Lantbruk

Betagande vackert belägen virkesrik skogsgård om ca 29 ha

Högstbjudande

4 500 000 kr

Försäljningssätt

Anbud senast mån 31 aug

Visning

 • tor 20 aug, kl 17:00 - 18:00

  Läs villkor

  Intresseanmälan för visning av byggnaderna krävs. Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

  Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på www.lrfkonsult.se/fastigheter/ . Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig och genom att klicka på olika områden få upp aktuell information om t.ex. skogens ålder och virkesvolym.

 • lör 22 aug, kl 11:00 - 12:00

  Läs villkor

  Intresseanmälan för visning av byggnaderna krävs. Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur, ev pågående jakt och liknande.

  Den här fastigheten har en interaktiv Gårdskarta på www.lrfkonsult.se/fastigheter/ . Klicka upp Gårdskartan i din mobila enhet så kan du bland annat få information om var på fastigheten du befinner dig och genom att klicka på olika områden få upp aktuell information om t.ex. skogens ålder och virkesvolym.

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
28,7 ha
Skogsmark
26,0 ha
Impediment
1,1 ha
Övrigmark
1,0 ha
Åkermark
0,4 ha
Väg och kraftledning
0,2 ha
Virkesförråd
6 246 m3sk
Boyta
110 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

VIMMERBY LIDHEM 1:11

Adress

Vrångfall 650 59894 Vimmerby

Om fastigheten

Välkommen till Udden! En enskilt belägen pärla vid Lilla Lundsjön. Virkesrik med hög bonitet. Vackert boende och väl underhållna byggnader. Goda jaktmöjligheter efter älg, kron- och dovvilt samt rådjur och vildsvin. Fiske i flertalet sjöar inom byn Lidhem. Det här ett tillfälle som kanske inte kommer tillbaka på generationer. Välkomna på visning!

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Flygfilm

Fakta

Byggnader

Mangårdsbyggnaden

Boningshuset ligger vackert på just Udden som gården heter. Det är ca 80m ner till Lilla Lundsjön som löper efter större delen av fastighetens sydvästra gräns. Stora gräsytor och vackra frukt- och lövträd omgärdar trädgården. Välkommen in!

PLANLÖSNING ENTRÉPLAN

Entré till FARSTU och HALL med ljusa väggar, plastmatta och plats för avhängning av ytterkläder. Ingång till kontor, badrum och vardagsrum. Till vänster ligger VARDAGSRUMMET som är rymligt med plats för matgrupp och soffmöbel. Öppen spis med central placering. Fönster i tre väderstreck. BADRUMMET (renoverades -14) Har plastmatta på golv och vägg. Utrustning: WC, duschhörna bakom glasdörrar. Kommod med ett handfat samt linneskåp. KÖKET har plastmatta och ljusa väggar. Äldre köksinredning. Utrustning: Vedspis, Kyl-Frysskåp, bänkdiskmaskin. Spis. Vidare ut till möblerbar HALL där man kan ha ett mindre köksbord. Ljus tapet och plastmatta. KONTOR med ljus tapet och plastmatta. Utsikt ner mot ladugården. GROVENTRÉ med pannrum och en mindre tvättstuga. Tvättstugan har plastmatta på golvet. Tvättmaskin och rostfri ho.

PLANLÖSNING ÖVRE PLAN:

Trappa till ALLRUM med slipat trägolv och mönstrad tapet. Utgång till balkong samt en öppen spis. Ingångar till de båda sovrummen samt till toaletten. SOVRUM 1 har laminatgolv samt ljus tapet och dörr till kattvind. SOVRUM 2 har laminatgolv och ljus tapet samt ingång till kattvind. TOALETT under snedtak med målat klinkergolv och ljusa väggar. WC och handfat.

BYGGNADSSÄTT

Taktyp/takbeklädnad: Betongtegel (Taket omlagt med ny papp och läkt 2017)
Utvändiga plåtarbeten: Lackerad plåt
Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasadtyp: Puts
Fönster: 2-glasfönster

Fiber finns framdraget till huset.
Vatten: Enskilt vatten från borrad brunn (ca 80m) Ledningar bytta till plast från brunnen till huset. Pumphus med hydrofor och filter Aqua invent MKN-20
Avlopp: Enskilt avlopp till 2- kammarbrunn, infiltration troligen till stenkista
Uppvärmning: Vattenburen värme gm. Luft/vatten-pump Nibe F 2120 (-19)
Ventilation: Självdrag

Ladugården

Ladugården är uppförd i trä med plåttak. Ca 25m x 8,4m i utvändigt mått. Innehållande skulle, loge, verkstad och förråd. Vidbyggd vedbod i trä med plåttak.

Magasin/vagnslider

Magasinet är uppfört i trä med plåttak samt grund av cementsten. Magasin på övre plan och vagnslider under.

Garage

Garage med plats för en bil. Uppfört i trå med plåttak. Gjutet golv och putsade innerväggar och tak.

Snickarboden

Snickarboden är uppför i trä med plåttak. Den inrymmer även utedass.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen upprättade i februari 2020 av Södra

Virkesförrådet har bedömts till ca 6 246³sk på 26 hektar skogsmark, lika med 240 m³sk/ha. Ca 4 500 m³sk har fått huggningsklass S1 eller S2. Trädslagsfördelning: 52 % tall, 40% gran samt 8 % löv & 1% ädellöv. Åldersklassen 105 år dominerar. Boniteten bedöms till 8,7 m³sk per ha. Tillväxten för närmaste året beräknas till 180 m³sk.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50% regeln). För nybildade fastigheter yngre än tre år gäller särskilda regler.

Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Jakten står fri för köparen på tillträdesdagen. Jakt efter älg och kronvilt bedrivs gemensamt med grannar på en areal om ca 650 ha. Övriga viltslag är dovhjort, rådjur och vildsvin.

Fiske

Fastigheten har del i fiske i flertalet sjöar inom Lidhems by. Fisket står fritt för köparen på tillträdesdagen.

Arrende/nyttjanderätter

Det finns inga pågående arrende- eller nyttjanderrätter. Inägomarken står fri för köparen på tillträdesdagen.

Forn- och kulturlämningar

Vid kontroll mot skogens pärlor hittades en registrerad kulturhistorisk lämning i form av en kolningsanläggning. med RAÄ-nummer:Locknevi 450:1. Lämningen är lokaliserad ca 220 m från bostadshuset, väster om infartsvägen.

Lös egendom

Fastigheten försäljs med lös egendom som ingår i köpet.

Vägsamfällighet

Fastigheten ingår i Dramstorps och Lidhems vägsamfälligheter

Sänkningsföretag

Fastigheten ingår i Lilla Lundsjöns sänkningsföretag

Friskrivningsklausul

Fastigheten säljes med sk. friskrivningsklausul.

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven inom Vimmerby kommun det senaste året. Kostnaden för förvärvstillstånd är 4 600 kr för privatperson och 7 100 kr för juridisk person.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 50 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter