fbpx

Lantligt boende

Unik gård med eget spa och pool

Högstbjudande

4 695 000 kr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
2,2 ha
Tomtområde
2,2 ha
Boyta
273 kvm
Antal rum
11 st

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HÖRBY ÄLMHULT 2:32

Adress

Älmhult 6492 24295 Hörby

Om fastigheten

Varmt välkommen till denna unika fastighet, vackert belägen ca 1,5 mil öster om Hörby precis utanför Kilhult. Förutom ett charmigt bostadshus med tidstypiska detaljer såsom brädgolv och kakelugn bjuder fastigheten på riktig vardagslyx i form av egen spabyggnad. Spaet har bland annat bubbelpool, bastu och öppen spis. I direkt anslutning till spabyggnaden finner vi pool och ett stort trädäck som ligger i västerläge. Från trädäcket blickar vi ut över marken där det anlagts tre alldeles egna golfhål. En fastighet som måste upplevas på plats. Välkommen att boka in tid för visning!

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bottenvåning

Bostadshusets bottenvåning erbjuder flertalet väl tilltagna sällskapsrum med tidstypiska detaljer såsom brädgolv, kakelugn och kamin. Köket som ligger i direkt anslutning till hallen har gott om arbetsyta samt plats för ett större matbord. Köket är utrustat med ugn i bra arbetshöjd, integrerad mikrovågsugn, diskmaskin, kombinerad kyl och frys, spis, fläkt och vask. På bottenvåningen finns förutom sällskapsrummen även två mindre rum som går utmärkt att nyttja som sovrum eller kontor.

Ovanvåning

Även stora delar av ovanvåningen är täckt av det vackra brädgolvet. Här uppe finner vi fyra sovrum varav det ena som är beläget i husets östra gavel är större än de övriga tre. Därtill finns ett allrum samt två helkaklade badrum varav det ena är utrustat med dusch, handdukstork, wc samt handfat med kommod och det andra med badkar, wc, handfat med kommod och handdukstork. Badrummen renoverades 2003.

Källare

I källaren som man når från köket alternativt utifrån finns tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Här finns även en frys och hydrofor. Källaren sträcker sig under hela huset vilket ger väldigt gott om förvaringsmöjligheter.

Spa

Före detta stallbyggnad som med hjälp av arkitekt och byggfirma byggdes om till spa 2005.

I spaet finner vi en stor relaxavdelning med öppet upp till nock i taket vilket ger en härlig rymd. Mitt i rummet finns en bubbelpool som är nersänkt i marken där man kan sitta och blicka ut genom de stora fönsterpartierna. Här finns även en öppen spis, gott om plats till möblemang efter önskemål och en mindre köksdel med köksö. Köket som är från Ballingslöv är utrustat med kyl, frys, micro, två spisplattor och diskmaskin. Här finns även ismaskin som är ur funktion. Från detta rum tar man sig upp till det rymliga sovloftet.

Spaet erbjuder även bastu och omklädningsrum med duschmöjligheter. Omklädningsrummet går att dela av på mitten med hjälp av en skjutdörr av frostat glas.

Utemiljö

Fastigheten bjuder på flertalet olika utemiljöer. På baksidan av bostadshuset vetter trädgården åt söder. Här finns en stor blodbok ett kastanjeträd och ett körsbärsträd. Längs den södra kanten av trädgården finns röda vinbär, hallon och krusbär. Längs stengärdsgården växer hassel.

Runt spabyggnaden växer höstanemoner och stockrosor. I anslutning till spabyggnaden finns en stor uteplats som delvis är stenlagd och delvis bebyggd med trädäck. Här finner vi även poolen. Denna stora uteplats vetter åt väster vilket gör att vi här kan njuta av solnedgången tillsammans. Vid stenläggningen av uteplatsen växer fläderträd och även ett krikonträd.

Till väster om spabyggnaden har tre golfhål anlagts. Det finns utslagsplatser, bunkrar och greener. Golfhålen har inte gjorts iordning detta året.

Larm

Larm från Verisure är installerat i bostadshuset samt i spabyggnaden. Kostnaden för nuvarande larmavtal är 864kr/mån.

Ekonomibyggnader

Ekonomibyggnaderna som är formade som ett U skapar en trevlig gårdsbild. Dessa byggnaderna består av loge, stall, förråd och garage. Dessa byggnaderna har under senaste åren enbart nyttjats till förvaring och är generellt i behov av uppfräschning.

Vatten och avlopp

Provtagning av vattnet i brunnen genomfördes 2011-07-07. Vid denna tidpunkt var vattnet tjänligt.

Ny avloppsanläggning med slamavskiljare installerades 2001.

Friskrivningsklausul

Köparen av fastigheten informeras härmed om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Besiktningsprotokoll

Besiktning av bostadshuset och spabyggnaden utfördes 2020-11-17. Besiktningsprotokollet lämnas ut till intressenter vid förfrågan.

Säljaren informerar

Fuktskador kring takfönster på andra våningen förekommer.

Kilhult

I Kilhult finner vi F-6-skola och en förskola. Här finns även en lanthandel som är öppen alla dagar i veckan. Lanthandeln arrangerar vissa aktiviteter som tex grillkvällar.
Läs mer om skolan på https://www.horby.se/forskola-och-utbildning/grundskola/killhults-skola
Läs mer om lanthandeln på https://linaochevaslanthandel.wordpress.com

Svensköps byförening

Kilhult ingår i Svensköps socken som har en byförening (http://www.svenskop.com/). Byföreningen ger bland annat ut "Byanytt" 5 nr per år med info om vad som händer i området. Föreningen har tidigare år anordnat bland annat valborgsfirande, midsommar och julmarknad.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 3 900 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter