fbpx

Avstyckad gård, Mellan-Grevie

Högstbjudande

14 500 000 kr

Anmäl intresse

Om fastigheten

Nu finns den unika chansen att förvärva en imponerande avstyckad gård om ca 2,8 ha i Mellan-Grevie, mitt emellan Malmö och Trelleborg. Här erbjuds en pampig, nyrenoverad mangårdsbyggnad i tegel, ekonomibyggnader, varav en lägenhet om ca 55 kvm i en av dessa. Vidare erbjuds pool med poolhus, uppförd som lägenhet, och välskött trädgård.

Till fastigheten finns indraget kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning sker via jordvärme installerad 2023, med en 800 meter lång slinga. Vidare nyttjar fastigheten egenproducerad el från solcellerna placerade på stalltaket.

Med fastighetens lantliga belägenhet samt dess insynsskyddande växtlighet mot närmsta väg har du här din egna lilla oas. Samtidigt finns centrala Malmö endast 25 min bort, Trelleborg når vi på 20 min och likaså de vita sandstränderna i Höllviken och Skanör.

Varmt välkomna!

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

VELLINGE MELLAN-GREVIE 7:19

Adress

Jordholmsvägen 69 23599 Vellinge

Totalareal
2,8 ha
Tomtområde
2,8 ha

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Arealuppgifter

Fastigheten består av ca 2,77 ha (27 674 kvm) enligt registerutdrag samt kartuppgifter. Av denna areal utgörs ca 2,11 ha produktiv åkermark.
Resterande ca 0,66 ha är tomtmark.

Åkermark

Åkermark om jordklass 10. Enligt uppmätning via kartverktyg utgörs fastighetens brukningsbara åkermark ca 2,11 ha.

Fungerande dränering.
Dikningsföretag finns på fastigheten;
- Mellan-Grevie nr 6 och 11.

Arrende

Åkermarken är utarrenderad med 1-årigt avtal, med möjlighet till uppsägning redan innan tillträde.

Mangårdsbyggnad

Representativ mangårdsbyggnad uppförd 1914 under tegeltak med teglad stomme och fasad, samt vissa putsade delar. Grunden utgörs av källare under köket, samt resterande del krypgrund. Fönsterna utgörs främst av tvåglasfönster från 1954, samt nya treglasfönster i vardagsrummet.

Huset har renoverats i omgångar varav den senaste och mest omfattande stod klar 2023 och avsåg främst nedervåningen och utemiljön. Senaste renoveringen dessförinnan var 2009, då hela ovanvåningen gjordes om.

Planlösning
NV: entré med rymlig hall, trappa till ovanvåning och därefter badrum med dusch till höger, vardagsrum rakt fram och allrum till vänster som leder vidare in till de två sovrummen samt kontor. Därefter kommer vi in till vardagsrummet med matplats. Rummet erbjuder fönster från golv till tak samt glasdörrar ut till verandan i öster. Vidare genom huset når vi det rymliga köket, och därefter hallen från grovingången samt tvättstuga.
OV: från trappan kommer vi upp till allrummet med sovrum och två vindsförvaringar till höger, badrum med dusch, badkar och bastu rakt fram samt ytterligare två sovrum och två vindsutrymmen till vänster.

Uppvärmning

Mangårdsbyggnaden värms upp via jordvärme med en 800 meter lång slinga.
Jordvärmepumpen är ny från 2023, slingan lades ner 2004.
Vidare finns även kamin i köket och vardagsrummet.

Mekaniskt ventilation finns i form av FTXsystem installerat 2023, som täcker samtliga rum i huset

El

Nydragen el 2023 i hela mangårdsbyggnaden. Elen tillhandahålls delvis från fastighetens egen solcellsproduktion. Solcellerna är uppförda på stalltaket, år 2020.
Panelerna har en total effekt om 25,6 kW (80 st, 320 W) och är av modellen Heckert NeMo 320MMC4. Växelriktare i form av en Huawei Sun 33- KTL-A. Batteri för lagring finns ej.
Solcellerna producerade 29 850 kWh under 2023 och 31 360 kWh under 2022.
Under 2023 såldes 18 288 kWh och under 2022 20 519 kWh.

Plejd-system installerades 2023. Trådlös styrning av lampor och annan elektricitet.

Fiber är indraget, samt nätverk med extra
fiberingångar i flertalet rum.

Vatten & avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Det finns även en fungerande borra på gårdsplanen.

Renoveringar

2023
- Ny planlösning av nedervåning. Ritad av Thomas Sundback på A-design Arkitektkontor.
- Kök
- Tvättstuga
- Nya badrum med dusch, bad och bastu
- Nya golv och en del väggar, de väggar som inte är nya har ny puts och färg.
- Nya vatten -och VVS-ledningar
- Nydragen el
- Utemiljö
- Pool & poolhus
- Fönster och glasdörrar vardagsrum
- FTX-system
- Jordvärmepump

2020
- Solceller

2019
- Luft/vatten-värmepump lägenhet

2009
- Hela ovanvåningen i bostadshuset
- Lägenheten

Lägenhet

Lägenheten finnes i den västra delen av ekonomibyggnaden i L-formation sedan 2009. Byggnaden i sig har stått där sedan år 1914. Planlösningen om ca 55 kvm utgörs av 3 rum och kök, samt badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare.

Byggnadsdelen är uppförd under plåttak, stomme av lersten och fasad av putsad lersten. Grundläggning av gjuten platta, tvåglasfönster samt kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning i form av golvvärme samt en luft/vatten-värmepump från 2019. Fiber finns indraget men behöver anslutas. Separat undercentral med elmätare.

Nuvarande hyresgäst flyttar ut i maj 2024.
Under de senaste åren har lägenheten inbringat en årlig intäkt om ca 80 400 kr, avser kallhyra.

Stall & loge

Ekonomibyggnad uppförd 1914 under plåttak, samt eternittak på byggnadens södra sida. Stomme av tegel och teglad fasad. Byggnadsarea enligt uppmätning via kartverktyg uppgår till ca 43x12 meter.

El finns indraget.
Vattenutkastare finns på ett ställe.

Grisstall

Ekonomibyggnad uppförd 1914 om ca 7x15 meter byggnadsarea enligt uppmätning. Gjuten grund, stomme av lersten, teglad fasad och eternittak.
El finns indraget med egen central och elmätare, samt ny matning ut.

Pool & poolhus

Pool och poolhus uppfördes 2023, även detta ritat av A-design Arkitektkontor.

Poolhuset är gjort att även fungera som en mindre lägenhet. Byggnadsyta om ca 40 kvm och utgörs av ett rum och pentry samt badrum med dusch.
Byggnaden är uppförd under papptak, med gjuten grund, stomme av lecablock och putsad fasad. Byggnaden är isolerad, fönsterna är treglasfönster och uppvärmning med golvvärme via samma jordvärme som bostadsbyggnaden, via en kulvert som går in under bostaden.
Kommunalt vatten & avlopp. I byggnadens södra del finns även maskinrummet till poolen.

Poolen mäter 4x8 meter. Är uppförd över gjuten betongplatta, med stålarmerade betongfyllda thermoblockväggar i cellplast. Pool liner av PVCfolie. Vidare är poolen uppvärmd via värmeväxlare med värmepump i mangårdsbyggnaden, som under dagtid kan drivas utan kostnad av solcellerna på gården.

Energideklaration & överlåtelsebesiktning

Energideklaration samt överlåtelsebesiktning utförs 2024-04-26.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för handlingar.

Besiktning och undersökningsplikt

All kontakt sker enligt önskemål från fastighetsägaren med ansvarig mäklare.

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som denne kan grunda sitt köpbeslut på.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 4 175 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter