.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Åkermark

Åkermarkens totala areal är 4,9 hektar enligt digitalt uppmätt i skogsbruksplanen som ligger i anslutning till gården.

Stödrätter

Åkermarken överlåtes utan EU-stödrätter.

Arrende/nyttjanderätter

Jordbruksmarken är ej utarrenderad.

Jakt

Fastigheten ingår i Mörtebo viltvårdsområde som jagar på en areal om ca 2 140 hektar. Småviltsjakten sker enskilt över hela området medans älgjakten bedrivs gemensamt. Jaktkort för högvilt kostar 900 kr där fällavgiften ingår och för småvilt kostar det 800 kr. Det går också att lösa dagkort till en kostnad på 150 kr. Ny ägare kan tillträda jakten tidigast 2022-07-01. För kontaktuppgifter till ordförande/jaktledare, kontakta Joakim Hagelin 026- 24 59 79 eller maila: joakim.hagelin@ludvig.se

Forn- och kulturlämningar

Inga forn- eller kulturlämningar finns registrerade på fastigheten. (Källa: Riksantikvarieämbetet)

Naturvärden

Inga nyckelbiotoper eller höga naturvärden finns registrerade på fastigheten. (källa: Skogsstyrelsen)

Vägavgift

Fastigheten har andel i Ockelbo Mörtebo GA:1 avseende väg och betalar en årlig vägavgift om ca 3 200 kr.

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs inte för privatperson. Förvärvstillstånd krävs för juridisk person.

Områdesbeskrivning

Fastigheten ligger i ett varierat skogs- och åkerlandskap där Gopån flyter fram på sin väg mellan Sjön Ekaren och Dammsjön. Den lämpar sig utmärkt för småskaligt skogsbruk eller djurhållning i mindre skala. I området finns goda förutsättningar för jakt och fiske med bland annat den populära Mörtsjön som är en put&take sjö som ligger längs Mörtbovägen. Närmaste större ort är Ockelbo dit det atr ca 20 min med bil där det bland annat finns tågstation, matbutik, restaurang, bank, skola, sporthall och badhus.

Vägbeskrivning

Från Ockelbo kör väg 272 norrut, passera järnvägen vid Mo och sväng sedan av höger vid skyltningen mot Mörtebo. Följ sedan vägen fram till fyrvägskorsningen nere i byn där man svänger vänster och sedan höger mot Norrgårdarna, följ sedan vägen över Gopån och fram till fastigheten, se bifogat kart material.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 500 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna intresseanmälan senast fre 24 sep kl 17:00

Högstbjudande: 3 900 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter