fbpx

Outsourcing av lön

Personlig och enkel löneoutsourcing

 • Egen lönespecialist (men vi jobbar i team!)
 • Löneoutsourcing enligt branschstandard
 • Rätt lön i rätt tid
 • Digitala lönespecifikationer
 • Digitala system för tidrapportering, reseräkningar och schemaläggning
 • Ekonomi, skatt, juridik och rådgivning – Allt på samma ställe!

Outsourcing av löner efter ditt unika behov

Outourca din lönehantering till oss på Ludvig & Co. Vi kombinerar en smidig digital lösning med ett personligt bemötande där vi kan anpassa oss efter ditt unika behov. När du samarbetar med Ludvig & Co får du alltid en personlig lönekonsult som sätter sig in i din verksamhet och blir en värdefull rådgivare kring allt som rör lön. Vi arbetar dessutom i team vilket betyder att om din lönekonsult skulle vara sjuk eller på semester har du alltid möjlighet att kontakta dennes kollegor.

Komplett funktion för löneoutsourcing - personlig lönekonsult ingår!

Komplett lösning för löneoutsourcing

 • Auktoriserad löneoutsourcing enligt SALK
 • Löpande löneutbetalningar
 • Enkel löneattestering
 • Kontakt med myndigheter
 • Tydlig överblick och rapportering
 • Arbetsgivardeklarationer
 • Allt annat inom löneoutsourcing efter dina önskemål

Digitala lösningar online och i mobilen

 • Tidrapportering
 • Reseräkningar och utlägg
 • Övertid, flex- och komptid
 • Sjukrapportering
 • Semesterhantering

Mer än enbart lön

 • Ring din konsult för svar på lönefrågor och företagsekonomi
 • Lägg till ytterligare hjälp med redovisning och bokföring när du behöver den.
 • Ta hjälp med juridik, skatte- och affärsrådgivning

Vad kostar löneoutsourcing?

Outsourca dina löner med Ludvig & Co

Digital löneoutsourcing som sparar tid

Tidrapportera när du vill, hur du vill. Via app, dator, surfplatta eller terminal.  Våra lönesystem kan anpassas efter just ditt företags behov och förutsättning. Med ett digitalt system blir inrapportering av löneunderlag effektiv och korrekt från början och du slipper oroa dig över om du blir klar i tid.

Rådgivning från din personliga lönekonsult

När du samarbetar med Ludvig & Co får du alltid en personlig lönekonsult som kan hjälpa dig med de flesta frågor som rör lön. Ofta har vi kontakt flera gånger i månaden, över telefon eller via vår kundportal.

Auktoriserad outsourcing av löner enligt SALK

Löneoutsourcing till Ludvig & Co är en garanti för att dina löner hanteras på ett korrekt och kvalitetssäkrat sätt. Samtliga av våra lönekonsulter arbetar enligt SALK – svensk standard för auktoriserade lönekonsulter.

Rätt lön enligt lagar och regler

Din lönekonsult ser till att dina löner alltid hanteras på rätt sätt. Vi håller oss uppdaterade kring de senaste uppdateringarna kring kollektivavtal, lagar och regler för att kunna stötta dig i alla lönerelaterade frågor.

Flexibel och skräddarsydd löneoutsourcing

När du outsourcar din lönehantering till oss ser vi alltid över hur din verksamhet ser ut och vad du har för behov idag och i framtiden. Inom ramen för våra interna processer anpassar vi sedan lönehanteringen utifrån dina avtal och regelverk.

Mer än bara löner

Ludvig & Co är experter på lönehantering men vi kan även hjälpa till med frågor som inte rör lön. Våra rådgivare kan hjälpa dig med allt från arbetsrätt till skattefrågor som till exempel arbetsgivardeklaration och avdrag för tjänstepension. Vi finns tillgängliga för både snabba frågor till mer ingående rådgivning. All expertis samlad på samma byrå.

Flex HRM - vårt användarvänliga försystem

Tidrapportering

Om du har behov av löneoutsourcing i kombination med inrapportering av tid erbjuder vårt försystem just detta. Dina medarbetare kan själv tidrapportera via app, dator, surfplatta eller terminal. Du kan bestämma själv om det ska rapporteras klockslag, enbart timmar eller avvikelser.

Övertid, OB, flex- och komptid

I Ludvig & Cos försystem har du också möjlighet att hantera övertid, flextid och komptid. Dina anställda kan registrera både klockslag och antal timmar samt också se aktuellt saldo.

Reseräkningar

Flex HRM ger dig koll på alla reseräkningar. Dina anställda lägger själv in resor och utlägg i ett användarvänligt system. Traktamente och ersättning räknas ut av programmet, det enda du behöver göra är att attestera.

Utlägg och kvittohantering

Vårt försystem inkluderar även smidig hantering av utlägg och kvitton. Ta ett kort på ditt kvitto och skicka in det direkt oss. Programmet läser själv av informationen och ser till att belopp, moms, datum och annan informationen uppges på rätt plats. På så sätt får du en bra överblick över företagets utläggskostnader.

Sjukrapportering

Lägg in hela sjukperioden för dina anställda i våra försystem. På så vis får du en tydlig överblick över sjukfrånvaron på företag tillsammans med relevant statistik för fördjupning och uppföljning.

Semester och frånvarohantering

I vårt digitala system kan dina anställda själva lägga in ansökan om ledighet och semester, både via app och i dator. Ansvarig chef får i sin tur en notifikation om att det finns nya förfrågningar att godkänna eller neka. Godkända semesteransökningar läggs sedan in automatiskt i tidrapporteringen.

En vanlig månad med löneoutsourcing – steg för steg

Steg 1 - Lämna in underlag

Dina löneunderlag skickas in till oss via vår digitala kundportal. Om du använder systemet för tidrapportering hämtas underlagen automatiskt härifrån, när tidrapporterna är attesterade. Saknar du tidrapporter eller system idag hjälper vi dig gärna med att komma i gång med detta.

Steg 2 - Löneregistrering inleds

Utifrån dina underlag börjar vi förbereda lönerna. Skulle vi sakna några uppgifter hör vi av oss till med frågor. Vi gör regelbundna kontroller vid inläsning av lönefilen för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Lönerna bereds utifrån gällande avtal, lagar och regler.

Steg 3 - Preliminär rapport

I det här steget skickar vi dig en preliminär rapport över lönerna för dig att kontrollera och godkänna. Detta för att säkerställa att alla underlag för månadens löneutbetalning är inskickade. Om något skulle vara oklart eller saknas hör du av dig till oss så justerar vi.

Steg 4 - Rapportpaket

När lönerna är färdiga sammanställer vi ett rapportpaket till dig. Detta använder du bland annat till bokföring av lönerna, i rapportering till Skatteverket samt vid utbetalning av lönerna.

Steg 5 – Efterarbete

Ludvig & Co kan hjälpa till med mer än själva lönehanteringen. Outsourca lönerna till oss och få även hjälp med rapportering till Skatteverket, pensionsrapporter, statistik och arbetsgivarintyg. Vi anpassar oss alltid efter dina avtal, bransch och behov.

Steg 6 – Löpande rådgivning

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss med frågor kring lön och om våra system. Vi finns tillgänglig under hela månaden för att hjälpa till med funderingar kring semester, föräldraledighet, sjukdom eller andra områden du vill bolla med oss.

Digital löneoutsourcing med lokal närvaro

Våra konsulter hjälper dig med outsourcing av lön digitalt och över telefon, men du är alltid varmt välkommen till ett att våra kontor för möten i verkligheten om det passar bättre för dig. Med över 130 kontor runt om i Sverige är det enkelt att ha ett nära och personligt samarbete med oss på Ludvig & Co. Det viktigaste för oss är att vi har ett samarbete som fungerar bra för dig.

Hitta kontor

Kontakta oss för hjälp med lönearbetet

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till dig inom kort.

 

Gör en offertförfrågan

Vanliga frågor och svar om outsourcing av lönehantering

Vad är löneoutsourcing rent praktiskt?

Löneoutsourcing innebär att du överlåter hela eller delar av lönehanteringen till oss. Vi hjälper till med att beräkna lönerna, göra avdrag och utbetalningar, helt efter dina önskemål och behov. På så sätt kan du som företagare frigöra mer tid för din kärnverksamhet.

Kan jag använda mitt egna försystem när jag anlitar er?

Ja, har du ett eget försystem sedan tidigare kan du välja att behålla det. Men du kan också välja att byta till våra försystem.

Vilka är de främsta vinsterna med att outsourca löner?

En av fördelarna med löneoutsourcing är att du får en lönekonsult som arbetar heltid med lönehantering. Den som är ansvarig för lönerna internt på företag har ofta flera olika arbetsuppgifter vilket gör det svårt att hålla sig uppdaterad om aktuella lagar och regler. Vi erbjuder spetskompetens inom lön och kan stötta er med alla era frågor kring lön. Om din personliga lönekonsult skulle vara frånvarande finns det dessutom alltid kollegor som kan ställa upp och hjälpa dig.

Men den största fördelen med att outsourca din lönehantering är du kan fokusera på din kärnverksamhet och slipper oroa dig för om lönerna hinner ska bli gjorda i tid. Vi ansvarar för att allting sköts korrekt och i tid, även under semestern.

Hur säkerställer ni att lönerna blir rätt?

Alla våra lönekonsulter följer SALK – standard för auktoriserade lönekonsulter. SALK är framtaget av Srf Konsulterna och är ett ramverk som garanterar en trygg löneprocess med hög kvalitet. Det är en kvalitetsstämpel som hjälper dig som funderar på löneoutsourcing att välja en seriös samarbetspartner.

Under det löpande lönearbetet genomför vi dessutom regelbundna kontroller för att säkerställa att alla uppgifter stämmer och att allt fungerar som det ska.

Erbjuder ni hjälp med löneoutsourcing oavsett företagsform?

Ja, oavsett vilken bolagsform du har kan vi hjälpa dig med löneoutsourcing. Exakt hur det ser ut kan skilja sig beroende på företagsform då lagar och regler kan skilja sig åt. Men vi anpassar oss alltid efter dina förutsättningar och behov.