Skogsfastighet

Tillväxtfastighet med Västerbottensgård vid sjön

Högstbjudande

1 995 000 kr

Försäljningssätt

Intresseanmälan senast sön 27 sep

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
151,5 ha
Tomtområde
151,5 ha

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

VINDELN STORSANDSJÖ 1:7

Adress

Storsandsjö 15 92292 Vindeln

Om fastigheten

Tillväxtfastighet i Storsandsjön med tillhörande Västerbottensgård. Trivsamt gårdstun med hus, ladugård och garage, allt fantastiskt fin beläget precis vid sjön och med omkringliggande åkermark samt en del av den egna skogen i anslutning. Huset har under många år fungerat som sommarbostad, men renoveringsbehov föreligger. Huset värms upp med el, inget vatten är framdraget. Mindre gäststuga som är relativt nybyggd vid sjön, här finns även en bastu samt grillplats. Fint fiske i sjön där ädelfisk inplanterats. Det norra skiftet ansluter till Mjösjön, här finns en enklare fiskarstuga precis vid vattnet. Säljaren har även brutit in en ny väg och gjort en vändplan norr om detta, ett mycket fint läge för utflykter och rekreation.

Fastigheten Vindeln Storsandsjö 1:7 är belägen ca två mil utanför Vindeln och båda skiftena har bra åtkomst via väg. Totalt ca 148 ha varav 57 ha produktiv skogsmark med ett virkesförråd på ca 2433 m³sk vilket innebär ett medelförråd på ca 43 m³sk per produktiv ha. Medelboniteten är beräknad 3,9 m³sk per ha och år enligt plan. Av fastighetens totala areal om 148 ha är 74 ha naturreservat, skogskubiken per ha är dock beräknat på den mark som får brukas. Fastigheten är talldominerad till 51% följt av 31% löv och 18% gran.

Intresseanmälan till mäklare Håkan Wiklund, senast 26/9, detta till E-post; hakan.wiklund@ludvig.se
(Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta inkomna bud eller hålla en efterföljande budgivning om det blir flera intressenter. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.)

Visning av byggnaderna sker 8/9 mellan kl. 16:00-17:30. Anmälan via mail till mäklaren.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnad

Byggnadssätt

Stor, timrad västerbottensgård som är inredd på nedre plan. Stor hall, (oisolerad), rymligt vardagsrum med utgång till altan med magiskt läge mot sjön, delvis renoverat kök 2017, stort sovrum samt WC med förbränningstoa. Övre plan med tre stora, oinredda rum.

Sjöbod vid vattnet med mycket fint läge. Laminat på golvet samt vitpanelad vägg. Ny och fin kamin är installerad. I anslutning till sjöboden står en äldre bastubyggnad.

Rymligt, isolerat garage om ca. 120 kvm med gjuten platta samt stor port.

Stor ladugård i dåligt skick, taket sviktar kraftigt!

Enklare båthus vid sjön.

Gammal, timrad smedja vid sjön strax nedanför boningshuset.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen är väl medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Det kan således inte av Köparen uppfattas som någon garanti att uppgifterna korrekt återger fastighetens egenskaper.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Ludvig & Co ägnar sig åt, vad man enligt fastighetsmäklarlagen kallar, sidoverksamhet och förmedlar annonserbjudande till Hemnet Service HSN AB. Fast ersättning lämnas indirekt med 300 - 800 kr.

Jakt

Det större skiftet ligger inom Vindelns ÄSO. Det mindre gårdsskiftet ligger inom Storsandsjöns jaktklubb (licensområde)

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter