Lantbruk

Vackert och naturskönt på Söderåsen

Högstbjudande

4 450 000 kr

Budgivning pågår

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
5,7 ha
Tomtområde
5,7 ha
Boyta
100 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

KLIPPAN Ljungby 6:4

Adress

Slättåkra 917 26453 Ljungbyhed

Om fastigheten

Charmig gård som är högt och naturskönt beläget på kanten av Södersåsen. Vackra Söderåsen ligger endast en timme från Malmö och ca 30 min från Helsingborg. Bostadshuset är nyuppfört 2007 och är ytterst välskött och i mycket bra skick. Med areal om totalt 5,7 ha är marken lämplig för hästar eller annan djurhållning. Härlig gårdsmiljö med uthus där det finns många möjligheter, exempelvis att inreda stall och/eller annan hobbyverksamhet.

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Boningshuset är nyuppfört 2007 och omfattar 100 kvm enligt taxeringsuppgifter. Byggnaden är uppförd med trästomme bakom träfasad och under taktegel. Gjuten platta med vattenburen golvvärme på bottenplan och vattenburna radiatorer på ovanvåning. Värmepanna Nibe fighter med återvinning, ny kompressor 2020. Isolerglasfönster. Genomgående ekparkettgolv i alla rum förutom badrum. Eget vatten från brunn (vattenprov finns från 2020). Enskilt avlopp till
trekammarbrunn och infiltration från 2007.
Planlösning bottenplan
Förstukvist med entré till ljus och rymlig hall. Allrum med öppet upp i nock, täljstenskamin och utgång till uteplats. Öppen planlösning till kök.
Duschrum med kakel och klinker, dusch, tvättmaskin, panna, toalett och handfat. Två sovrum med klädgarderob.
Planlösning ovanplan
Allrum med två takfönster och öppet till bottenplan. Två sovrum.

Ekonomibyggnader

Fd stallbyggnad
På gavel av fd stallbyggnad har år 2013 byggts ett uterum om ca 25 kvm med tak upp i nock, tegelgolv och fönster i tre väderstreck. Träfasad under eternittak. Detta utrymme är ett härlig tuterum för festliga sommarkvällar men är också lämpligt för exempelvis ateljé, hobbyrum mm. Fd stalldel som numera är i ett öppet
utrymme, ca 50 kvm med garageport. Utmärkt utrymme för garage/hobby/verkstad. Byggnaden har en putsad fasad.
Logbyggnad
Loge i vinkel till stallbyggnad, uppförd i trä under plåttak.
Magasinet
Byggnad i trä under eternittak. I byggnaden finns förrådsutrymme och vedbod.
Fd hönshus
Byggnad i trä som har ett invändigt renoveringsbehov. Tidigare har detta använts som hönshus och därefter gästhus. Bottenplan om ca 20 kvm och därutöver ovanvåning.

Arealuppgifter

Enligt fastighetsutdrag omfattar fastigheten 57 000 kvm. Marken är fördelad på två skifte där området vid gården omfattar ca 4 ha som till största del är betesmark. Betesmarken är upplåten genom 1-årigt arrendeavtal. Strax söder om gården finns andra skiftet som omfattar ca 1,7 ha och består av skog/skogsimpediment.
Angränsande fastighet
Angränsande fastighet österut omfattar 2,85 ha och är till största del lövskog med vacker skogsbäck. Denna fastighet överlåts som separat försäljning och möjligheten kan finnas att förvärva även denna.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 65 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss