Lantbruk

Unikt sjöläge Bråtabron 9 ha

Högstbjudande

1 925 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast ons 10 jun

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
8,9 ha
Tomtområde
8,9 ha
Virkesförråd
871 m3sk
Boyta
134 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

RONNEBY BRÅTABRON 1:16

Adress

Möljerydsvägen 42 37296 Backaryd

Om fastigheten

Lantställe i sommaridylliskt sjöläge med egen strand i sydväst läge intill Stora Angsjön. Gårdsstugan erbjuder ett gemytligt boende i äldre stil samt omgärdat av natursköna naturbetesmarker och stenrösen samt skogsmark. Strax intill gårdsstugan ner vid sjön finns även en mindre fritidsstuga med tillhörande bodar och brygga med egen sandstrand.

Pris 1 925 000 kr eller bud senast 2020-06-10

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Stugan

Stugan är byggd 1 ½ plan på en stensatt torpargrund. Stommen är timmerstomme och fasaden är av trä och taket är belagt med betongpannor. Uppvärmningen består av vattenburen värme kopplat till en vedspis. Eget vatten kommer från grävd brunn och avloppet är kopplat till en trekammarbrunn med godkänd infiltrationsbädd från år 1998. Husbocksförsäkring finns. Toaletten inrymmer dusch, tvättmaskin och varmvattenberedare.
Beräknad årsförbrukning: ca 800 KW/h (underhållsvärme och fritidsboende).

NB : 2 rum, groventré, toalett med dusch, kök med vedspis och finentré från framsidan.
ÖB : 2 rum, hal samt förråd.

Övrigt: Trädäck från år 2010.

Fritidsstugan

Fritidsstugan ligger i ett lugnt läge på en udde strax bakom gårdsplanen på fastigheten och har egen brygga med sandbotten. Fritidsstugan inrymmer allrum med öppen spis, hall/matrum med kamin samt angränsande mindre kök. El till stugan saknas och vatten medtages i dunkar och köksvatten leds till stenkista. Utedass finns i angränsande förråd.
Stugan är byggd på en torpargrund med trästomme och träfasad och ett tak belagt med plåt.
Trädäck/altan finns framför stugan.

Strax intill stugan finns ett mindre förråd med utedass

Ekonomibyggnader

Ladugården ligger närmast gårdsstugan är byggd i trä på en stensatt grund och inrymmer äldre stalldel med loge och är lämplig som förråd eller ladugård för får.
De finns även ett mindre förråd samt en stensatt potatiskällare.

Skogsuppgifter

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad i april 2020 av Gunnar Jönsson. Enligt skogsbruksplan omfattar skogsmarken 5,2 ha med ett virkesförråd om 871 m³sk. Skogsmarken utgörs av blandskog med dominans av lövskog angränsande de natursköna betesmarkerna.

Skogsbruksplan erhålles genom ansvarig mäklare genom kontakt via mail eller telefon.

Skogsbruksplanen är upprättad av Gunnar Jönsson och är ett hjälpmedel att undersöka fastigheten. Det åligger spekulant/köpare att själv kontrollera uppgifterna i skogsbruksplanen.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Inägomark

Inägomarken uppgår till 3,5 ha och utgörs av naturbetesmarker med kulturlämningar av stenrösen samt fina stenmurar. Markerna är delvis trädbevuxna med lövskog och tidigare hamlade askar. Eu-stöd finns till markerna.

Jakt

Jakträtten följer fastigheten på tillträdesdagen.

Fiske

Fiskrätt finns i flera sjöar inom byn Bråtabron samt Skärgöl genom del i fiskevårdsområde (avgift 100kr/år). Fiske ges även i Ronneby ån.
Se mer info i bifogad karta.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig.

Besiktning kan ske vid visning eller vid särskilt tillfälle efter överenskommelse med undertecknad. Besiktning av byggnader sker innan bud lämnas av sakkunnig besiktningsman, snickare, rörmakare eller liknande

Skogsbruksplanen är upprättad med för skogsbruksplanläggning gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna i skogsbruksplanen.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt s.k. sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HNS AB.

Den som slutligen köper fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel och brist som beror på ålder, byggnadssätt, underhåll eller användning.
Skogsbruksplanen är upprättad av Gunnar Jönsson och är ett hjälpmedel att undersöka fastigheten. Det åligger spekulant/köpare att själv kontrollera uppgifterna i skogsbruksplanen.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person.
Förvärvstillstånd kan komma att krävas av privatperson.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 100 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter