fbpx

Skogsägare

Bokföring för skogsägare

Redovisningsbyrån för dig som skogsägare

Som skogsägare är det viktigt att hålla koll på ekonomin – redan från början. Alla skogsägare är även per definition näringsidkare, vilket betyder att man är bokföringsskyldig. Bokföringsskyldigheten innebär även att upprätta ett årsbokslut eller årsredovisning.

Vare sig du tillhör de som gärna bokför själv eller knappt orkar se på ett kvitto så finns vi här för dig. Vi har rådgivare som är utbildade inom skogsekonomi över hela landet som kan hjälpa dig med bokföring, årsbokslut och deklaration. Du bestämmer hur mycket eller vilka delar du vill utföra själv, respektive vilka du vill ha hjälp med. Vi skräddarsyr den bästa lösningen för just dig.

De flesta skogsägare använder sig av Kontantmetoden

Kontantmetoden är den enklaste bokföringsmetoden för mindre företag som inte har så många verifikationer per år. Med kontantmetoden bokför du när pengarna går in respektive ut ur företaget – det är alltså betalningsdatumet som styr bokföringen.

Skogsägande, en momspliktig verksamhet

Som skogsägare bedriver du momspliktig verksamhet och är då skyldig att redovisa moms. Många skogsägare med lägre omsättning än 1 miljon redovisar momsen årsvis i samband med deklarationen. Man kan även redovisa kvartals- eller månadsvis. Momsdeklarationen ska du skicka in varje period, oavsett om du har något att redovisa eller ej – annars riskerar du att få en förseningsavgift.

Prisexempel, Skogsägaren

Läs mer om prisexemplet framtaget för dig som skogsägare.

Skogsägaren – 169 kr/månad

Ta reda på din kostnad

Kontakta oss!

Kontakta oss!