Lantbruk

Trevlig gård i Orås

Högstbjudande

6 300 000 kr

Försäljningssätt

Bud

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
20,5 ha
Tomtområde
20,5 ha
Boyta
163 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

HÖRBY ORÅS 10:14 och 3:19

Adress

Orås 1030 24297 Hörby

Om fastigheten

Lantbruksfastighet om ca 20 ha med trevligt gårdscentrum. Bostadsbyggnaden har renoverats under 2000-talet och omgärdas av en uppvuxen trädgård med många spännande trädgårdsrum. Intill ligger det gamla stallet, dubbelgarage och stor maskinhall. Här finns även ett äldre gårdscentrum med utvecklingsmöjligheter.
Åkermarken om ca 18 ha för lantbrukaren eller för den som önskar bli det. 2 ha skog till den självverksamma eller kanske bara för rekreation.

Bilder

Visa alla bilder

3D-foto

Fakta

Byggnader

Bostadsbyggnad

Upprenoverad skånelänga med tillbyggnad i vinkel. Boaraea på 163 kvm och biarea på 96 kvm. Stor källare under delar av bostaden.

Från huvudentrén i mitten av bostaden kommer man in till rymlig hall med klinkergolv, ljust målade väggar samt råa tegelväggar. Innanför hallen finns ett helkaklat badrum med golvvärme, dusch, wc och handfat. Väster om hallen ligger köket som renoverades 2010, klinkergolv med golvvärme, ljusa väggar och träpanel i taket. I väster finns köksentré med hall och trapp upp till vinden. Helkaklat badrum med bubbelbadkar, wc och handfat, renoverat i början av 2000-talet. I anslutning till badrummet ligger tvättstuga med trapp ner till källaren samt utgång till trädgården. I den östra delen av bostaden finns ett allrum med vedkamin, i fil med sovrum/kontor, båda rum med laminatgolv. I tillbyggnaden innanför allrummet finns ett stort sällskapsrum i vinkel, med parkettgolv och utgång till altanen samt ett sovrum med laminatgolv.

Oinredd vind och källare med pannrum och förvaringsrum.

Stall- och loglänga

Ekonomibyggnad med murad stomme och yttertak av eternit och tegel. Äldre stall på 216 kvm och loge på 93 kvm.

Dubbelgarage

Dubbelgarage på 37 kvm. Lättbetongväggar och yttertak av plåt.

Maskinhall

Maskinhall uppförd i början av 2000-talet. Stolstomme klädd i plåt. Grusat golv. Ca 520 kvm.

Äldre gårdscentrum

Öster om maskinhallen ligger vad som tidigare varit ytterligare ett gårdscentrum, med bostadsbyggnad och kringbyggda stallängor. Byggnaderna är i sämre skick och i behov av renovering.​

Åkermark

Åkermark om ca 18 ha. Jorden ligger inom klass 6 och har till större del en lerhalt runt 10-15 %, enligt SLU och HS lerhaltskarta, en något högre lerhalt runt 15-20 % finns på det västra skiftet. Åkermarken ligger i 4 skiften och är i blockkartan uppdelat till 5 block.

Skog

Skogsmark om ca 2 ha som tidigare varit mosse, skogsområdet benämns Svarte mosse. Skogsbeståndet består till större del av självföryngrad björk och al, delvis fuktig och blöt mark. Ved har huggits för husbehov.

Stödrätter och brukande

Åkermarken har den senaste tiden brukats av fastighetsägaren. Tillträde till marken kan ske under hösten.
Stödrätter motsvarande blockarealen följer med fastigheten.

Vägar

Allmän väg fram till infartsvägen. Infartsvägen är en samfällighet och fastighetsägare som har skog i Svarte mossen har del i samfälligheten.

Jakt

Jakträtten på skogsmarken är utarrenderad till och med 2022-06-30. Fastigheten ligger med i licensområde för kronhjort.

Arealuppgifter

Arealen för hela fastigheten är 20,5 ha, enligt fastighetsregistret.
Arealen för all åkermark på på fastigheten är 18,1 ha, enligt blockkartan från 2020.
Arealen för all skogsmark på fastigheten är ca 2 ha, enligt uppmätning på karta.

Hörby Orås 3:19

Fastigheten Hörby Orås 3:19 ingår i överlåtelsen. Denna fastighet är olokaliserad och samintecknad med Orås 10:14. Fastigheten bildades genom sämjedelning år 1892 och har därefter inte registrerats med någon karta.

Visning

Kontakta mäklaren för att boka tid för visning.

Friskrivning

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där säljaren friskriver sig från ansvar för fel eller brister i fastigheten.

Maskinpark​

​Möjlighet för köpare finns att köpa till den maskinpark eller delar av den maskinpark som idag finns på fastigheten.​

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 993 000 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter