Kommersiell fastighet

Till försäljning – Vännäs Läger

Högstbjudande

3 950 000 kr

Anmäl intresse

Snabbfakta

Totalareal
2,1 ha
Tomtområde
2,1 ha

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

VÄNNÄS VÄNNÄS 50:30

Adress

Lägervägen 1A-1F 91134 Vännäs

Om fastigheten

Nu finns de historiska byggnaderna Vännäs läger till försäljning. Fastigheten rymmer idag 6 stora byggnader och har använts inom områden som utbildning, konferens och logi. Fastigheten har bra vägar tillsammans med omkringliggande grönområden.

Vännäs Läger ligger i Vännäs samhälle, cirka 3 mil väster om Umeå. I samhället finns all den närservice du kan önska dig samt bra tåg- och bussförbindelser.

Läs historien om Vännäs Läger samt få ytterligare information om vad byggnadsminne innebär i bifogad länk.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Tomtbeskrivning

Fastigheten mäter ca 21 000 kvm, har vägar fram till husen samt trivsamma grönområden med träd och hällar.

Byggnader

Lägervägen 1A

Denna byggnad utgjorde logementet och kallades allmänt för "lägerhyddan". Huset är senare ombyggt till konferenslokal med tillhörande utrymmen som matsal, kök osv.
Uthyrningsbar lokalarea är ca 1107 kvm.
I lokalen finns hiss. Fjärrvärme. Mekanisk till- och frånluftsventilation. Kommunalt vatten & avlopp. Bredband. (säljarens uppgifter).

Lägervägen 1B

Huset har en gång i tiden flyttats till dess nuvarande plats och utgjorde då den s.k. förvaltarbostaden. På senare år är byggnaden ombyggd och anpassad till elevhem.
Uthyrningsbar lokalarea är ca 225 kvm.
Dessutom finns en gammal bevarad arrestlokal på ca 58 kvm, som är av museal karaktär och betraktas som icke uthyrningsbar. Fjärrvärme. Mekanisk frånluftsventilation. Kommunalt vatten & avlopp. Bredband. (säljarens uppgifter).

Lägervägen 1C

Huset har en gång i tiden flyttats till dess nuvarande plats och utgjorde då det s.k. landstormsförrådet. På senare år är byggnaden ombyggd och anpassad till elevhem.
Uthyrningsbar lokalarea är ca 344 kvm.
3-glasfönster, isoler, byttes ca 1986. Byggnaden omfattas INTE av byggnadsminnesförklaringen. Fjärrvärme. Kommunalt vatten & avlopp. Bredband. (säljarens uppgifter)

Lägervägen 1D

Denna byggnad utgjorde underofficersmässen. Huset är senare ombyggt och anpassat till utbildningslokaler.
Uthyrningsbar lokalarea är ca 442 kvm.
Byggnaden har timmerstomme. Brand- och inbrottslarm. Fjärrvärme. Mekanisk till- och frånluftsventilation. Kommunalt vatten & avlopp. Bredband. (säljarens uppgifter)

Lägervägen 1E

Huset har en gång i tiden flyttats till dess nuvarande plats och utgjorde då sjukstugan. På senare år är byggnaden ombyggd och anpassad till elevhem.
Uthyrningsbar lokalarea är ca 465 kvm.
Fjärrvärme. Kommunalt vatten & avlopp. Bredband. (säljarens uppgifter)

Lägervägen 1F

Denna byggnad utgjorde uthus/likbod och är senare ombyggt till relax med bastu, bubbelbad och tillhörande utrymmen.
Uthyrningsbar lokalarea är ca 47 kvm.
Eluppvärmning. Kommunalt vatten & avlopp. (Säljarens uppgifter)

Parkering

I direkt anslutning till fastigheten finns en stor parkering med uttag för motorvärmare. Parkeringen upplåts via servitut från kommunen.

Övrigt

I direkt anslutning till fastigheten finns en stor parkering med uttag för motorvärmare. Parkeringen upplåts via servitut från kommunen.

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Liknande fastigheter