fbpx

Lantbruk

Trevlig gård nära tätort, 15 ha

Högstbjudande

2 995 000 kr

Försäljningssätt

Öppen budgivning

Visning

  • fre 24 sep, kl 14:00 - 15:00

    Boka tid för visning via hemsidan eller via kontakt med mäklare. Vi vill värna om allas vår hälsa och därför önskar vi tidsseparera visningarna i bostaden. Då er visningstid börjar stiger ni in och tar del av bostaden på insidan. Utsida och övriga byggnader tar ni del av innan eller efter med respekt för övriga spekulanter.

Anmäl till visning

Snabbfakta

Totalareal
14,8 ha
Tomtområde
14,8 ha

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

Hässleholm Högholma 1:56

Adress

Högholma 1083 28591 Markaryd

Om fastigheten

Gård med egen infartsväg norr om Emmaljunga, precis vid gränsen till Kronobergs län. Charmig gårdsbild med bostadshus från 1875 om ca 120 kvm och 5-rum och kök, stallbyggnad, vedförråd och gäststuga. Total areal om ca 15 ha som fördelar sig på 7,5 ha skog och 6 ha inägomark. Huset passar både till permanent- och fritidshus. Egen jakträtt. Här bor du lantligt men närheten till stor väg gör det lätt för pendlaren att ta sig till och från arbete. Det är endast 6 km till centrala Markaryd med affärer och många arbetsmöjligheter. Till Hässleholm är det ca 30 km. Varmt välkomna!

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Bostadshus

Bostadshuset ligger längst in på egen väg och är omgärdat av betesmark och skog. Hus från 1875 i 1,5 plan med kallvind och källare under del av huset med rum för hydrofor, vattenpump och filter (järn/mangan), resterande är torpargrund. Fasad och stomme av trä och tak av tegel, 2-glasfönster. Vatten från djupborrad brunn (70 m) och avlopp till trekammarbrunn (2+1) med stenkista. Ny infiltration erfordras. Uppvärmning via direktverkande el och två kaminer och en vedspis i kök. Tvättmaskin är placerad i logen.

Bostadsyta om ca 120 kvm fördelat på hall, vardagsrum med kamin, två sovrum, kök med vedspis, genomgångsrum/sovrum med kamin och innanför det ett sovrum till. Från köket nås vidare groventré med hall och badrum med dusch. Oisolerad vindsvåning. Fritidshusstandard med visst renoveringsbehov.

Ladugård

Ekonomibyggnad om ca 300 kvm med fasad av puts/trä och tak av eternit. Trägolv i del av logen och gjutet golv resterande del. El och vatten är indraget. Potatiskällare under del av byggnaden. Skärmtak på baksidan.

Vedförråd, 2 st

Enklare byggnad om ca 50 kvm med fasad av trä och tak av plåt. Innehållande vedförråd och lösdrift på baksidan.

Den andra vedboden ligger i början på infartsvägen och innehåller vedförvaring. Ved i förrådet ingår ej i köp.

Gäststuga

Isolerad stuga om ca 15 kvm med fasad av trä, tak av plåt och treglasfönster.

Besiktning och undersökningsplikt

Den slutgiltiga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick i vari den befinner sig.

Säljaren och dess representant friskriver sig ansvar för eventuella avvikelser för de uppgifter som lämnats i objektsbeskrivning mm. Syftet med uppgifterna är endast att underlätta köparens besiktning av fastigheten och ge spekulanter en grov uppfattning om fastigheten. Den som tänker köpa fastigheten måste ovillkorligen själv hämta in uppgifter om fastigheten, som han kan grunda sitt köpbeslut på.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Städning

Någon städning av byggnader eller mark kommer ej att utföras av Säljaren. Köparen har rätt att efter tillträdet göra sig av med all lös egendom på fastigheten alternativt överta lös egendom på fastigheten utan ersättning till säljaren.

Energideklaration

Energideklaration behövs ej på grund av att byggnaden på fastigheten inte är eller används som permanentbostad.

Inägomark

Inägomark bestående av åker och bete om totalt ca 6 ha, varav ca 2 ha åkermark och 4 bete enligt skogsbruksplan. Inget jordbruksarrende belastar fastigheten. Det går en bäck genom åker- och betesskiftena bakom bostadshuset. Undersök möjlighet att gräva trevlig kräftdamm i anslutning.

Skog

Skogsmark om ca 7,5 ha. Skogen består av blandad lövskog med en del gran. Uppskattat virkesförråd om ca 829 m3sk enligt säljares skogsbruksplan.

Jakt

Jakträtt ej upplåten utan övergår på köparen på tillträdesdagen.

Forn- och kulturlämningar

Det finns kulturhistorisk lämning (bytomt på samma ställe som gårdscentrumet) på fastigheten. Se Riksantikvarieämbetets hemsida för mer info: www.fmis.raa.se.

Driftskostnader

Elförbrukning - 25 000 kr
Försäkring - 3 800 kr
Renhållning 1 800 kr
Slamsugning 1 300 kr
Totalt 31 900 kr
(uppgifter från förra ägare som använt huset som fritidshus)

Dokument & bilagor

Kartor över fastigheten

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Boka visning


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter