fbpx

Marklundagården, ca 2,6 ha

Högstbjudande

3 500 000 kr

Försäljningssätt

Anbud senast mån 11 sep

Anmäl intresse

Om fastigheten

Nu finns möjligheten att förvärva anrika och vackra Marklundagården med ca 2,6 ha mark. Här finns en oerhörd potential att utveckla gården efter eget önskemål. Idag är gården taxerad som vårdenhet och skulle kunna fungera som B&B, vandrarhem, vårdboende etc eller varför inte återställa gården till privat boende med 620 kvm av möjligheter! Perfekt lugnt läge i Marklunda och ändå nära all bekvämlighet som Osby erbjuder.

Gården ligger uppe på en höjd med byn Marklunda nedanför sig. Längs infartsvägen ståtar lind och kastanj i en allé. Nuvarande mangårdsbyggnad uppfördes troligtvis i mitten av 1800-talet. Fastigheten är bebyggd med en anrik herrgårdsliknande mangårdsbyggnad samt två mindre ekonomibyggnader. I dagsläget är fastigheten taxerad som specialenhet vårdbyggnad men bör kunna taxeras om med taxeringskod 120 – lantbruksenhet bebyggd. Huruvida detta är möjligt har inte närmre undersökts. Fastigheten ägs av juridisk person vilket innebär att juridisk person (företag) kan förvärva.

1929 inköptes gården av styrelsen för Malmö Stads Förening mot Tuberkulos och byggdes om till barnhem som drevs fram till 1976 och har därefter använts för olika ändamål av Socialförvaltningen i Malmö. Marklunda Gård bestod då som nu av en huvudbyggnad, några uthus, en trädgård och en stor park. Under våren 1930 lät man renovera själva huset grundligt. Med ett värmesystem, rinnande vatten, badrum och toaletter på samtliga våningar blev barnhemmet modernt för sin tid. Efter målning, tapetsering och möblering stod det färdigt för att öppnas den 16 juni 1930. Flickornas sovsal fanns på andra våningen. Pojkarnas sovsal låg på våningen under. Det fanns också en sovsal för mindre barn och ett lekrum på andra våningen. Föreståndarinnan hade två rum och de anställda ett eget eller delat rum. Matsalen fanns i källaren. Intill matsalen fanns ett rum för ytterkläder och utgång till baksidans trädgård.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

OSBY MARKLUNDA 2:36

Adress

Karl Johans väg 34 28345 Osby

Totalareal
2,6 ha
Tomtområde
2,6 ha

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Övrigt

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter