fbpx

Lantbruk

Vacker gård med strandlinje i Tämnaren.

Högstbjudande

9 750 000 kr

Försäljningssätt

Anbud senast sön 29 maj

Anmäl intresse

Om fastigheten

Mellan Östervåla och Månkarbo i Norduppland, med marker som sträcker sig hela vägen ner till sjön Tämnaren ligger vackra Öndbo med sina 75 hektar omkringliggande markområden. De generösa boningsytorna skapar plats för den stora familjen och markerna ger möjlighet till jord- och skogsbruk, djurhållning, odling, jakt och friluftsliv. Bostadshuset är stilfullt renoverat och ekonomibyggnaderna skapar stora möjligheter till många olika typer av verksamheter. En stor trädgård skapar en vacker inramning till denna mycket hemtrevliga gård.

På denna gård kan man få det lantliga lugnet och möjligheten att arbeta med djur och natur men även ha närhet till tätortens bekvämligheter. I Östervåla, sex kilometer bort finns matvarubutik och skola upp till årskurs nio. Till Uppsala tar det ca 50 minuter med bil vilket skapar goda möjligheter för pendling. Fiber och kontor i en intilliggande byggnad underlättar arbete hemifrån för den som har möjlighet till detta.

Varmt välkomna att boka in er på någon av våra visningar eller kontakta undertecknad mäklare!

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

HEBY ÖNDBO 1:2

Adress

Öndbo 206 74046 Östervåla

Totalareal
73,0 ha
Tomtområde
73,0 ha
Virkesförråd
5 724 m3sk
Boyta
215 kvm
Antal rum
8 st

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnaden

Bostadshuset är en vacker och representativ villa från början uppförd 1796 men som fick sin nuvarande utformning år 1906. Byggnaden är i 1,5 plan med stora och rymliga ytor som passar den stora familjen. Husets storlek uppgår enligt taxeringsinformationen till 215 kvm boyta och 10 kvm biyta men enligt uppmätning utförd av Husfoto uppgår den totala ytan till närmare 260 kvm. Nuvarande ägare tillträdde 2005 och byggnaden har sedan dess genomgått en total renovering där allt ifrån el- och avloppstammar till panel har bytts ut. Byggnaden är ljus och smakfullt renoverad där många fina detaljer sparats och framhävts istället rivits eller bytts ut. Det är en luftig byggnad med stor rymd men samtidigt med små avskilda rum som ger en trevlig och ombonad känsla där man kan dra sig undan och känna sig ostörd. Byggnaden värms upp med hjälp av jordvärme samt en luftvärmepump. Det finns även en vedkamin i vardagsrummet samt vedspis i köket, och på ovanvåningen är det förberett för en till vilket gör att man även kan värma byggnaden med hjälp av ved vid behov. På nedre plan är det golvvärme i samtliga rum förutom i salen och i biblioteket. På ovanvåningen är det golvvärme i våtrummen. Byggnaden har även en kakelugn men den är för närvarande ur funktion. I direkt anslutning till huset finns ett inglasat uterum med vacker utsikt över de omkringliggande fälten och trädgården.

På nedre plan finner vi en välkomnande entré som leder in i en större hall. Vidare finner vi ett stort och rymligt kök med en köksö, matsal/vardagsrum, vardagsrum, en tvättstuga med dusch och toalett, ytterligare en toalett samt bibliotek. På ovanvåningen finner vi två sovrum med egna badrum, ett mindre sovrum samt tv-rum.

Byggnaden har fiber installerad. Vattnet kommer från en nyborrad brunn med ordentliga filter. Senast gjordes vattenprov år 2021 med godkänt resultat.

Brygghus/bod

Brygghuset är en byggnad med flera olika delar i nära anslutning till bostadshuset. Här finns kontor, dusch, toalett, sovrum, omklädningsrum samt mat och vinkällare. Detta hus är perfekt att använda som gästhus, om man vill kunna arbeta ostört och till omklädningsrum om man inte vill behöva ta smutsiga arbetskläder med sig in i bostadshuset. Ovanvåningen har börjat renoveras och golvet/bjälklaget är isolerat. Ena halvan av byggnaden är en oisolerad bod som används för att förvara trädgårdsredskap. Duschen lånas ibland av tomtarrendatorer.

Traktorlider

Traktorlidret är ett gediget bygge på gjuten platta. Byggnaden rymmer traktor eller upp till två bilar. Lidret är brandisolerat mot övriga byggnader.

Magasinet

Magasinet är en stor byggnad i tre plan med många användningsområden. Byggnaden rymmer förutom stora förvaringsutrymmen ett isolerat och varmbonat förråd om ca 21 kvm och en isolerad verkstad/snickarbod som värms med en luftvärmepump. Förvaringsytorna på nedre plan lämpar sig väl till förvaring av maskiner och annat. En våning upp finns ett stort utrymme som med fördel kan inredas till festlokal. Byggnaden fick nytt tak 2006 och söderfasaden byttes 2011 och då byttes även fönstren ut på den sidan.

Växthus

Byggnation av ett växthus om 4 kvm är påbörjat men ej färdigmonterat. Ett trädäck om 10 kvm är förberedd samt el och vatten är framdragen. Vattnet kommer från den gamla brunnen på gården vilket gör att det ej konkurrerar med dricksvattnet. Samtliga delar till växthuset finns och ingår i köpet.

Logen

Logen är en stor ekonomibyggnad som används till förvaring. Byggnaden är i behov av renovering.

Badhus

Vid Tämnarens strand finns en mindre stuga om ca 10 kvm. Stugan har stort renoveringsbehov men har med sitt mysiga läge stor potential att bli en härlig tillflyktsort för sommarens grillningar eller ett hus att värma sig i vid vinterns skridskoturer på sjön.

Jordkällare

På fastigheten finns även en jordkällare med renoveringsbehov.

Skogsuppgifter

Fältarbetet för skogsbruksplanen utfördes 2013 och är uppdaterad per 2021-01-01. Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Skogsvård

Ett område om ca 1,75 ha är markberett 2021 men i behov av återplantering. Utöver det finns behov av röjning och gallring i vissa bestånd. För mer information, se bifogad skogsbruksplan.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Inägomark

Jordbruksmarken omfattar ca 30 hektar och är belägen strategiskt kring brukningscentrum.

Arrende/nyttjanderätter

Jordbruksmarken som omfattar 30 hektar är utarrenderad med ettårskontrakt till en avgift om 36 000 kronor per år. Utöver detta så finns 22 utarrenderade tomter med sommarstugor på ofri grund som genererar intäkter om ca 140 000 kronor per år.

Jakt

Jakträtten är upplåten vederlagsfritt genom ett skriftligt avtal men är tillgänglig för köparen från tillträdesdagen. På fastigheten finns i första hand rådjur, vildsvin, älg och det för området normalt förekommande småviltet.

Forn- och kulturlämningar

På fastighetens södra del finns en registrerad fornlämning i form av en stensättning.

Fiske

Fastigheten har 1,056 % av andelarna i Tämnarens Fiskevårdsområdesförening. Det ger ägarna rätt till fiske i sjön men gäster behöver lösa fiskekort. Nätfiske i sjön är helt förbjudet.

Naturvärden

I södra delen av marken finns två områden avsatta som naturvårdsavtal.

Städning

Bostadshuset överlämnas i välstädat skick. Övriga byggnader kommer att tömmas på det lösöre som inte köpare och säljare kommit överens om ska säljas till köparen. Det lösöre som finns kvar på fastigheten vid tillträdet tillfaller köparen.

Tillträde

Tillträde sker efter överenskommelse, dock tidigast den 1 augusti.

Förvärvstillstånd

För att juridisk person ska kunna förvärva detta objekt krävs förvärvstillstånd. För köpare som behöver förvärvstillstånd skall tillträde ske inom 14 dagar från beviljandet därav om inget annan avtalats. I övriga fall enligt särskild överenskommelse. I båda fallen gäller som förutsättning för tillträde att köpeskillingen erlagts i sin helhet.

Visning

Visning av byggnaderna annonseras ut på hemsidan. Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

Arealuppgifter

Köparen är medveten om att areal enligt skogsbruksplanen ej överensstämmer med taxerad areal. Enligt skogsbruksplanen uppgår arealen till 75,5 hektar och enligt taxeringen uppgår den till 72,99 hektar. Enligt karttjänsten SeSverige uppgår arealen till 75,69 hektar.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 4 000 000 kr

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Övrigt

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna anbud senast sön 29 maj

Högstbjudande: 9 750 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter