fbpx

Lantbruk

Välbevarad Skånegård

Högstbjudande

5 950 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • Kontakta mäklaren för visning.

Anmäl intresse

Om fastigheten

I utkanten av Tollarp finner vi denna klassiska skånegård med stenlagd innergård, putsad fasad och spröjsade fönster. Gården är smakfullt renoverad med en genomgående lantlig och rustik känsla. Fastigheten omfattar ca 6,6 ha och består av en tilltagen tomt med trädgårdsland, samt bevattningsbar åkermark planterad med havtorn, björnbär, äpplen, päron och plommon som ger intäktsmöjligheter från start.
Varmt välkomna!

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

KRISTIANSTAD ÖSTRA VRAM 7:31

Adress

Lastbilsvägen 61 29891 Tollarp

Totalareal
6,6 ha
Tomtområde
6,6 ha

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Mangårdsbyggnad

Den karaktärsfyllda skånegården i U-formation ger ett inbjudande intryck med den stenlagda innergården. Av totalt ca 255 kvm byggnadsyta utgör ca 190 kvm bostadsyta (biyta avseende sovrum och kontor ej inräknat). Resterande ca 65 kvm avser den västra längan som idag används som livsmedelslokal. Denna byggnadsdel är möjlig att renovera till bostadsdel då den är förberedd för badrum, golvvärme och fönster av bostadskvalitet.

Bostadshuset är modernt och smakfullt renoverat för att bibehålla den rustika och lantliga känslan. Vi finner inslag av massiva trägolv, synliga takbjälkar och vedspis i köket. Nedervåningen erbjuder en rymlig hall där vi till vänster finner vardagsrummet med vedkamin och öppet upp i nock. Rakt fram från ytterdörren en trappa upp till övre plan och ett av husets sovrum. Till höger om hallen finner vi vidare kök med matplats. Även köket är öppet upp i nock och erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Intill köket har vi badrum med dusch, samt tvättstuga med groventré. Går vi igenom köket finer vi i nästa hall en trappa upp till ytterligare sovrum och kontor på övre plan, samt vidare två sovrum på markplan.

Mangårdsbyggnaden antas vara uppförd under 1800-talet och är totalrenoverad mellan åren 2005 och 2010. Stomme i trä som är isolerad med stenullsskivor, ca 1/3 av huset är uppfört på torparegrund och 2/3 på platta, vit putsad fasad på stenullsskivor och tak av enkupiga tegelpannor. Tvåglasfönster med energifilm, blåmålade fönsterkarmar och spröjs som matchar huvudentréns parytterdörr.

Arealuppgifter byggnad

Observera att arealen av bostaden inte är exakt och avvikelse kan förekomma.

Uppvärmning

Huset värms i huvudsak upp via en nyinsatt vedpanna med ackumulatortank och separat varmvattenberedare. Vidare finns även vedkamin i vardagsrummet.

V/A

Kommunalt vatten till bostadshuset, vidare finns även en borra på 35 meter med en effekt på 300 minutliter som idag används till bevattning av åkermarken.
Avloppet är enskilt i form av tvåkammarbrunn med en infiltrationskammare samt infiltrationsbädd.

Trädgård

Stor tomt om ca 0,6 ha med en egen liten skogsdunge, trädgårdsland och fruktträd som ger både aprikos, valnöt, mandel, nektarin, persika, äpplen och plommon.
Låsbart trädgårds/förvaringsskjul av plåt är uppfört intill gårdsplanen. Vidare finns även en jordkällare.

Arealuppgifter

Den totala arealen är uppmätt via kartverktyg till ca 6,6 ha. Av dessa utgör ca 5,6 ha åkermark, ca 0,6 ha tomtmark, resterande 0,4 ha utgörs av övrig mark såsom väg, släntar och åkerkanter.

Exakt areal fastställs av lantmäteriförrättningen. Se karta för föreslagna fastighetsgränser, blå markering.

Åkermark

Den totala arealen åkermark är uppmätt till ca 5,6 ha fördelat på två skiften om 5,31 respektive 0,29 ha enligt SAM. Hela arealen är bevattningsbar med droppbevattning via borran.
Idag är åkermarken planterad med havtorn, björnbär, päron, äpplen, plommon, rabarber och vall.

Jakt

Jakten är ej upplåten och tillfaller köparen på tillträdesdagen. Vanligt förekommande vilt i området är rådjur, hare, fasan, hjort och vildsvin.

Visning

Visning bokas med ansvarig fastighetsmäklare.

Lantmäteriförrättning

Försäljningen gäller del av fastigheten Kristianstad Östra Vram 7:31. Lantmäteriförrättning, avstyckning krävs för att ändra i fastighetsbilden och skapa nya gränser. Säljare och köpare delar på kostnaden för lantmäteriförrättningen. Tidsåtgången för lantmäteriförrättningen bedöms uppgå till ca 1 år. Tillträde till fastigheten och full betalning kan ske först efter att lantmäteriförrättningen är klar och har vunnit laga kraft. Vid önskan om tillgång till fastigheten före det att lantmäteriförrättningen är klar och har vunnit laga kraft, kan detta diskuteras med mäklare.

Energideklaration

Energideklaration utförs på köpares begäran.

Friskrivning

En friskrivningsklausul kommer att finnas med i köpekontraktet där säljaren friskriver sig från fel eller brister i fastigheten. En köpare skall vara medveten om att en friskrivning av detta slag är mycket långtgående

Ytterligare förvärvsmöjligheter

Möjlighet finns att förvärva resterande del av fastigheten, ca 3,8 ha varav ca 3,4 ha åkermark planterat med havtorn, blåbärsstry, krusbär, björnbär, sparris och vall, samt gårdsbutik/loge/stall.

Möjlighet finns även att förvärva säljarens odlingsföretag, inklusive inventarier, maskiner, kundstock, leverantörer samt webshopen.
www.wramsskafferi.se.

Det finns även möjlighet att överta arrende om 4 ha åkermark.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare, Emma Hansell, för mer information.

Områdesbeskrivning

Avstånd
Ca 1,5 km till Snödroppens förskola.
Ca 2,5 km till de två skolor i Tollarp med klasser från förskoleklass upp till klass 9.
Ca 1 km till närmsta busshållplats.
Ca 2 km till Kristianstad C
Ca 10 km till Kristianstad Österlen Airport
Ca 40 km till Hässleholm C
Ca 80 km till Malmö
Ca 90 km till Sturup

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 4 600 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter