fbpx

Lantbruk

Väl inarbetat hundpensionat med strategiskt läge

Utgångspris

3 400 000 kr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
0,6 ha
Småhusmark
0,6 ha
Boyta
190 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Götene Dalasjö 2:1

Adress

Ledsjö Elfvik 1 533 92 Lundsbrunn

Om fastigheten

Mellan Skara och Götene ligger ett väl inarbetat hundpensionat. I över 40 år har kunder från stora delar av Sverige lämnat sina hundar på Skaraskogens hundpensionat utanför Lundsbrunn inför semester, högtider, långhelger eller för vardaglig hundpassning. På grund av åldersskäl så letar nu hundpensionatet en ny ägare som kan driva den etablerade verksamheten vidare. Hundpensionatet består av 35 inomhusboxar med möjlighet till utomhusvistelse. Det finns ytterligare ett antal sommarboxar enbart för utomhusvistelse samt en större gräsbelagd rastgård. Byggnaden inrymmer också kontor, kök, isoleringsrum samt sköt- och duschrum.

Bostadshuset är en 1,5-plans villa om 190 kvm renoverad under 1980-talet. Uppvärmning av bostadshus och hundpensionatet sker med jordvärme via kulvert. På tomten finns också en mindre gäststuga för gäster eller veckouthyrning. Övriga byggnader utgörs av dubbelgarage samt ladugård. Fastigheten säljs med ett utgångspris om 3 400 000 SEK. Välkommen med din anmälan!

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Äldre gedigen mangårdsbyggnad som totalrenoverades under 1980-talet. Bostadens äldre del är uppförd i timmer och den nyare delen i trä, fasad av stående träpanel på torpargrund av natursten. Fönster är av typen 3-glasisoler från 2019 och på taket ligger det plåt.

Vattenburen radiatoruppvärmning med jordvärme via kulvert. Vedpanna från Solo Inova med ny pannkropp från 2010 och ackumulatortank om 3 000 l finns kvar som komplement. Uppvärmningssystemet finns i en fristående byggnad på tomten.

Enskilt vatten från grävd brunn med filter mot nitrat. Enskilt avlopp med trekammarbrunn och infiltration från 2015. Fiber finns installerat.

Boarean uppgår till ca 190 m² enligt taxeringsinformationen.

Renoveringar
1949 brann husets övervåning ner och återställdes därefter.
1980 totalrenoverades huset. Byggnaden tilläggsisolerades, invändiga ytskikt gjordes om, el och vvs byttes ut samt badrum och kök renoverades.

Planlösning
Nedre plan fördelar sig över groventré/grovkök med toalett och garderober, fullutrustat kök följt av huvudentré, rakt fram från huvudentrén finns ett finrum med två rum i fil, ett av rummen har en kakelugn som ej går att elda i, direkt till höger om huvudentrén ligger ett allrum.

Övre plan inrymmer stor hall med kontor och vardagsrum med utgång till balkong, tre sovrum samt badrum.

Driftskostnad
Total driftskostnad uppgår till 40 673 SEK
fördelat enligt nedan:
Uppvärmning och hushållsel: 28 275 SEK varav 23 275 SEK fördelat på 12 935 Kwh och 5 000 SEK räknat på ca 10 m³ ved á 500 SEK/m³.
Renhållning: 865 SEK/år.
Försäkring: 9 641 SEK/år.
Sophämtning: 1 892 SEK/år.

Tillkommer: Fastighetsskatt om 7 395 SEK/år samt kostnad för sotning och fiber.

Observera att angivna driftskostnader är nuvarande ägares kostnader.

Gäststuga

Träbyggnad med lertegeltak om ca 35 m² som inrymmer hall, vardagsrum, sovrum, kök med spis, köksfläkt, kyl- och frys samt toalett samt utgång till veranda. Övre plan inrymmer sovloft med allrum och ett sovrum.

Byggnaden totalrenoverades under 1990-talet med bland annat tilläggsisolering, el, fönster och kök. Uppvärmning sker med elradiatorer. Gemensam vatten- och avloppsanläggning med bostadshuset. Separat elmätare till byggnaden. Fiber finns ej.

Hundpensionat

Hundpensionatet är uppfört i trä med tegeltak och kopplade två-glas fönster. Byggnaden inrymmer 35 boxar med fördelat på två avdelningar med 13 boxar i den ena avdelningen samt ett isoleringsrum med 4 boxar. Den andra avdelningen inrymmer 18 boxar. De flesta boxarna har egen golvbrunn.

Hundavdelningen värms upp med aerotemper. Utöver hundavdelningen finns en kontorsdel med kontor, duschrum, toalett, hydronfonrum, kök med spis och köksfläkt. Kontorsavdelningen värms upp via gemensam kulvert som bostadshuset.

19 av boxarna har direkt tillgång till utomhusvistelse via en grusbelagd rastgård och möjlighet att vara både inne och ute. Bredvid hundpensionatet finns ett antal utomhusboxar med skydd mot sol och regn. Mellan utomhusboxarna finns en stor inhägnad gräsbelagd rastgård.

Garage/magasin

Dubbelgarage uppfört i trä på gjuten platta med smörjgrop. På taket ligger lertegel. Byggnaden är isolerad och anslutning för tre-fas finns. Ovanvåningen inrymmer traditionellt magasin.

Ladugård

Träbyggnad med lertegeltak som inrymmer stall med en box och en spilta, loge för förvaring samt vedbod.

Jordkällare

Jordkällare av kalksten.

Areal

Areal enligt fastighetsregistret uppgår till 6 475 kvm.

Inteckningar

Summa inteckningar: 304 400 SEK

Taxeringsvärde

Totalt taxeringsvärde är: 1 080 000 SEK och fördelas över 838 000 SEK på byggnadsvärde och 242 000 SEK på småhusmark.
Taxeringsvärdet är fastställt för taxeringsår 2021.
Typkod: 220-småhusenhet.

Visning

Visning av fastighetens byggnader sker efter överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Försäljningssätt

Försäljning av fastigheten sker genom öppen budgivning till ett utgångspris av 3 400 000 SEK. Vid intresse från flera budgivare kommer försäljningen att
slutföras genom budgivning. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.

Betalningsvillkor

10% av köpeskillingen erlägges kontant som handpenning vid kontraktstecknandet och resterande senast vid tillträdet.

Städning

Bostadshuset överlämnas flyttstädat.
Ekonomibyggnader överlämnas grovstädade.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss