Lantbruk

Rofylld och charmig gård i Risselås

Utgångspris

1 500 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

 • Välkommen på visning den 4 juni!
  Anmälan krävs.

  Anmälan sker till:
  Sofia Palmkvist, 0670-61 47 75, sofia.palmkvist@ludvig.se
  Bengt Wiklander, 070-681 23 72, bengt.wiklander@ludvig.se
  Jennie Pålsson, 063-15 71 14, jennie.palsson@ludvig.se

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
10,4 ha
Skogsmark
2,5 ha
Inägomark
7,3 ha
Väg och kraftledning
0,6 ha
Virkesförråd
60 m3sk
Boyta
94 kvm
Antal rum
5 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

STRÖMSUND RISSELÅS 2:50

Adress

Risselåsvägen 119 83393 Strömsund

Om fastigheten

På Risselåsvägen 119, ett stenkast från centrala Strömsund, finns denna charmiga gård med smakfullt renoverat bostadshus, golvvärme i båda planen och installerad jordvärme. Mitt på gården vajar flaggstångens vimpel och här bor du rofyllt och med fantastisk utsikt mot Russfjärden. På gården finns ett flertal ekonomibyggnader som bl.a en trivsam bryggstuga med sommarboende på ena sidan och en gammal bagarstuga på den andra. Gården erbjuder även en ladugård i gott skick, ett garage/traktorgarage, en stor loge, lekstuga för de små och mycket, mycket mer! Till fastigheten hör 10,4 ha mark varav 7,3 ha är inägomark. Jakträtt. Välkommen att kontakta oss för visning!

Gårdskarta

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Flygfilm

">

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Taktyp/takbeklädnad: Plåt
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Grund: Betong
Stomme: Trä
Fasadtyp: Trä
Fönster: 3-glasfönster på entréplan och 2-glasfönster på källarplan

Vatten: Enskilt vatten - Från kallkälla
Avlopp: Enskilt avlopp - Trekammarbrunn med infiltration
Uppvärmning: Jordvärme
Ventilation: Mekanisk till/frånluft med värmeåtervinning

TV/Internet: Antenn och parabol/Mobilt 4G

DRIFTSKOSTNADER:
Uppvärmning/hushållsel : ca 25 000 kr/år
Försäkring: ca 14 000 kr/år
Vatten/avlopp: ca 2 400 kr/år
Renhållning: ca 1 900 kr/år

SUMMA: ca 43 300 kr/år
Observera! Driftkostnaden baseras på säljarens upplysning. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för upprättande av din boende kostnadskalkyl.

Energideklaration utförd: 2020-01-26
Energiprestanda, primärenergital: 78 kWh/m²/år
Specifik energianvändning, 69 kWh/m²/år
Energiklass lägenhet: C

RENOVERINGAR:
2017: Från 2017 och framåt har övervåningen renoverats med nya tapeter och nya golv i två av sovrummen. Köket har även fått sig en uppfräschning där man målat om.
ca 2005: Jordvärme installerades och ersatte el/vedpanna med ackumulatortank. Panna och tank finns kvar men är urkopplade, men möjligheter finns om någon önskar koppla in pannan igen.

PLANLÖSNING ENTRÉPLAN

HALL: Entré till rymlig hall med smakfull fondtapet och parkettgolv i ek. Direkt till höger är ett sovrum och vidare fram till vänster nås en inre hall där trappan till nedre plan, badrummet och ytterligare ett sovrum nås. Rakt fram i hallen tar du dig till köket och vardagsrummet. Från vardagsrummet nås det tredje sovrummet och en altan. Hela övre planet har golvvärme och på entréplan är det genomgående ekparkett i hall, vardagsrum och kök.

KÖK: Ljust och fint kök med gott om förvaring och plats för matlagning. Väggarna har vitmålad träpanel och på golvet ligger ett parkettgolv i ek. Från matplatsen har du fin utsikt mot sjön. Här finns: spis, fläkt, diskmaskin och fullstor kyl.

VARDAGSRUM: Ljust och trivsamt vardagsrum med fönster åt två håll. Härifrån når du planets minsta sovrum samt altanen som har ett soligt och fint läge och en milsvid utsikt över Ströms Vattudal.

WC: Badrum med ljus våtrumstapet och plastmatta på golvet. Här finns: wc, tvättställ, duschkabin, handdukstork och ett vädringsfönster.

SOVRUM: De tre sovrummen är smakfullt renoverade med nya tapeter, nya laminatgolv i två av dem och är i tre olika storlekar. I de två största finns garderober för förvaring och i det tredje en linnegarderob.

PLANLÖSNING KÄLLARPLAN

Entré via trappa till gillestuga/allrum med golvvärme. Härifrån nås pannrummet i den ena delen av rummet och vidare in i huset i den andra delen av rummet nås en matkällare, tvättstuga och två förråd varav ett av förråden har golvvärme. Gillestuga/allrummet behöver en uppfräschning.

I pannrummet står jordvärmeanläggningen och den gamla el/vedpannan med ackumulatortanken placerad. Här finns även plats för hobbyverksamhet med snickarbänk och verktyg. I pannrummet finns en dubbeldörr till utsidan.

I tvättstugan är det golvvärme och här finns en tvättmaskin, tvättbänk med ho, en duschkabin samt en wc. Här finns även den gamla varmvattenberedaren och avhärdaren placerad.

Bryggstuga

Timrad bryggstuga med anor från 1800-talet i bra skick för sin ålder som idag brukas som sommarboende på ena sidan med två rum och verkstad/bagarstuga på den andra. Taket är i stort behov att åtgärdas då takteglet är gammalt och flera tegelpannor är trasiga. Inne på logen finns det extra taktegel för att byta ut de trasiga tegelpannorna.

Sommarbostaden har elvärme och öppen spis som förmodligen går att elda i men bör undersökas och provtryckas innan användning då den ej varit i bruk på ca 20 år. Gamla trägolv ligger på golven och det är två charmiga rum.

I verkstads/bagarstuge-delen har inte bakugnen används på de senaste 45 åren så där måste man utföra en åtgärd innan användandet.

Sommarstuga

Sommarstuga uppförd på natursten med plåttak som består av ett rum.

Lekstuga

På gården finns även en lekstuga för de små.

Ladugård

Ladugård uppförd på natursten med timrad första våning till följt av ladugårdsbotten som är brädfodrad. Plåttak.

Djurstallarna skulle behöva en ordentlig renovering och ladugårdsbotten har används som snickeri/hobbylokal. Här finns också ett stort utrymme som används som förråd/metallverkstad.

Ladugården är i OK skick för sin ålder.

Garage

Garage uppförd på natursten med plåttak byggt i samband med husbygget 1983. I ena ändan är ett bilgarage med dörrar och i den andra ändan ett traktorgarage/carport utan dörrar.

Loge

Stor och gammal loge uppförd på natursten i bra skick med många utrymmen såsom vedbod, flertalet förråd, virkesupplag, garage m.m.
Plåttak i bra skick förutom en plåt som blåst av över virkesförrådet.

Matkällare

Matkällare med plåttak och grund i natursten i ok skick.

Smedja

Smedja i dåligt skick.

Sommarladugård

Timrad sommarladugård med plåttak som endast används som förråd.

Lada

Lada på ut odlingarna med plåttak som endast används som förråd.

Sommarboende med loge - Utarrenderat

Utarrenderat mindre sommarboende på ”Rösa” med tillgång till loge bredvid. Utarrenderat utan ersättning på livstid. För att se avtalet kontakta fastighetsmäklaren.

Älgslakteri

Älgslakteri utarrenderat till jaktlaget. För att se avtal kontakta fastighetsmäklaren.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad i april 2020 av Kalle Lennartsson. Enligt skogsbruksplanen omfattar skogsmarken 2,5 ha med ett virkesförråd om 60 m³sk.

Skogsvård

Enligt skogsbruksplanen finns inga lagstadgade skogsvårdsåtgärder.

Det åligger köparen att överta ansvaret för samtliga åtgärder som finns på fastigheten per kontraktsdagen.

Skogsvårdslagen

På brukningsenheter med produktiv skogsmark om 0 - 100 ha får maximalt 50 ha vara kalmark och skog under 20 år. På brukningsenheter över 100 ha produktiv skogsmark får föryngringsavverkning inte ske i sådan utsträckning att mer än hälften av brukningsenhetens produktiva skogsmarksareal kommer att bestå av kalmark och skog yngre än 20 år (den sk 50 % regeln). För nybildade fastigheter yngre än tre år gäller särskilda regler. Som brukningsenhet räknas normalt den produktiva skogsmark inom en kommun som tillhör samma ägare.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Jakt

Strömsund Risselås 2:50 ingår i Risselås-Vallens VVO som är på
ca 5 500 ha. Jakträtten omfattar både småvilt, älg och björn. Reglerna för älgjakten i VVO är att markägaren ska förfoga över 200 ha, egen mark eller arrenderad för att erhålla full köttlott vid deltagande i älgjakten.

Fiske

Ev fiskerätt beslutas om i samband med Lantmäteriförrättningen.

Arrende/nyttjanderätter

Åkermarken är utarrenderad i dagsläget till lokal bonde. Avtalet är utgånget men ej uppsagt, förlängs år för år. För kopia av avtalet kontakta fastighetsmäklaren.

Stödrätter

Den som arrenderar åkermarken innehar även stödrätterna.

Skoter

För den skoterintresserade så kan man köra direkt från gården för att ansluta till befintlig skoterled.

Båtplats

Båthus med plåttak i bra skick och med plats för två båtar. Står på byns samfällda mark nere vid Ströms vattudal.

Naturvärden

Enligt skogsbruksplanen finns inga naturvärden registrerade hos SKS på fastigheten.

Forn- och kulturlämningar

Enligt skogsbruksplanen finns inga forn eller kulturlämningar registrerade hos SKS på fastigheten.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för privatperson ej bosatt inom Strömsunds kommun. Du behöver däremot inte betala någon avgift om fastigheten är belägen i ett omarronderingsområde som inte samtidigt är glesbygd.

Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.

Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Jämtlands län.
Ansökningsavgift för privatperson: 4 600 kr
Ansökningsavgift för juridisk person: 7 100 kr om fastigheten är värd mindre än 10 miljoner kronor. Om den är värd mer blir avgiften 15 900 kr. För juridiska personer som förvärvar en fastighet från annan juridisk person i ett glesbygdsområde är avgiften 4 600 kronor. Du behöver däremot inte betala någon avgift om fastigheten är belägen i ett omarronderingsområde som inte samtidigt är glesbygd.

Övriga upplysningar gällande förvärvstillstånd: Förvärvstillstånd ansökes av köparen i samband upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller ansökningshandlingar och medverkar till att ansökan lämnas in till Länsstyrelsen

Visning

För visning av byggnaderna kontakta någon av handläggarna.
Ingen organiserad visning av fastighetens skogsmark kommer att ske via fastighetsmäklaren, en köpare får själv låta besikta och undersöka fastigheten. Vederbörlig hänsyn skall därför tas till jakt, rekreation samt intilliggande fastighetsägare.

Tillträde

Tillträde efter överenskommelse.

Fastighetsbildning

Fastigheten är under fastighetsbildning där stamfastigheten skall skiljas från skogsskiftet. Skogsskiftet säljs under benämningen Risselås 2:33.
Lantmäteriansökan är inskickad av säljaren under slutet på 2019.

Säljaren står kostnaden vid avstyckning. Om köparen väljer att fastighetsreglera in området till av köparen tidigare ägd fastighet, så står köparen kostnaden för förrättningen enligt fastighetsbildningslagen.

Köparen och säljaren skall vara skyldiga att tåla mindre jämkningar i fråga om områdets gränser, areal eller dylikt vilka kan komma att bestämmas vid förrättningen.

Arrende/nyttjanderätter

Utarrenderat mindre sommarboende på ”Rösa” med tillgång till loge bredvid. Utarrenderat utan ersättning på livstid. För att se avtalet kontakta fastighetsmäklaren.

Arrende/nyttjanderätter

Älgslakteri utarrenderat till jaktlaget. För att se avtal kontakta fastighetsmäklaren.

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Skogsinformation

Övrigt

Kontakta oss

Liknande fastigheter