Lantbruk

Virkesrik skogsgård om ca 70 ha med enskilt läge!

Högstbjudande

9 600 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast tor 14 maj

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
70,7 ha
Skogsmark
54,2 ha
Skogsimpediment
1,9 ha
Inägomark
13,0 ha
Övrigmark
0,6 ha
Väg och kraftledning
1,0 ha
Virkesförråd
15 370 m3sk
Boyta
115 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

VIMMERBY SYSERUM 1:13

Adress

Ekeby 520 59896 Vimmerby

Om fastigheten

Välkommen till Dunsjönäs! Vackert och enskilt belägen skogs- och jaktfastighet med väl samlad ägofigur. Skogsmarken omfattar 54 ha med ett bedömt virkesförråd om 15 370 m³sk varav hela 13 700 m³sk ligger i huggningsklass S1 & S2. Bonitet om 7 m³sk. Den större delen av skogen finns i åldersklassen 95-105 år. Bostadshus om 105 kvm i soligt läge med uppvuxen trädgård. Jakt efter framförallt vildsvin, kronvilt, älg och rådjur. En mycket trevlig fastighet. Välkommen på visning!

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Bostadshuset

Bostadshuset ligger vackert med stor tomt och uppvuxen trädgård. Fint solläge och utsikt över den intilliggande hagmarken. Porlandet från bäcken ger en fridfull känsla. Huset genomgick en del renoveringar i början av 80-talet, då det byggdes till badrum vid entrén och grovingång till köket . Fasaden byttes till plåt och taket lades om.

Taktyp/takbeklädnad: Plåt
Utvändiga plåtarbeten: Lackerad plåt
Grundläggning: Källare/torpargrund
Stomme: Trä
Fasadtyp: Plåt
Fönster: 2-glasfönster

Vatten: Enskilt vatten gm. grävd brunn (2st)
Avlopp: Enskilt avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration (-20)
Uppvärmning: Direktverkande el samt vedspis
Ventilation: Självdrag

Energideklaration utförd: Ej utförd

PLANLÖSNING ENTRÉPLAN:

Ingång till rymlig möblerbar HALL med ljus tapet och plastmatta. Ingångar till matrum, vardagsrum och badrum. Trappa till övervåning. BADRUM med plastmatta på vägg och golv. WC, tvättställ och tvättmaskin samt dusch. VARDAGSRUMMET har linoleummatta och strukturtapet. Öppen rörspis och fönster i två väderstreck. KÖK i vinkel med separat matplats. Ljusa väggar och plastmatta på golv. KÖKSINGÅNG med entré från baksidan. Utrustning kök: Vedspis, spis, fläkt samt fullhöjds kyl och frysskåp. MATRUM med ljus tapet och plastmatta.

PLANLÖSNING ÖVRE PLAN:

Trappa till MÖBLERBAR HALL med utgång till balkong. Ingångar till de båda sovrummen och dörr till kattvind. Lucka till vind. SOVRUM 1 har plastmatta och ljuslila tapet. En dubbelgarderob samt en enkelgarderob. SOVRUM 2 är det största sovrummet och ljus tapet och och plastmatta samt en dubbelgarderob.

Källardelen har två rum som hyser hydrofor och vattenpump samt varmvattenberedare om ca 150 liter. Frysbox. Lucka till torpargrunden.

Ladugården

Ladugården är uppförd i trä med plåttak. Logdelen har trägolv och ladugårdsdelen har gjutet golv och uppmurade väggar. Separat mjölkrum med vvb, vattenpump och hyrofor.

Vedboden

Vedbod, uppförd i trä med plåttak. Här finns även ett utedass.

Magasinet

Magasin i två plan. Uppfört i trä med plåttak.

Garage/jordkällare

Garage med plats för en bil. Uppfört i trä med eternittak. Jordkällare.

Stallet

Stallbyggnad med skulle. Uppförd i trä med eternittak.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen upprättades i april 2020 av Karl-Olof Nilsson på Skogsfokus.

Virkesförrådet har bedömts till ca 15 370 m³sk på 54 hektar skogsmark lika med 284 m³sk/ha. Ca 13700 m³sk har fått huggningsklass S1 eller S2. Trädslagsfördelningen är som följer, 50 % tall , gran, 44 % tall samt 6 % löv varav 1 % är ek.. Åldersklasserna 90-109 år dominerar. Boniteten bedöms till 7 m³sk per ha. Tillväxten för närmaste året beräknas till 357 m³sk.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50% regeln). För nybildade fastigheter yngre än tre år gäller särskilda regler.

Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Forn- och kulturlämningar

Inom fastigheten finns en kulturlämning registrerad med RAÄ-nummer: Tuna 224:1. Det är lämningar efter sågverksamhet med spidda grund- och fördämningsstenar.

Naturvärden

Det finns inga registrerade områden med höga naturvärden på fastigheten.

Jakt

Jakten är utarrenderad med uppsägningstid om sex månader före avtalstidens utgång (30 juni). Fastigheten ingår Tuna Södra älg- och kronskötselområde. Vanligaste viltslagen är älg, kronhjort, vildsvin och rådjur.

Fiske

Fisket står fritt för köparen på tillträdesdagen.

Inägomark

Inägomarken är utarrenderad till 1/1 2025 med uppsägningstid om ett år.

Stödrätter

Enligt arrendekontraktet ska, stödrätterna vid arrendekontraktets upphörande, fördelas mellan arrendator och jordägare enligt följande.
Arrendeställets totala antal stödrätter ska fördelas mellan arrendator och jordägare med hänsyn till värdet av tilläggsbeloppet respektive grundbeloppet. Arrendatorn erhåller det antal stödrätter som motsvarar tilläggsbeloppet i förhållande till stödrätternas totala värde. Jordägaren erhåller det antal stödrätter som motsvarar grundbeloppet i förhållande till stödrättarnas totala värde.

Förvärvstillstånd

Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven inom Vimmerby kommun det senaste året. Kostnaden för förvärvstillstånd är 3 700 kr för privatperson och 5 700 kr för juridisk person.

Dikningsföretag

Fastigheten ingår i Dunsjö - Dalsebo dikningsföretag.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 13 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter