fbpx

Lantbruk

TEST Budgivning ”Göm buden”

Anmäl intresse

  • Budgivning pågår

Om fastigheten

Här får du en alldeles underbar plats att vistas på med sjötomt och riktigt trevliga fritidshus. Sammanlagt finns här fyra bostadsbyggnader varav tre stycken används regelbundet. Flera viktiga renoveringar är gjorda, bland annat fungerar eldstäder och elen är utbytt. Gårdcentrum ligger helt avskilt vid slutet av vägen och marken runt den gamla mangårdsbyggnaden hålls naturligt öppen ner mot Stor-Baksjön. Tack vare den fungerande uppvärmningen går det att komma hit även när det blivit kallare och njuta av stillheten.
Gården har anor som sträcker sig långt bak i tiden, huvudbyggnaden bedöms vara från slutet av 1800-talet.
Fastigheten har också en del skogsmark där 21,7 ha består av produktiv skogsmark med ett sammanlagt virkesförråd på drygt 2 500 kbm. Relativt jämn åldersklassfördelning där det finns avverkningsbar skog med förslaget att föryngringsavverka 1 480 kbm. Övrig skogsvård består främst av en del röjning som bör utföras inom kort. Marken är fördelad på tre skiften med god tillgänglighet via vägar.
I Stor-Baksjön kan du fiska genom att bli medlem i Åsele Sportfiskeklubb, i sjön finns bland annat öring.

Visningar av byggnaderna görs av mäklaren, som spekulant får du undersöka markerna på egen hand. Använd gärna vår gårdskarta som hjälp när du ska orientera dig.

Fördjupande information angående driftskostnader, taxeringsvärden och andra grunduppgifter, se dokumentet som heter Objektbeskrivning.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning

TEST Budgivning "Göm buden"

Totalareal
36,3 ha
Tomtområde
36,3 ha
Boyta
115 kvm
Antal rum
3 st

Bilder

Visa alla bilder

Planritningar

Fakta

Byggnader

Huvudbyggnad

Huvudbyggnaden från slutet av 1800-talet har en fantastiskt fin avvägning mellan den ursprungliga karaktären och modern inredning. Något av det mest iögonfallande är hur gediget huset är byggt med rejäla timmerstockar och breda golvplankor. Stora och fina sällskapsytor gör byggnaden till en naturlig samlingsplats.
På övre planet finns det vindsutrymmen som kan göras om till ytterligare bostadsyta.

ENTRÉPLAN

HALL
En vacker dubbeldörr leder in till hallen med gott om svängrum , plats för möblering och klädavhängning. Till vänster leder en trappa upp till övervåningen. Under trappan finns två förråd, ett på vardera sida. Väggarna är målade och golvet består av riktigt breda golvplankor.
Rakt fram återfinns allrummet och till höger når du köket.

ALLRUM
Stort och härligt allrum med en fungerande öppen spis. Skorstenen är renoverad (slamdragen), sotas och kontrolleras regelbundet. Här får du plats med matgrupp och sittgrupp för många. Liksom i hallen ligger här ett trägolv med breda plankor och väggarna är målade.

KÖK
Uppdaterad köksinredning 2016 i lantlig stil med bland annat diskho i porslin, hällspis och varmluftsugn. Fläktkåpan är inkopplad med el. Den behöver kompletteras med utblås eller kolfilterinsats för att fylla sin funktion. Här finns ett stort skafferi där även kyl-/frysskåp är placerat. Vedspisen är i funktion och kan användas för uppvärmning och matlagning. Den har förutom plattor även två stycken ugnar samt behållare för varmvatten. Tapetserade väggar.

I golvet finns lucka ner till matkällare med hyllor.

SOVRUM
Stort och luftigt sovrum med fönster i två riktningar. En vedkamin för uppvärmning fungerar väl. Omålad träplank på golvet. Timmerstommen är här synlig och har målats i vitt.

ÖVRE PLAN

HALL
Stor hall med träplank till golv. Liksom trappan är det målat med slittålig färg. Målade väggar.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för många bäddar. Eldstaden i detta rum är inte i bruk. Den är ansluten till skorstenen men själva vedspisen behöver översyn innan den eventuellt tas i bruk. I anslutning till sovrummet finns en sidovind/alkov som passar bra för förvaring.

VINDSUTRYMMEN
Tre sidovindar och ett större vindsrum ger fina förvaringsmöjligheter. Alla utrymmen har golv och skulle kunna inredas till fler rum för den som behöver.

ATT NOTERA
Angiven boarea är hämtad från en enklare uppmätning och gör inga anspråk på att vara exakt. En köpare uppmanas att själv utföra uppmätning om boarean är av vikt.
Byggnaden saknar badrum. Utedass finns med utsikt över sjön.
Det finns en brunn att hämta vatten i, detta är dock inte inkopplat i huset.

Elen renoverades 2010, förutom i köket där den istället renoverades 2016.

Fördjupande information angående driftskostnader, taxeringsvärden och andra grunduppgifter, se dokumentet som heter Objektbeskrivning.

Härbre

HÄRBRE/GÄSTSTUGA
Huset närmast huvudbyggnaden är ett timrat härbre som inretts till gäststuga. Härbret flyttades hit från annan plats 1995. Det består av ett rum med kokvrå samt loft och varje våningsplan har ca 20 kvm golvyta.
En vidbyggd altan löper från entrén och vidare längs en av långsidorna på byggnaden. Då byggnaderna är placerade efter varandra längs sluttningen ner mot sjön blir utsikten fin från alla tre husen.
Stugan har el och värms upp av direktverkande elelement. Rustika trägolv liggande, vitlaserad träpanel på väggarna.
2-glasfönster + 3-glasfönster.
Sängplatserna på loftet är platsbyggda av de tidigare kornlådorna. Inredningen i övrigt tar också vara på historien där tex en åra fungerar som ledstång till loftet.
I stugan finns ett pentry för matlagning. Vatten och avlopp saknas. El finns indraget.
Plåttak med hängrännor.
Vinterbonat.
Plintgrund.
Utedass finns.

Lillstuga

LILLSTUGA
Högst upp på sluttningen ligger den minsta stugan på tomten. Även denna är en timrad byggnad.
Den består av ett enda rum med köksinredning och en fin öppen spis som är i bruk. Skorstenen är renoverad genom att ha murats upp på nytt.
I vindfånget finns ett förråd med bra plats.
Efter den senaste vintern har det dykt upp fuktrosor i skarven vindfång/byggnad. Det kan vara en tillfällig händelse, detta är inte närmare undersökt. Vidare är denna byggnad något nersjunken i marken.
Krypgrund, plåttak.
Stugan har el som kopplas in via lös elkabel vid behov.
Utedass finns placerat en bit inne i skogen.

Jakt

Jakträtten är inte upplåten utan övergår till en ny ägare. Området ingår Gigsele jaktvårdsområde som jagar på sammanlagt 1 005 ha.

Naturvärden

På fastigheten finns inga registrerade naturvärden (Källa: Skogsstyrelsen via SeSverige).

Forn- och kulturlämningar

På fastigheten finns inga registrerade forn- eller kulturlämningar (Källa: Skogsstyrelsen via SeSverige).

Förvärvstillstånd

För förvärv av fastighet i detta område gäller följande:
Juridisk person behöver förvärvstillstånd liksom privatperson som ej varit mantalsskriven i Åsele kommun det senaste året. Kostnaden för förvärvstillstånd är 4 600 kr för privatperson.

Välkommen ut i skogen!

Gå på virtuell visning med Ludvig & Co:s Gårdskarta. Inspektera ägorna från soffan eller på plats. GPS-funktionen i din telefon eller surfplatta hjälper dig hitta rätt.
Nu kan den som är intresserad av en fastighet till salu, inte bara ta del av bilder, beskrivningar och bilagor, utan även promenera runt på fastigheten och inspektera sina potentiella ägor, från soffan eller på plats på fastigheten. Med hjälp av GPS får du hela tiden information om vart du är. Dessutom kan du klicka på kartbilden och få information från skogsbruksplanen om virkesvolym etc. Råkar du kliva över till grannfastigheten upptäcker du det snabbt och kan gå tillbaka igen.
I Gårdskartan finns Googles kartor och satellitbilder som bakgrundskartor till kartvyn som visar fastighetens utbredning och indelning i olika avdelningar. Man väljer lätt om man vill se fastigheten med kartbild eller satellit, med ägoslagsfärgerna tända eller genomskinliga.

Skogsuppgifter

Skogsbeskrivningen upprättades juni 2022 av Christer Hållberg, Holmen skog. Enligt skogsbruksplanen är fastigheten 36,3 ha varav 21,7 produktiv skogsmark med ett virkesförråd på 2 565 m³sk. Medelförrådet blir då 118 m³sk/produktiv ha. Medelboniteten är 4,3 m³sk/ha och år.
Under planperioden föreslås en total avverkning på 1 598 m³sk.

Skogsvård

Det är aktuellt med röjning på 3,5 att utföras så snart som möjligt.

Fastighetsgränser

Fastighetsgränser kan vara otillräckligt uppmärkta. Säljaren ansvarar inte för vidare utmärkning av dessa.

Besiktning och undersökningsplikt

Köparen behöver vara medveten om att uppgifterna från skogsbruksplanen i objektbeskrivningen är framtagna enligt för skogsbruksplanläggning gängse metod och är endast ungefärliga. Det kan förekomma avvikelser både uppåt och nedåt. Avvikelserna gäller både enskilda bestånd och summan av dessa. Uppgifterna kan således inte uppfattas som en garanti för fastighetens egenskaper.

Köparen av fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en skrivelse där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga.

Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej. Ludvig & Co förbehåller sig rätten att ändra fastighetsbeskrivningen, dess omfattning eller förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande.

Fiske

Fastigheten ligger inom Gargnäs-Råstrands FVO, se även länk,

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co Fastighetsförmedlings dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter