fbpx

Sjönära tomt i vackra Unnaryd

Högstbjudande

675 000 kr

Anmäl intresse

Om fastigheten

Nu erbjuds möjligheten att köpa tomten Sönnerskog 1:16 om ca 1 329 kvm med ett utgångspris om 675 0000 kr. Önskas en större tomt kan även Sönnerskog 1:8 om 1 651 kvm bli aktuell för ägaren att sälja. Pris för båda tomterna är då 1 350 000 kr. De obebyggda tomterna har ett attraktivt sjönära läge i Unnaryd. Här kan drömmen om ett hus med utsikt över sjön Unnen skapas. Tomten ligger på en förhöjd mark, med sjön i öst och en luftig björkskog i väst. Med en ca 100 meters promenad, genom en parkliknande skog, når man fram till Unnens strand. Ta ett svalkande dopp eller bara njut av sjöns lugnande atmosfär. Se även objektets flygfilm under ”snabbfakta”.

Tomten är belägen i Unnaryds södra delar i ett område med så kallad ”sammanhållen bebyggelse”. Grannen i norr är Alebo pensionat, som är ett tidigare kurhotell byggt 1897. Med en vattenkälla som än idag finns och erbjuds till pensionatets gäster. Med en kortare promenad eller cykeltur tar man sig till de centrala delarna av Unnaryd. Här finns mataffär, kiosk & café, elaffär och handelsbod bland annat. I Unnaryd finns en F-6-skola, med cirka 100 elever, där man strävar efter att skapa en stark vi-känsla. Norr om samhället finns Ödegärdets naturreservat, ett område rikt på äldre bokträd. Ett paradis att ströva omkring med karaktär av en urskog. Nordöst om Unnaryd finns även naturreservatet Lunnamossen. I viken mot samhället finns den kommunala badplatsen, med sandstrand och bryggor. På andra sidan sjön ligger även Vallsnäs camping.

Fisket i Unnen lockar såväl ortsbor, som turister. Sjön är relativt stor, med sina 16,8 km² och 25 meters djup. Chanserna är goda att fånga fina exemplar av gös eller gädda, men även abborre och karpfisk finns. Det fångas varje år gäddor över 10 kg och fångster på 15 kg sägs också förekommit. Dessa förutsättningar lockar inbitna sportfiskare att testa lyckan i sjön. Fiskekort säljs bland annat i Unnaryds kiosk & Café. Prisexempel för en hel familj är 700 kr/år. När man inte fångar sin egen fisk, finns också stora möjligheter till svamp och bärplockning i de stora skogarna runt omkring.

Önskas en mer aktiv tillvaro finns två vandringsleder i Unnaryd, Naturstig Ödegärdet, samt Brunnsbackaleden. Vill man ut på vägarna med cykel finns lederna runt Unnen och Bolmen. Kan man tänka sig att cykla ännu längre finns den nyinvigda Hylteleden, som når vidare ut i Halland också.

Länkar
Mer info om Unnaryd och omgivningarna finns på på www.unnaryd.se, https://www.naturkartan.se/sv/counties/hallands-lan, samt https://www.hylte.se/visithylte.4.325c584a15ca981e4c5599a.html. Direktlänkar finns nedan under ”Dokument & bilagor”.

Dansk oversættelse ved hjælp af Google translate. Med forbehold for fejl i oversættelsen. Direkte links kan findes nedenfor ”Dokument & bilagor”. Kopier den ønskede tekst og indsæt i Google Translate.

Avstånd:
ca 20 min Hyltebruk
ca 1 h Halmstad
ca 2 h 50 min København, via Helsingør

Försäljning
Utgångspris 675 000 SEK, med öppen budgivning. Försäljningen kommer ske i SEK. Utgångspriset motsvarar ca 449 000 DKK (10/5).

Välkommen till en rofylld, men aktiv plats, i Smålands sjörike!

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

HYLTE SÖNNERSKOG 1:16 och HYLTE SÖNNERSKOG 1:8

Adress

Södra vägen 68A och 68 B

Totalareal
0,1 ha
Tomtområde
0,1 ha

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter