fbpx

Lantbruk

Större skogsgård 457 ha

Högstbjudande

47 500 000 kr

Försäljningssätt

Bud senast mån 30 aug

Visning

  • lör 21 aug, kl 10:00 - 12:00

    Bokning krävs!

Anmäl intresse

Snabbfakta

Virkesförråd
58 735 m3sk
Boyta
349 kvm

Fastighetsbeteckning och adress

Fastighetsbeteckning

VALDEMARSVIK FIFALLA 1:4 samt 4:1

Adress

Fifalla gård 1 61595 Valdemarsvik

Om fastigheten

Skogsgård på 457 ha varav 356 ha skog med ca 59 000 m³sk. Tilltalande mangårdsbyggnad högt belägen med utsikt över odlingslandskapet. Välskött skog med hög löpande tillväxt. Underhållet och utbyggt vägnät med hög standard. Mindre sjö finns på fastigheten.

Bilder

Visa alla bilder

Fakta

Byggnader

Kullen

Uppförd i 2-plan på torpargrund och källare. Byggnaden har byggts till med gjuten grund och källare. Avlopp med trekammarbrunn från 2020. Samma vattenkälla som mangårdsbyggnaden. Vattenburen uppvärmning med luft/vatten värmepump. Tvåglasfönster. Dränering runt grunden 3 år. Tegeltak. Boarea 140 m² samt 30 m² i biarea.

Planlösning: Bv, Hall, vardagsrum med parkettgolv, matrum, kök med plastmatta, badrum med plastmatta samt skafferi.
Öv, Hall med utgång till balkong, tre st sovrum varav 2 st med trägolv samt ett litet vardagsrum. Klädkammare samt rikligt med garderobsutrymmen. Toalett med dusch på plastmatta.
Källare: apparatrum, tvättstuga samt förråd.

Mangårdsbyggnaden

Mangårdsbyggnaden är uppförd i 1,5 plan med stomme av timmer. Byggnaden har i dag stående panel på fasaden. Ursprungligen uppförd 1863. Boarea 209m² och biarea 52 m². Byggnaden totalrenoverades 1983 och tillbyggdes med garage , tvättstuga, toalett med dusch, bastu samt ett stort öppet altandäck på husets baksida. Borrad vattenkälla. Avlopp med trekammarbrunn från 2020. Vattenburen uppvärmning med luft/ vatten-värmepump. Det gamla systemet med vedpanna och elpatron är fortfarande anslutet via kulvert i separat byggnad. Kan lämpligen användas som komplement vid längre köldperioder. 2-glasfönster. Betongpannor på yttertak. Spegeldörrar i de flesta rummen.

Planlösning: Bv, Entré med stor hall och toalett. Stort kök med matrumsdel och vitvaror 2-8 år. Groventré med ingång till köket. Sal med parkettgolv och kakelugn. Litet vardagsrum med originalgolv samt kontorsrum med originalgolv.

Öv, Stort vardagsrum med trägolv och öppen spis samt utgång till balkong. Tre st sovrum med trägolv. Stort badrum med dusch på plastmatta.

Källare, Tvättstuga, toalett med dusch och bastu. Garage.

Magasinet

Magasinet är uppfört med timmerstomme och plåttak. Det innehåller panncentral och apparatrum.
Härifrån går kulverten till mangårdsbyggnaden.

Gamla ladugården

Gamla ladugården är uppförd med timmerstomme. Plåttak.

Gamla logen

Uppförd med regelstomme. Plåttak.

Drängstugan

Uppförd med regelstomme av trä. Plåttak.

Lilla Kullen

Uppförd med trästomme på torpargrund i 1,5 plan. Enklare inredning och 2 st rum och kök. Enkelglasfönster. Plåttak. Används i dag för loppisverksamhet och ingår i hyran för Kullen.

Loftboden

Uppförd med stomme av timmer. Plåttak. Mycket gammal byggnad

Garaget vid Kullen

Uppförd med regelstomme av trä. Plåttak.

Hagen

Uppförd med timmerstomme på torpargrund. Plåttak. Indragen el och vatten. Byggnaden är upplåten till sommarboende. Hyresgästen disponerar huset utan hyra med motprestation att underhålla byggnaderna. Till torpet hör två komplementbyggnader. Mulltoa. Vatten genom grävd ringsatt brunn.

Ladugården

Uppförd med djurhus i timmer och logdel med regelstomme. Plåttak. Används i dag till hästverksamhet. Djurhuset innehåller 7 st hästspiltor.

Solberga

Uppförd med timmerstomme på torpargrund i 1-plan . Plåttak. Byggnaden har el men ej indraget vatten. Byggnaden är ej uthyrd i dag.

Jaktladan

Enklare uthusbyggnad. Uppförd med regelstomme av trä. Plåttak. Vidbyggd hundgård.

Spannmålsmasinet

Spannmålsmagasinet är uppfört med timmerstomme och plåttak. Byggnaden samägs med lika delar av angränsande fastighet.

Jakt

Jakten har bedrivits i egen regi och är fri för köparen från tillträdesdagen. Älg har jagats ihop med grannfastigheter och tilldelningen har varit 1 vuxen plus tre kalvar.

Arrende/nyttjanderätter

Jorden är utarrenderad på 1-års avtal. Arrendet är uppsagt och upphör att gälla 2022-03-13. Arrendet har inbringat 35 000 kr/år.

Stödrätter

Jordarrendatorn äger stödrätterna för jordbruksmarken. Några stödrätter ingår således ej i köpet av fastigheten.

Arrende/nyttjanderätter

Två hus är uthyrda. Kullen respektive Hagen. Kullen är är uthyrt för året runt boende och inbringar 6 500 kr/månad i kallhyra. Hyreskontraktet för Kullen belöper på perioden 1/6 - 31/5 med ömsesidig uppsägningstid på 3 månader. Avtalet är ej uppsagt.

Skogsuppgifter

Efter planens framställan, så har det under vintern 2021 avverkats ca 2 600 m³sk toppbrottsskog. Dessa volymer har avverkats fläckvis över hela fastigheten varvid någon justering på beståndsnivå ej gått att genomföra. Tillväxten under sommaren 2021 anses motsvara samma volym. Detta innebär att angivet virkesförråd i skogsbruksplanen ligger mycket nära aktuellt tillstånd.

Fiske

Fastigheten har fiske i Långmossegöl. Enligt handlingar från laga skiftet, så har andra fastigheter inom byn fiskerätt också.

Förbehåll

Säljaren har ännu inte funnit någon ersättningsbostad och önskar att bo kvar en tid i Mangårdsbyggnaden tills ny bostad är funnen.

Inteckningar

Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 628 700 kr

Dokument & bilagor

Kontakta oss

Tack, dina uppgifter är skickade


Lämna bud senast mån 30 aug

Högstbjudande: 47 500 000 kr

Jag har tagit del av upprättad fastighetsbeskrivning, köparinformation, lagen om penningtvätt samt dataskyddspolicy och lämnar mot bakgrund av detta följande intresseanmälan på fastigheten. I och med inlämnade av dessa uppgifter bekräftas att finansiering finns för att kunna genomföra köpet till ovan angivit belopp. Uppgifter om bank och kontaktperson lämnas på begäran eller i meddelanderutan.


Genom att klicka på Skicka godkänner jag Ludvig & Co:s dataskyddspolicy

Kontakta oss

Liknande fastigheter