fbpx

Lantbruk

Välskött gård i Skättilljunga om 7 ha

Högsta bud

4 050 000 kr

Utgångspris: 2 895 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
6,8 ha
Åkermark
3,6 ha
Betesmark
2,6 ha
Småhusmark lantbruk
0,4 ha
Skogsmark
0,2 ha
Boyta
140 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Kristianstad Skättilljunga 1:28

Adress

Rönnebergsvägen 48-29 29891 Tollarp

Om fastigheten

Välskött gård i Skättilljunga om ca 7 ha på ett högt och vackert läge med utsikt över omgivningarna. Egen infartsväg genom trädallé ger ett privat och avskilt läge. Arealen fördelar sig på ca 3,6 ha åkermark samt ca 2,6 ha betesmark. Det finns också ett mindre skifte lövskog. Här finns gott om utrymmen med bland annat djurstall, garage, verkstad och loge. Egen jakträtt. Här bor du fritt och härligt på landet med endast 5 km till Tollarp och 20 km till centrala Kristianstad. Välkommen att anmäla dig på visning via hemsidan!

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Boningshus

Genom egen kastanjeallé når vi den kringbyggda gårdsplanen med anor från 1800-talet. Boningshus från 1887 i 1,5 plan med tak av betongpannor (-00), fasad av stående träpanel med tilläggsisolering (-03) och treglasfönster (-03). Enskilt vatten från grävd brunn (11 m) och enskilt avlopp med trekammarbrunn och infiltration (-18). Vattenburen uppvärmning med jordvärme från (-14). Källare under hela huset med ingång från husets ena gavel innehållande pannrum och förråd. Fiber är indraget 2020.

Bostadsyta om 140 kvm som fördelar sig på entréhall, stort vardagsrum med synliga bjälkar, kök från 2017, groventré, matsal, sovrum/kontor, sovrum samt badrum med dusch och tvätt. Från matsalen finns utgång till altan och trädgård i söder. Från hallen leder trappan upp till ovanvåningen med ett sovrum och resterande del oisolerad vind med potential att inreda till ytterligare boutrymme.

Kök: Utrustning: spis, ugn, microvågsugn, fläkt, diskmaskin, kyl/frys. Köket (IKEA) är renoverat 2017 inklusive nya VA- samt eldragningar.

Badrum: Utrustning: toalett, tvättställ, duschkabin, tvättmaskin och torktumlare.

Ladugård i vinkel

Ekonomibyggnad i vinkel som skapar en trevlig gårdsbild. Fasad av stående träpanel, målat tegel, gråsten samt plåt på gavelspets. Tak av eternit och plåt. Innehållande äldre kostall med sädesloft ovan, överbyggd gödselplatta samt loge öppen till nock. Vinkel mot hus utgör äldre svinstall samt ett brygghus med snickarbod och bastu. Byggnadsyta om ca 410 kvm enligt uppmätning på karta.

Vagnsskjul/förråd

Ekonomibyggnad med tak av betong och plåt samt fasad av stående träpanel. Innehållande föredetta hönshus i en del samt tre portar för vagnar eller maskiner. Loft för förvaring/magasin. På baksidan finns carport för 2 st traktorer. Byggnadsarea om ca 140 kvm enligt uppmätning på karta.

Garage

Garage för två bilar från 1960-talet . Eternittak och putsad fasad med två enklare portar.

Åkermark

Åkermark om ca 3,6 ha enligt uppmätning på fastighetskarta. Stödrätter saknas. Åkermarken är utarrenderad tom 2022-03-13 enligt skriftligt avtal med skriftlig uppsägning.

Betesmark

Betesmark om ca 2,6 ha enligt uppmätning på karta fördelat på 1 skifte. Betesmarken är utarrenderad tom 2022-03-13 enligt skriftligt avtal med skriftlig uppsägning.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Jakträtten är inte upplåten utan tillfaller köparen på tillträdesdagen.

Driftskostnader

Nuvarande ägares driftskostnader fördelas på:
Uppvärmning: 7000 kr
Hushållsel: 3000 kr,
Gårdsförsäkring 6000 kr,
Avlopp (slamtömning) 1350 kr,
Renhållning 2760 kr
Personer i hushållet: 1 person

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2021-03-10 av Anticimex. Energiklass C, 90 kWh/kvm och år.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Säljaren har utfört en överlåtelsebesiktning som finns att hämta under "dokument" på hemsidan eller via förfrågan till mäklare.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Marken kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Städning

Bostadsbyggnaden kommer att överlämnas utrymd och väl rengjord. Övriga byggnader och mark överlåtes utan avstädning. Den lösa egendom som på tillträdesdagen eventuellt finns kvar på fastigheten övergår till köparen utan ersättning.

Vattenprov

Vattenprov utfört 2021-03-22.
Kemisk bedömning: Tjänligt med anmärkning
- Kalium - Tjänligt med anmärkning.
Kan i brunnsvatten indikera påverkan från avlopp, gödsling och andra föroreningskällor. Kan även ha naturligt geologiskt betingat ursprung.

Arealuppgifter

Areal enligt fastighetsregistret: ca 6,92 ha.
Areal enligt fastighetskartan: ca 7,23 ha

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 576 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter