fbpx

Skogsägare

Bokföring för skogsägare

Redovisningsbyrån för dig som skogsägare

Som skogsägare är det viktigt att hålla koll på ekonomin – redan från början. Som skogsägare är man även näringsidkare, vilket betyder att man är bokföringsskyldig. Bokföringsskyldigheten innebär även att upprätta ett årsbokslut eller årsredovisning.

Vare sig du tillhör de som gärna bokför själv eller knappt orkar se på ett kvitto så finns vi här för dig. Vi har rådgivare som är utbildade inom skogsekonomi över hela landet som kan hjälpa dig med bokföring, årsbokslut och deklaration. Du bestämmer hur mycket eller vilka delar du vill utföra själv, respektive vilka du vill ha hjälp med. Vi skräddarsyr den bästa lösningen för just dig.

Ludvig Skog - från 399 kr/månad

En helt digital ekonomitjänst för den mindre skogsägaren

Enkel och smidigt hantering av din bokföring, bokslut och deklaration i en och samma tjänst. Allt du behöver för ett tryggt skogsägande. Du hanterar alla underlag digitalt via vår skräddarsydda app. Vårt specialistteam gör sedan löpande bokföring, bokslut och deklarationsplanering med sin djupa kunskap inom skog och ekonomi.

 

Läs mer och beställ

De flesta skogsägare använder sig av Kontantmetoden

Kontantmetoden är den enklaste bokföringsmetoden för mindre företag som inte har så många verifikationer per år. Med kontantmetoden bokför du när pengarna går in respektive ut ur företaget – det är alltså betalningsdatumet som styr bokföringen.

Moms och skog

Som skogsägare bedriver du momspliktig verksamhet och är då skyldig att redovisa moms. Många skogsägare med lägre omsättning än 1 miljon redovisar momsen årsvis i samband med deklarationen. Man kan även redovisa kvartals- eller månadsvis. Momsdeklarationen ska du skicka in varje period, oavsett om du har något att redovisa eller ej – annars riskerar du att få en förseningsavgift.

Kontakta oss!

Kontakta oss!