Lantbruk

Hästgård med skog

Högstbjudande

4 500 000 kr

Visning

  • sön 5 apr

    Läs villkor

    Kontakta mäklare Håkan Wiklund på 070-6911124 för tidsbokning

  • ons 8 apr

    Läs villkor

    Kontakta mäklare Håkan Wiklund på 070-6911124 för tidsbokning

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
77,7 ha
Skogsmark
63,0 ha
Skogsimpediment
3,6 ha
Inägomark
6,4 ha
Väg och kraftledning
2,9 ha
Småhusmark lantbruk
0,2 ha
Övrigmark
1,6 ha
Virkesförråd
5 898 m3sk
Boyta
148 kvm
Antal rum
5 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

ROBERTSFORS NORUM 3:2

Adress

Norum 61 91597 Bygdeå

Om fastigheten

Tillfälle att förvärva en mycket fin hästgård med tillhörande skogs- och åkermark – Endast 2,5 mil från Umeå ligger denna pärla! Tilltalande gårdstun med välunderhållen Västerbottensgård med många fina detaljer. Genomgående rejäla plankgolv, synliga takbjälkar på övervåningen, fina ljusinsläpp, fungerande kakelugn i salen och vedspis i köket som installerades 2009. Boningshuset som helrenoverades i början av 90-talet har 3-4 sovrum, två allrum, två badrum/WC samt mäktig hall med ryggåstak. Stallbyggnad i mycket gott skick med två stora fölboxar utomhus och två boxar inne. Allt är besiktigat och godkänt, här har tidigare verksamhet bedrivits. I samma byggnad ligger ett varmbonat garage med gjuten platta och fina förvaringsutrymmen på vinden. Huset värms upp via kulvert från separat byggnad med ved, här sitter dubbla acc.tankar samt solpaneler som täcker behovet av varmvatten sommartid. På tomten står även en renoverad bagarstuga med fin vedeldad bakugn. Från altanen i perfekt solläge han man här en härlig vy ner över tomten och delar av övriga fastigheten. Säljarna har även nyligen iordningställt en ridbana med belysning endast ett stenkast bort från stallet. Jakt kan såklart bedrivas på den egna marken, men möjlighet finns också att ingå i byns jaktlag.

Enligt skogsbruksplanen är fastigheten ca 78 ha, varav ca 63 ha är produktiv skogsmark. Virkesförrådet är beräknat till ca 5 900 m³sk
vilket medför ett medeltal på 94 m³sk per produktiv ha. Boniteten är bedömd till 4,6 m³sk per ha och år. Fördelningen över huggningsklasserna är relativt jämn med en tyngdpunkt på skog i huggningsklass G1. Perfekt för den skogsintresserade som har möjlighet att ägna sig år allt från röjning till slutavverkning på sin egna fastighet.

– God tillgänglighet via vägar i gott skick.
– Nära till all tänkbar service.
– Bli en byaman! Fastigheten har mantal.

För mer info/ intresseanmälan kontakta ansvarig mäklare Håkan Wiklund på Håkan.wiklund@ludvig.se alt Jägmästare Erik Grafström på erik.grafstrom@ludvig.se

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Västerbottensgård

Hall
Hall med gott om plats för klädavhängning via delvis skymd avdelning med hyllor och klädstång. Klinkers närmast dörren, längre in i hallen plankgolv. Härlig takhöjd upp till övre våningen där man ser de grova takbjälkarna.
Kök
Härligt lantkök med gott om plats för den stora familjen. Köket har vita luckor, blått mosaikkakel ovanför arbetsytorna och fina ljusinsläpp från tre väderstreck. På golvet ligger rustikt trägolv och på väggarna sitter vitmålad bröstpanel med ljus tapet ovanför. Utrustningen består av spis med häll och ugn, fläkt, vedspis installerad 2009 samt kylskåp. Här finns även tvättmaskin samt torkskåp installerat. Från köket nås husets matkällare via lucka i golvet.
Allrum/sal
Underbart rum med fint trägolv, ljusa väggar, vitmålat takpanel och som kronan på verket en fin kakelugn som eldats kontinuerligt i. Fönster i tre väderstreck som släpper in generöst med ljus och som i allra högsta grad bidrar till det härliga ljus som upplevs i rummet.
Sovrum
Sovrum på nedre plan, även det med fint trägolv. På väggarna sitter fräsch tapet i grå ton och förvaringen löses via garderober längst med ena väggen.
WC
Mindre WC på nedre plan med handfat samt spegelskåp.

Övre plan:
Allrum
Via fin trapp nås övre våningens allrum som verkligen är ett rum att trivas i. Rejält trägolv att gå på samt vackra timmerväggar, synliga takbjälkar och charmiga snedtak och språng. Allrummet är tillräckligt stort för att rymma både soffgrupp och TV, ett perfekt allrum för barnen som kommer att älska denna våning.
Sovrum
Stort sovrum i vinkel med rustikt plankgolv, vitmålade timmer väggar på de yttre väggarna samt gråmålad vägg in mot hallen. Rummet har platsbyggda, låga garderober för förvaring och trevliga ljusinsläpp i tre väderstreck.
Badrum
Utanför sovrum två så ligger badrummet med grått klinkers på golvet samt vitt kakel på väggarna. Här finns inbyggt badkar, WC samt handfat med spegelskåp. Från badrummet nås via tonad glasdörr en mysig bastu.
Klädkammare
Mittemot ingången till badrummet ligger en praktisk klädkammare med hyllor och klädstång.
Sovrum
På andra sidan av våningen ligger det andra sovrummet. Detta rum har tidigare varit avdelat i två rum, och går enkelt att återställa till det om behov finns. Även här ligger rustikt trägolv och väggarna utgörs av de vackra timmerstockarna som vitmålats.

Stallbyggnad

Fint stall som tidigare använts som verksamhet inom hästhållning. Två stora föl-stall utomhus samt två inomhusboxar. Allt är besiktigat och godkänt för ändamålet.
Rymligt varmgarage om ca. 60 kvm. Ovanför garaget samt delar av stallet finns rymlig vinda med generösa förvaringsutrymmen.

Bagarstuga

Mycket fin bagarstuga som renoverats på senare tid. Den timrade bagarstugan har en renoverad bakugn i fint skick, golvet utgörs av breda plankor och timmerväggarna är vitmålade. Utanför bagarstugan ligger ett förråd och framför byggnaden längst med framsidan finns stor altan.

Pannrum

Pannrumsbyggnad med plats för omklädning samt vedpanna som går mot dubbla acc.tankar. I anslutning till pannrummet finns stor vedbod.

Skogsuppgifter

Skogsbruksplanen är upprättad av Erik Grafström, LRF Konsult i Februari 2020. Fastigheten Norum 3:2 är belägen i Robertsfors kommun och är fördelad på två närliggande skiften. Enligt skogsbruksplanen är fastigheten ca 78 ha, varav ca 63 ha är produktiv skogsmark. Virkesförrådet är beräknat till ca 5 900 m³sk
vilket medför ett medeltal på 94 m³sk per produktiv ha. Boniteten är bedömd till 4,6 m³sk per ha och år. Fastigheten har en relativt jämn fördelning över huggningsklasserna med en tyngdpunkt på yngre gallringsskog i huggningsklass G1. Utöver detta finns även ca 15 ha röjningsskog och ca 19 ha i huggningsklasserna S1 och S2. Med andra ord finns goda möjligheter att aktivt få bruka skogsmarken med allt från röjningar till slutavverkningar. Tillgängligheten via väg är god med vägar i gott skick.

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.
Köparen har själv tagit ställning till aktuellt virkesförråd, beståndsarealer och åtgärdsbehov i skogen.

Köparen är medveten om att areal enligt skogsbruksplanen ej överensstämmer med taxerad areal.

Skogsvård

På fastigheten finns ca 9 ha behandlad kalmark i huggningsklass K2, där återväxtkontroll är en rekommenderad skogsvårdsåtgärd. Utöver detta föreligger röjningsbehov på ca 25 ha under planperioden. Även underröjning före gallring är föreslagen åtgärd på ca 4,3 ha.

Skogsvårdslagen

Det åligger köparen att överta ansvaret för samtliga lagstadgade åtgärder som finns på fastigheten per kontraktsdagen / tillträdesdagen.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Skattetal

Mantal 3/40

Naturvärden

På fastigheten finns inga registrerade naturvärden (Källa: Lantmäteriet via SeSverige)

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns två registrerade fornlämningar. Den ena är belägen i skifte 2, avdelning 8 och är en hamnanläggning med RAÄ-nummer: Bygdeå 58:1. Den andra lämningen är belägen i skifte 1, avdelning 7 och är ett gränsmärke med RAÄ-nummer: 59:1 (Källa: Riksantikvarieämbetet via Fornsök).

Välkommen ut i skogen!

Gå på virtuell visning med LRF Konsults Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

LRF Konsult byter namn!

Inom LRF Konsult pågår just nu arbetet att skapa ett nytt namn som passar vår strategi att växa de närmaste åren och som tar vårt arv i beaktande. Lanseringen av vårt nya namn sker under första kvartalet 2020. Namnbytet påverkar inte förmedlingsarbetet. Det fortsätter som tidigare med oförändrade villkor.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 848 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter