fbpx

Lantbruk

Wingrensro

Högstbjudande

20 000 000 kr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
26,5 ha
Tomtområde
26,5 ha
Boyta
213 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

MALMÖ KLAGSTORP 49:1

Adress

Wingrensro

Om fastigheten

I kustlandskapet söder om Malmö, endast tre kilometer från Svågertorp finner vi gården Wingrensro med tillhörande ca . 27 ha mark. Gården som är kringbyggd bjuder på stor parkliknande trädgård och känsla av stillhet, trotts att man bara är ett stenkast från Malmö och Öresund.

Ladda gärna ner vårt prospekt.

Bilder

Visa alla bilder

3D-foto

Fakta

Byggnader

Allmänt

Körandes söderut, bort från Malmös stadspuls, där det öppna landskapet breder ut sig och Öresund skimrar i horisonten finner vi gården Wingrensro, med tillhörande ca 27 ha åkermark inom jordklass 10. Från Wingrensro tar du dig till Kastrup på bara 20 minuter, till Tygelsjöskolan på under 5 minuter och in till centrala Malmö på bara en kvart. En stillsam och vacker plats att skapa dina drömmars boende och med möjlighet att infria drömmar om egen verksamhet. Mangårdsbyggnaden är från tidigt 1800-tal enligt den gamla skriften Gods och Gårdar.

Försäljningen avser fastigheterna:
Malmö Klagstorp 49:1,
Malmö Klagstorp 27:7​,
Malmö Klagstorp 27:33,
Malmö Klagstorp 27:6,
Malmö Klagstorp 27:31,

Mangårdsbyggnad

Mangårdsbyggnaden med fasad av handslaget tegel andas historia och är vackert inbäddad i den lummiga trädgården. När man svänger av Herrgårdsvägen in mot gården möts man av en vacker grön entré som tar en in på innergården.

Från innergården passerar man via dubbeldörr in till mangårdsbyggnadens hall med väl tilltagna ytor för att välkomna familj och vänner. Från hallen når man sovrummet på nedanvåningen, badrummet och tar sig vidare in till vardagsrummet. Från vardagsrummet tar vi oss vidare in till salen. Salen med generösa ytor för umgänge och med en naturlig samlingspunkt runt den pampiga kakelugnen bjuder på härligt ljusinsläpp både från söder och väster. Tillbaka i vardagsrummet tar vi oss ut på punschverandan med härlig utsikt över trädgården, perfekt för en avkopplande stund med te medans du lyssnar på fågelkvittret från trädgården. Tillbaka i vardagsrummet tar vi oss vidare till matsalen. Matsalen bjuder på utsikt över trädgården i söder och sprakande värme från kakelugnen. Vidare kommer man till köket med goda ytor för både matplats och matlagning. Från köket kan man ta sig ut till det gamla brygghuset, en perfekt yta där du kan skapa en stor och härlig vardagsingång.

Torpargrund, mindre källare under förråd i NÖ delen, klineväggar klädda i tegel på utsida samt isolering och gips på insidan. Yttertak av tegel.

De två kakelugnarna är godkända, de försågs med nya rökkanaler år 1989.

Kommunalt vatten, enskilt avlopp. Avlopp via minireningsverk, installerat för ca. 5 år sedan.

Uppvärmning via jordvärme samt delvis vedpanna och kakelugn. Jordvärme installerad 2012.

År 2019 - 2020 genomgick mangårdsbyggnaden en större renovering i form av att man fogade om mangårdsbyggnaden och lade nytt tak samt plåtarbete i samband med detta.

Stall

Det gamla kostallet, i den sydvästra delen av uthusen, utgör idag förråd och snickeri. Byggnaden har gjutet golv, murade väggar och yttertak av eternit. Längst i söder finner vi den gamla pig- och drängkammaren som idag utgör förråd, ingång via dörr i öster mot gårdsplanen. Sedan finner vi en iordninggjord lokal för finsnickeri som idag är uthyrd, månadsvis inkomst. I norra delen har det tidigare varit grovsnickeri, lokalen är idag tom. Lokalerna har egen infart till baksidan samt ingång via dörr i väster. Lokalerna förses med vatten från gårdens egna brunn samt är kopplade till fastighetens egna avlopp.

Loge/Maskinhall

Loge om ca. 420 kvm, i den nordvästra delen av uthusen. Murad sockel, golv delvis gjutet och delvis jordgolv, väggar av trä och yttertak av eternit. Dörr i söder mot gårdsplan, två portar i väster, en i norr och två i öster.

Loge

Loge om ca. 170 kvm med jordgolv och delvis gjutet golv, delvis lersten och delvis murade väggar samt yttertak av plåt. Ingång via två portar i söder mot gårdsplan och en i norr mot baksidan.

Östra ekonomihuset

Äldre ekonomihus som är fördelat på förråd, snickarbod, garage och f.d. pig- och drängkammare. Samtliga med ingång i väster mot gårdsplanen. Gjutet golv, murade väggar och yttertak av eternit.

Areal

Åkermark inom jordklass 10 om ca. 27 ha fördelat på två skifte. Lerhalt till större del inom 15-17,5 % enligt SLU och HS Lerhaltskarta, lerhalten varierar mellan 12-20 %. Lättillgängligt via väg. Elledning sträcker sig i skiftenas norra del.

Arrende

Samtlig åkermark är utarrenderad enligt ettårigt arrendekontrakt som löper fr.o.m. 14 mars till 13 mars nästkommande år. Arrendekontrakt är ej uppsagt.​

F.d. Stall

Mindre f.d. stall placerat väster som gårdscentrat. I stort behov av underhåll alt. rivning.

Betalningsvillkor

10 % av köpeskillingen erlägges kontant som handpenning vid kontraktstecknandet och resterande senast vid tillträdet. Budgivaren skall efter avslutad budgivning vara beredd att teckna köpekontrakt, varför besiktning av objektet/fastigheten och kontroll av finansieringsmöjligheter mm bör vara klart innan bud lämnas.

Friskrivning

En friskrivningsklausul kommer att finnas med i kontraktet där säljaren friskriver sig från fel och brister i fastigheten. En köpare skall vara medveten om att en friskrivning av detta slag är mycket långtgående.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 620 500 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter