Lantligt boende

Vackert belägen hästgård utanför Uppsala

Högstbjudande

8 500 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
4,2 ha
Åkermark
4,0 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Boyta
124 kvm
Antal rum
7 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

UPPSALA DALBY 10:8

Adress

Dalby 35 75591 Uppsala

Om fastigheten

I det natursköna området Dalby 19 km från Uppsala centrum, ett stenkast från Ekoln ligger denna fina hästgård. Gården med dess byggnader uppfördes så sent som 2004. På fastigheten finns ett bostadshus om 1,5 plan, ett stall med 7 boxplatser, ett lösdriftstall godkänt för 13 hästar, maskinhall och verkstadsbyggnad samt en rymlig loge. Samtliga byggnader är i mycket gott skick och väl lämpade för sina ändamål. Från verandan på huset har man utsikt över gårdens trädgård med en mängd olika typer av fruktträd och det vackra landskapet. Här har ni även utsikt över gårdens paddock vilket gör att man på ett tryggt och bekvämt vis kan övervaka barnens ridövningar. På gården har det bedrivits en avels-och uppfödningsverksamhet av hästar vilket innebär att den är anpassad för detta vilket märks i de små detaljerna. Exempelvis finns här en kamerakabel dragen från stallets fölningsbox till det stora sovrummet i bostadshuset för att kunna övervaka fölningar. Man ska dock inte känna sig begränsad till tidigare ägares användningsområden.De olika byggnaderna är väl tilltagna och skulle även lämpa sig för någon som bedriver exempelvis en mindre entreprenadverksamhet. Gårdsplanen är rymlig och uppställningsmöjligheterna är goda.

Fastigheten har en egen tillfartsväg med bom och boningshuset är på betryggande avstånd från trafikerad väg vilket gör den mycket barnvänlig och privat. Endast 1 kilometer ifrån bostaden finns en förskola och skolskjutshållplatsen för de äldre barnen finns vid ett par hundra meter bort. Buss 108 trafikerar området och tar dig till och från Uppsala under de vanligaste kontorstiderna. Här finns goda möjligheter för en familj att leva ett stillsamt liv på landet, men med närhet till Uppsala och all service som det innebär. Välkommen att kontakta undertecknad fastighetsmäklare för mer information eller anmäla sig till visning.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnad

Bostadshuset är en trevlig och välplanerad Smålandsvilla uppförd 2004 om 1,5 plan på 124 kvm BOA med en intilliggande stor rymlig veranda. Huset är uppfört på en krypgrund med stomme av trä och en fasad med rödmålad stående träpanel. Taket består av tegelfärgade betongpannor. Huset värms upp av en frånluftsvärmepump som driver ett vattenburet värmesystem. Vattnet är enskilt och kommer ifrån en borrad brunn och avloppet är även det enskilt och består av en trekammarbrunn. En ny energideklaration finns upprättad 2020-08-25. I samband med detta utfördes även en överlåtelsebesiktning som kan delges intressenter på begäran. Att en överlåtelsebesiktning genomförts innebär dock inte att köparens egna långtgående undersökningsplikt minskar.

När du först kliver in i huset välkomnas du av en luftig entré. Bottenplanet består av ett kök, två sovrum, ett vardagsrum, ett badrum och en tvättstuga som även tjänar som groventré med goda möjligheter att hänga av sig smutsiga stallkläder. Ovanvåningen består av två rymliga sovrum med snedtak, ett vardagsrum, ett badrum samt ett mindre förråd. Samtliga rum i huset har likadana ekgolv vilket ger ett mycket trevligt intryck. Byggnaden är väl omhändertagen vilket syns både invändigt och utvändigt. Ritningar och specifikationer som uppfördes vid byggnationen finns noggrant sparade i en pärm som köparen får tillgång till.

Sedan byggnaden uppfördes har ett plan till inretts vilket innebär att den taxerade ytan inte överensstämmer med den faktiska ytan. Enligt planritningar var vid uppförandet, den övre våningen förberedd för 33,2 kvm BOA. Vid en uppmätning beräknades golvytan på ovanvåningen till ca 55 kvm.

Byggnaden omgärdas av en stor och luftig trädgård med anlagda rabatter och flera olika typer av fruktträd. Den tidigare ägaren har haft en passion för odling av blomman Gladiolus och stora ytor är därför anpassad för den typen av växter.

Stall

Stallanläggningen är en stor L-formad byggnad innehållande tre olika brandceller och som uppfördes 2004. Stalldelen som är en enskild brandcell, med en taxerad area om 117 kvm är modern och fräsch, innehåller 6 stora boxplatser varav en är en fölningsbox med en kamerakabel dragen till sovrummet i boningshuset, samt en mindre box. Till stallet finns även en sadelkammare med tvättställ.

Foderlada

Intill stallet, i en egen brandcell, finns en stor och rymlig foderlada med gjutet betonggolv som lämpar sig väl för sitt ändamål men som även kan användas till exempelvis maskinuppställning.

Verkstad

Den tredje brandcellen i byggnadskomplexet består av en rymlig och praktisk verkstad om 60 kvm med två vikportar. Byggnaden praktiska bänkytor finns längst med ena kortsidan och god belysning gör att man kan arbeta obehindrat, även mörka vinterkvällar.

Ligghallen

På gården finns även en ligghall med en liggarea om 97,47 kvm, godkänd för 13 hästar upp till 170 cm i mankhöjd.

Traktorgaraget

Ett rymligt traktorgarage, även lämplig för uppställning av exempelvis hästtransporter finns även det i direkt anslutning till gårdscentrum.

Arrende/nyttjanderätter

Tidigare ägare har genom ett muntligt arrende med kyrkan haft rätt att nyttja ett område om ca 0,6 ha med betesmark i direkt anslutning till gården. Kyrkan är villig att föra en dialog med ny köpare ifall intresse finns att arrendera men förbehåller sig rätten att neka utifall uppgörelse ej går att nå. Det finns i dagsläget staket tillhörande den tidigare ägaren uppsatt kring denna betesmark som utifall ingen uppgörelse går att nå plockas ned av säljaren innan tillträdet.

Tillträde

Tillträdet kan ske omgående eller enligt överenskommelse.

Information kring säljaren

Försäljningen sker genom ett dödsbo. Ingen av dödsbodelägarna har bott på fastigheten vilket innebär att vissa uppgifter har inhämtats från tredje part. Köparen ombeds att samråda med mäklaren utifall att det finns frågor om fastigheten av särskild vikt som behöver beaktas.

Foder och staket

På gården finns material till staketbygge samt foder som kan överlåtas kostnadsfritt till ny ägare om så önskas.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 350 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter